Wat levert de combinatie van CBD en alcohol op? | CBDsvet.cz
Ihr Warenkorb

Bei einem Einkauf über 85€ – kostenloser Versand

 

 

Meer

Mein Konto
Kontakt

Möchten Sie uns anrufen?

Rufen Sie uns an unter: +420 777 666 651

Soziale Netzwerke

Wat levert de combinatie van CBD en alcohol op?

Cannabidiol heeft letterlijk de wereld overgenomen en is tegenwoordig te vinden in veel gezondheidsproducten, waaronder handcrèmes, bodybalsems, badproducten, proteïnerepen en vele andere producten. Alcoholproducenten zijn ook op de CBD-bandwagon gesprongen en sommige produceren bier of andere alcoholische dranken die CBD bevatten. Veel mensen hebben echter geen idee of de combinatie van CBD en alcohol wel veilig is.

Pure cannabidiol (CBD) is een stof die van nature voorkomt in cannabis. In tegenstelling tot tetrahydrocannabinol (THC), het actieve ingrediënt in cannabis, heeft CBD geen psychoactieve eigenschappen en veroorzaakt het niet wat vaak geassocieerd wordt met marihuanagebruik. CBD olie wordt geëxtraheerd uit de cannabisplant en vervolgens gemengd met een dragerolie zoals kokos-, palm-, olijf- of hennepolie.

Hoe alcohol en CBD werken

Alcohol staat bekend om zijn vermogen om remmingen te verlagen en een gevoel van ontspanning te bevorderen. CBD kan vergelijkbare effecten op je lichaam hebben. Onderzoek heeft aangetoond dat het gevoelens van angst kan verminderen en je zenuwen kan kalmeren.

Het samen innemen van alcohol en CBD kan deze effecten versterken, wat symptomen zoals verhoogde slaperigheid en sedatie kan veroorzaken. Sommige mensen kunnen gedrags- en stemmingsveranderingen ervaren.

Eén kleine studie onderzocht de effecten van inname van 200 mg CBD samen met 1 gram alcohol per kilogram lichaamsgewicht. Uit het onderzoek bleek dat het combineren van alcohol met CBD een significante vermindering van de motorische prestaties en veranderingen in de tijdsperceptie veroorzaakte. Deelnemers ondervonden deze effecten niet wanneer ze alleen CBD namen. (Link naar studie)

Produkte, die für Sie von Interesse sein könnten

Dit onderzoek is echter verouderd en gebruikt een veel grotere hoeveelheid CBD dan de meeste mensen normaal gesproken gebruiken. Helaas is er erg weinig onderzoek gedaan naar de gezondheidseffecten van het gebruik van CBD in combinatie met alcohol.

CBD en alcohol bevorderen gevoelens van kalmte en ontspanning. Een combinatie kan deze effecten versterken. Er is echter meer onderzoek nodig om erachter te komen hoe deze twee factoren je stemming en gedrag kunnen beïnvloeden.

CBD als bescherming tegen de bijwerkingen van alcohol?

Er is niet veel bekend over de effecten van het mengen van CBD en alcohol, maar veelbelovend onderzoek laat zien dat CBD bescherming kan bieden tegen een aantal van de negatieve effecten van alcohol. Hieronder beschrijven we twee manieren waarop CBD de effecten van alcohol kan beïnvloeden.

  • Effect op celschade– Overmatig alcoholgebruik kan celschade veroorzaken, wat het risico op ontstekingen en chronische ziekten zoals pancreatitis, leveraandoeningen en sommige kankers verhoogt. Verschillende dierstudies hebben aangetoond dat CBD kan beschermen tegen celschade veroorzaakt door alcoholconsumptie. Andere onderzoeken hadden echter tegenstrijdige resultaten, dus er is meer onderzoek nodig om deze onderzoeken te bevestigen of te weerleggen.
  • Verlavingsbehandeling – Sommige onderzoekers zeggen dat CBD kan helpen bij de behandeling van alcoholverslaving, maar er is een gebrek aan onderzoek bij mensen. Een onderzoek bij ratten toonde een verminderde motivatie om meer alcohol te consumeren bij gebruik van CBD. Er is ook een interessant onderzoek gedaan bij mensen, dit keer bij rookverslaafden, waarbij het gebruik van CBD in een inhalator het sigarettengebruik met 40% verminderde. De onderzoeken zijn echter zeer beperkt en niet helemaal overtuigend.

Is het veilig om CBD en alcohol tegelijk te gebruiken?

Op dit moment is er erg weinig onderzoek dat je een accuraat antwoord kan geven, waarbij sommige onderzoeken aantonen dat de resultaten van persoon tot persoon verschillen. Het meeste onderzoek richt zich op hoge alcohol- en CBD consumptie, maar het effect van CBD en matige alcoholconsumptie wordt niet vaak onderzocht. Kortom, de combinatie van CBD en alcohol wordt absoluut afgeraden. Als je echter besluit om het toch te proberen, houd het dan bij kleine hoeveelheden van zowel alcohol als CBD om de potentiële risico’s tot een minimum te beperken.

Verwandte Beiträge

0 0 votes
Article Rating

Napsat komentář

0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments
Willkommen! Bitte verifizieren Sie Ihr Alter, um teilzunehmen Sind Sie 18 Jahre alt oder älter?