Wat is CBD-olie en hoe gebruik je het? | CBDsvet.cz
Ihr Warenkorb

Bei einem Einkauf über 85€ – kostenloser Versand

 

 

Meer

Mein Konto
Kontakt

Möchten Sie uns anrufen?

Rufen Sie uns an unter: +420 777 666 651

Soziale Netzwerke

Wat is CBD-olie en hoe gebruik je het?

CBD, of cannabidiol, is een van de cannabinoïden die van nature voorkomt in de cannabisplant (cannabis technicalis). Verwar het niet met THC, dat psychoactieve effecten heeft.

CBD komt voor in een breed scala aan producten, waaronder CBD-olie, die verkrijgbaar is in de vorm van oliedruppels, sprays of capsules.

CBD-olie en de dosering ervan

CBD olie is een van de populaire vormen. Wanneer het van biologische kwaliteit is, helpt het onze immuniteit en de goede werking van het immuunsysteem te ondersteunen. Het biedt ook verlichting bij chronische vermoeidheid, rugpijn, spijsverteringsproblemen of slapeloosheid.

CBD-olie

Het wordt geproduceerd door de actieve ingrediënten uit de cannabisplant te extraheren en te mengen met eetbare oliën van hoge kwaliteit. De snelste effecten (5-20 minuten) treden op bij sublinguale toepassing, de stof wordt onder de tong geleidelijk in de bloedbaan opgenomen. De olie moet 30 minuten voor het eten worden gedoseerd, de juiste dosis wordt onder de tong gedruppeld, 1 minuut gewacht en dan doorgeslikt. Het kan worden weggespoeld met een beetje water. De hoeveelheid is individueel. Dit hangt af van de reden van gebruik en de concentratie CBD in de olie. Bovendien reageert elk individu anders op CBD.

Speciale verdampers die zijn ontworpen voor dit type olie kunnen ook worden gebruikt om CBD olie te gebruiken.

Je moet altijd beginnen met een zeer kleine dosis. Als je gezondheidsproblemen hebt, moet je je arts raadplegen voordat je CBD-olie gebruikt.

Bij welke kwalen kan CBD-olie helpen?

CBD olie kan helpen bij een groot aantal gezondheidsproblemen.

  • Angsttoestanden

CBD zou invloed kunnen hebben op de manier waarop sensoren reageren op serotonine, een stof die onze geestelijke gezondheid beïnvloedt. CBD kan helpen gevoelens van stress te verminderen, de effecten veroorzaakt door angst (verhoogde hartslag) te verminderen, de symptomen van posttraumatische stressstoornis te verminderen en de slaap te bevorderen in het geval van slapeloosheid (moeite met in slaap vallen of in slaap blijven).

  • Neurodegeneratieve ziekten

Deze ziekten veroorzaken verlies van hersencellen en aantasting van de werking van het zenuwstelsel. Deze ziekten gaan gepaard met ontstekingsprocessen in de hersenen en CBD heeft ontstekingsremmende effecten. Er is echter nog veel onderzoek nodig.

  • Pijn

CBD zou een positief effect kunnen hebben bij het verlichten van pijn, omdat het inwerkt op receptoren in de hersenen. Sommige onderzoeken tonen een positief effect aan bij het verlichten van de negatieve effecten van chemotherapie. CBD zou pijn kunnen verlichten bij artritis, multiple sclerose, spierpijn en pijn die optreedt bij rugletsel.

  • Huidproblemen

CBD olie is in sommige gevallen een effectieve behandeling voor acne of dermatitis. Het helpt de activiteit van de talgklieren te onderdrukken, omdat een overmatige talgproductie vaak leidt tot het ontstaan van acne.

Verwandte Beiträge

0 0 votes
Article Rating

Napsat komentář

0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments
Willkommen! Bitte verifizieren Sie Ihr Alter, um teilzunehmen Sind Sie 18 Jahre alt oder älter?