Wat is Kratom eigenlijk en wat zijn de effecten? | CBDsvet.cz
Ihr Warenkorb

Bei einem Einkauf über 85€ – kostenloser Versand

 

 

Meer

Mein Konto
Kontakt

Möchten Sie uns anrufen?

Rufen Sie uns an unter: +420 777 666 651

Soziale Netzwerke

Wat is Kratom eigenlijk en wat zijn de effecten?

Kratom als zodanig is een boom die behoort tot de koffiefamilie. In de geschiedenis werd kratom vooral bekend in Azië, waar het werd gebruikt voor medicinale doeleinden, vanwege de stimulerende werking. Tegenwoordig wordt van kratom vooral thee of een drankje gemaakt dat mensen vooral drinken vanwege de effecten en het belangrijkste effect is de “kick”. Kratom heeft vergelijkbare effecten als koffie als je je aan de dosering houdt, zo niet, dan kun je er van in slaap vallen.

Waar is kratom precies van gemaakt?

Kratom thee wordt gemaakt door de bladeren van de kratomboom te breeden, maar kratom is ook te vinden in poedervorm – wat weer bestaat uit fijngemalen bladeren. In het verleden werden kratombladeren alleen gekauwd, de smaak was niet bepaald heerlijk, maar dit “lekkers” gaf ongelooflijk veel energie. Kratom komt uitsluitend voor in Zuidoost-Azië, waaronder Indonesië, Maleisië en Thailand.

Kratom en ziekten?

Ja, Kratom is ook een van de helende wonderen der natuur. Niet alleen geeft het je ‘s ochtends genoeg energie voor de hele dag, maar het geneest bijvoorbeeld ook hoest, diarree, hoge bloeddruk, maar het helpt ook bij ernstigere ziekten – diabetes. Bovendien wordt Kratom van oudsher gebruikt als opiumvervanger, als pijnstiller. Ha, de volgende keer probeer ik een kopje voordat ik ga kuren, misschien helpt het.

En wat zijn de effecten?

Kratombladeren, die worden gebruikt om thee van te zetten, of het poeder waarvan je je smoothie maakt, bevatten meer dan 40 actieve bestanddelen. Deze verbindingen werken in op verschillende receptoren in de hersenen en veroorzaken effecten die lijken op stimulerende middelen en opioïden, maar het is afhankelijk van de dosis.

In kleine doses tussen 1 – 5 gram werkt kratom als een stimulerend middel en lijkt het je energie te verhogen, waardoor je je alerter en gezelliger kunt voelen.

In hogere doseringen tussen de 5 – 15 gram lijkt kratom een kalmerend effect te hebben, vergelijkbaar met dat van opioïden of pijnstillers zoals morfine en codeïne, waardoor je je moe, rustig en euforisch kunt voelen.

De hogere doseringen worden traditioneel gebruikt om aandoeningen zoals diarree en hoest te behandelen.

In zeer hoge doses boven de 15 gram zijn de kalmerende effecten van Kratom extreem en kunnen ze leiden tot bewustzijnsverlies.

Ik en kratom?

Ik heb geleerd om een paar keer per week ‘s ochtends Kratom te drinken in plaats van koffie, ik heb ontelbare keren een geweldige staat gehad, energie, gevoel van euforie, maar ik heb het ook een paar keer overdreven. En ik raad je echt aan om het niet te overdrijven, je zult echt ziek worden, bijna ziek en je zult Kratom daarna niet eens meer willen ruiken, je weet wel, net als wanneer je voor het eerst overgeeft van alcohol en je het de rest van je leven niet meer wilt zien.

Persoonlijk gram ik het niet precies, ik neem altijd 1-2 theelepels, ik heb het het liefst warm met honing. Ja, met honing! Dat is de beste combinatie voor mij tot nu toe, ik heb citroen, rietsuiker en honing geprobeerd en het is echt lekker met alleen honing, anders is kratom op zichzelf niet echt lekker.

Heeft kratom bijwerkingen?

Het laatste waar ik het vandaag over ga hebben, zijn de bijwerkingen. En ja, helaas heeft zelfs kratom zijn nadelen, zoals uitdroging, gewichtsverlies, misselijkheid en hallucinaties. En ook regelmatig gebruik van kratom kan leiden tot verslaving en ontwenningsverschijnselen veroorzaken.

Kratom is geweldig, maar zoals ze zeggen: alles met mate.

Kratom gekickt:

Verwandte Beiträge

0 0 votes
Article Rating

Napsat komentář

0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments
Willkommen! Bitte verifizieren Sie Ihr Alter, um teilzunehmen Sind Sie 18 Jahre alt oder älter?