420 DEN! | CBDsvet.cz
Ihr Warenkorb

Bei einem Einkauf über 85€ – kostenloser Versand

 

 

Meer

Mein Konto
Kontakt

Möchten Sie uns anrufen?

Rufen Sie uns an unter: +420 777 666 651

Soziale Netzwerke

420 DEN!

Vandaag is het maandag, maar niet zomaar een maandag – het is maandag 20 april. Of je nu wel of geen cannabisgebruiker bent, je kent of hebt vast wel eens gehoord van het getal 420.

Dus wat betekent het eigenlijk, of waar komt de uitdrukking vandaan?

Wanneer is de 420ste dag ontstaan?

Er wordt gespeculeerd dat het eerste verband tussen het getal 420 en marihuana afkomstig is van de dichter Howard Phillips Lovecraft, die in zijn korte verhaal “Within the Walls of Eryx” van Kenneth Sterling beschrijft dat hij bedwelmd was door de plant en in een staat verkeerde die leek op vliegen. De toestand leek eindeloos voor hem en hij was niet gefocust op het heden, nadat deze toestand begon af te nemen keek hij op de klok en ontdekte dat het nog maar 4:20 was en de hele toestand duurde slechts een half uur.

Maar anderen denken dat 420 Day is begonnen door een groep middelbare scholieren in de jaren 1970 in Californië. Volgens Steven Hager, voormalig nieuwsredacteur van High Times, kwam een groep kinderen op San Rafael High School dagelijks om 4.20 uur bij elkaar om na school wiet te roken. Als ze elkaar overdag in de gangen zagen, noemden ze elkaar “420 Louie”, wat betekent “om 4:20 uur afspreken bij het standbeeld van Louis Pasteur om te roken”.

Of deze beweringen nu waar zijn of niet, het voegt een beetje geschiedenis en interesse toe aan 420 Day. Als je meer wilt weten over de geschiedenis van deze dag, kun je een paar documentaires bekijken. Wij raden “The Legend of 420” of “420: The Documentary” aan om wat interessante feiten over de dag te leren en het is een geweldige kijkervaring voor een avondje samen.

Politie en 420

Er zijn verschillende theorieën over 420, maar niemand lijkt zeker te weten welke waar is. Heb je ooit gehoord dat 420 een politiecode is voor bezit? Of misschien is het wel het wetboek van strafrecht voor marihuanagebruik? Beide beweringen zijn onjuist. De Californische Senaatswet 420, die verwijst naar medicinaal marihuanagebruik, werd specifiek naar de code genoemd en niet andersom. Dit betekent dat zelfs onze regeringen het getal 420 associëren met marihuanagebruik.

Is het je bijvoorbeeld opgevallen dat er op deze dag meer patrouilles door de stad lopen? Zelfs de politie heeft geleerd dat deze dag bij het gras hoort, maar ze hebben er nog steeds hun rare meningen over, ze zouden het waarschijnlijk eens moeten proberen om de wereld aangenamer voor ze te laten lijken.

Waarom staat 420 dan bekend als “wietdag”?


Een andere theorie stelt dat er 420 actieve chemicaliën in marihuana zitten, een verband tussen de drug en het getal. Maar volgens de Nederlandse Vereniging voor Legale Cannabis zitten er meer dan 500 werkzame stoffen in marihuana en slechts 70 cannabinoïden, die uniek zijn voor de plant. Maar het betekent dat deze theorie niet verenigbaar is met het getal 420.

Volgens ons is de 420 dag in de oudheid ingesteld door mensen zoals wij “wietliefhebbers” en begonnen met het vieren van deze wonderbaarlijke plant.

Tips voor vandaag

Laten we het ons vandaag allemaal gemakkelijk maken, een jointje pakken of onze CBD-thee zetten en ontspannen, daar draait het vandaag allemaal om, het brengt ons tenslotte allemaal dezelfde effecten en een daarvan is rust en kalmte. Kijk een themafilm. Als je een leuke echtgenote hebt, kan ze zelfs heerlijke koekjes voor je bakken.

Helaas is het in de huidige situatie niet mogelijk om met vrienden te zitten, maar je kunt je ervaring wel met ze delen, bijvoorbeeld via FaceTime.

Wees gewoon gelukkig en gezond!

Fijne 420 dagen!
Jouw Team CBDworld.

Verwandte Beiträge

0 0 votes
Article Rating

Napsat komentář

0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments
Willkommen! Bitte verifizieren Sie Ihr Alter, um teilzunehmen Sind Sie 18 Jahre alt oder älter?