Hasjiesj en zijn geschiedenis | CBDsvet.cz
Ihr Warenkorb

Bei einem Einkauf über 85€ – kostenloser Versand

 

 

Meer

Mein Konto
Kontakt

Möchten Sie uns anrufen?

Rufen Sie uns an unter: +420 777 666 651

Soziale Netzwerke

Hasjiesj en zijn geschiedenis

Hasjiesj heeft een mysterieuze en duizenden jaren oude geschiedenis. De stof is een krachtig concentraat van cannabis dat ongeveer duizend jaar geleden door Arabische culturen werd gebruikt voor religieuze en medicinale doeleinden. Het gebruik van de drug verspreidde zich vervolgens door Europa en de rest van de wereld. Vandaag de dag blijven Europeanen echter de grootste consumenten van hasjiesj. Hasjiesj wordt gemaakt van hars – verzameld uit de trichomen van cannabisplanten. Het kan worden gerookt in een pijp, waterpijp of joint, maar wist je dat het ook kan worden gegeten?

Net als cannabis zelf heeft hasj een unieke geschiedenis. De drug blijft verbonden met een politieke en spirituele betekenis. De aanwezigheid ervan in de samenleving is altijd geassocieerd geweest met veel plezier, maar bijvoorbeeld ook met spiritualiteit.

De eerste vermelding

Hasjiesj is een product met een geschiedenis die duizenden jaren teruggaat. Een van de vroegste literaire verwijzingen staat in de klassieke 1001 Arabische Nachten verhalen. “Nadat hij berooid heeft rondgezworven, vindt hij zijn weg naar Hammam. Hij kleedt zich uit, eet een bolletje hasj en droomt dat hij weer rijk is. Als hij wakker wordt, merkt hij tot zijn schaamte dat de mensen die hem vinden hem nu uitlachen. Hij vergeet zijn ervaringen met de drug echter niet. Hij begint zijn trots en gevoel van eigenwaarde weer op te bouwen.

Andere legenden schrijven het eerste gebruik van hasj toe aan Haidar. Deze eenzame monnik was ook de stichter van de soefi-religieuze orde. Nadat hij op een dag in een depressie was geraakt, liep hij alleen de velden in. Bij zijn terugkeer realiseren zijn volgelingen zich dat hij een veranderd man is. Hij is gelukkig en verliefd op het leven. Haydar schrijft zijn geluk toe aan het gebruik van hasjiesj. Zijn discipelen volgen hem vervolgens in het gebruik van klonopi. Haydar werd zelfs begraven omringd door cannabisplanten. De soefi’s waren tot geheimhouding verplicht wat betreft hun begrip, gebruik en kracht van de drug.

Wat de oorsprong ook is, het gebruik van hasj verspreidde zich rond 900 na Christus door de Arabische wereld. Het werd ook gebruikt in India, maar daar heette het ‘Bhang’. Rond de 18e eeuw dook het op in Europa. Napoleontische campagnes gebruikten de drug in Egypte om uitgeputte legers op te peppen. Halverwege de 19e eeuw begonnen Westerse artsen het gebruik als medicijn te onderzoeken. Literaire figuren zoals Charles Baudelaire en Victor Hugo begonnen met de drug te experimenteren.

Hasj en literatuur?

In 1857 onderzocht de Amerikaanse avonturier Fitz Hugh Ludlow ook bewustzijnsveranderingen na hasjgebruik. De titel van zijn boek verwees naar het verhaal van de Arabische Nachten. Het boek werd een sensatie. Het beleefde vier edities en wordt vandaag de dag nog steeds gedrukt. Aan het boek wordt ook de populariteit van hasj als medicinale en recreatieve drug toegeschreven. Onmiddellijk na de publicatie verschenen de eerste commerciële ‘hasjcandades’ en ‘hasjclubs’ in de VS. In 1876 konden toeristen zelfs hasj kopen op de Centennial Exposition in Philadelphia. In de jaren 1960 was het boek ook populair bij de tegencultuurbeweging.

Moordenaars

Sommigen geloven dat de naam hasjiesj afkomstig is van het woord “asasin”. En waarom is dat? Vanwege de vreemdheid van de drug en de culturen die het gebruikten. Het begint met Marco Polo, die het tegenkwam op zijn reizen in de jaren 1300. In feite is het waarschijnlijk dat deze oorlogszuchtige, gewelddadige associatie met hasjiesj afkomstig is van de Scythen. Dit was een nomadische cultuur die eeuwenlang rondzwierf tussen Centraal-Azië en Europa. De krijgers gebruikten hasj als voorbereiding op de strijd en als medicijn. Ze kweekten en verhandelden ook cannabisplanten. Hun wordt toegeschreven dat ze cannabis in Europa introduceerden via het Perzische (of Ottomaanse) Rijk, rond de tijd dat de drug zijn weg vond naar de populaire cultuur van die tijd.

Hasjiesj en de nieuwe tijd

Europa is tegenwoordig verreweg de grootste consument van hasj. Het overgrote deel van de hasj komt uit Marokko, Afghanistan en Turkije. Dit kan echter ook beginnen te veranderen. Nu steeds meer onderzoek de medische werking van niet alleen cannabis maar ook andere elementen van de plant (waaronder trichomen) bevestigt, vindt hasj een nieuwe markt. Thuis hasj maken is niet zo moeilijk. Moderne extractietechnieken en een focus op medische verwerking zullen waarschijnlijk een nieuw tijdperk van populariteit voor de drug inluiden – zelfs buiten Europa.

CBD hasj

CBD hasj wordt, in tegenstelling tot THC hasj, gemaakt van industriële hennep.

CBD hasj wordt op dezelfde manier geproduceerd als gewone hasj. Het kleine verschil is natuurlijk het kleine percentage THC, dat volgens de wet minder dan 0,3% moet zijn, maar ook weer een hoog CBD-gehalte heeft. In andere opzichten lijkt hasj met CBD erg op en is vaak hetzelfde als hasj gemaakt van gewone marihuana. De smaak van CBD hasj is meestal aardser, mogelijk gearomatiseerd met terpenen van andere variëteiten, die een originele smaak geven aan elke gram hasj.

Het gebruik is hetzelfde als dat van THC hasjiesj. Je kunt het rollen in een sigaret of mengen in een joint. Natuurlijk zijn er meer manieren om hasj te gebruiken, het is aan de persoon wat het beste bij hem past. Het is ook mogelijk om hasj door je eten te mengen en je eten te verrijken met wat CBD-vitaminen.

Verwandte Beiträge

0 0 votes
Article Rating

Napsat komentář

0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments
Willkommen! Bitte verifizieren Sie Ihr Alter, um teilzunehmen Sind Sie 18 Jahre alt oder älter?