Kan CBD-olie helpen bij de behandeling van de symptomen van reumatoïde artritis? | CBDsvet.cz
Ihr Warenkorb

Bei einem Einkauf über 85€ – kostenloser Versand

 

 

Meer

Mein Konto
Kontakt

Möchten Sie uns anrufen?

Rufen Sie uns an unter: +420 777 666 651

Soziale Netzwerke

Kan CBD-olie helpen bij de behandeling van de symptomen van reumatoïde artritis?

Wetenschappers over de hele wereld richten zich steeds meer op de effecten van CBD olie op verschillende pijnveroorzakende aandoeningen, waaronder reumatoïde artritis. De resultaten van het onderzoek zijn veelbelovend en we zullen eens kijken naar wat ze zeggen over de effecten van CBD tot nu toe.

Onderzoeksresultaten

Het eerste gecontroleerde onderzoek naar het gebruik van geneesmiddelen op basis van cannabis voor de behandeling van reumatoïde artritis werd uitgevoerd in 2006 (link naar studie). Hierin werd het op cannabis gebaseerde geneesmiddel Sativex onderzocht. Het werd gedurende 5 weken toegediend aan deelnemers aan het onderzoek en het gebruik ervan resulteerde in een significante afname van pijn. Deelnemers bleken ook beter te slapen en de meeste bijwerkingen waren zeer mild.

In 2008 werd een groot aantal onderzoeken (link naar vergelijking), die bevestigen dat CBD pijn kan verminderen en de slaap kan verbeteren zonder negatieve bijwerkingen.

In 2016 is er een interessant onderzoek gedaan (link naar studie), hier bestudeerden ze de effecten van een CBD-gel op ratten, de gel hielp hen gewrichtspijn te verminderen zonder bijwerkingen.

Hoe CBD werkt

CBD olie heeft een effect op de hersenactiviteit, waarbij het een specifieke interactie aangaat met twee receptoren genaamd CB1 en CB2 om pijn en ontstekingen te verminderen. CB2 speelt ook een rol in je immuunsysteem. Bij reumatoïde artritis valt je immuunsysteem het weefsel in je gewrichten aan. Deze relatie met je immuunsysteem zou daarom kunnen verklaren waarom CBD olie goed lijkt te werken voor de symptomen. Daarnaast kunnen de ontstekingsremmende effecten van CBD ook helpen bij het vertragen of stoppen van de progressie van artritis die na verloop van tijd permanente schade aan je gewrichten veroorzaakt. Deze effecten kunnen ook verschillende andere ontstekingsgerelateerde symptomen van reumatoïde artritis verminderen, zoals vermoeidheid en koorts.

Hoe CBD gebruiken bij reumatoïde artritis

CBD olie kan in vloeibare vorm of in capsulevorm worden geleverd. De capsules worden op de gebruikelijke manier geconsumeerd en de olie kan worden toegevoegd aan eten of drinken. Je kunt CBD olie ook mengen met je favoriete crème en dit op je huid aanbrengen om te helpen bij stijve en pijnlijke gewrichten. Sommige fabrikanten bieden al therapeutische zalven aan die CBD bevatten. Begin eerst met een kleine hoeveelheid en als je geen bijwerkingen merkt, kun je de hoeveelheid verhogen.

CBD olie heeft geen ernstige bijwerkingen, maar als je het voor het eerst gebruikt, kun je milde bijwerkingen ervaren. Als je al een tijdje reumamedicatie gebruikt, kun je last krijgen van bijwerkingen zoals misselijkheid, vermoeidheid, diarree of een verandering in eetlust.

Als je medicijnen tegen reumatoïde artritis gebruikt, raadpleeg dan eerst je arts als je CBD-producten gaat gebruiken. Wees extra voorzichtig bij het gebruik van CBD als je medicijnen hebt die waarschuwen tegen het eten van grapefruit. Dit komt omdat CBD vergelijkbare eigenschappen heeft als sommige ingrediënten in grapefruit, die beide een wisselwerking hebben met enzymen die belangrijk zijn voor het metabolisme van geneesmiddelen.

Er is een onderzoek uitgevoerd op muizen (verwijzing naar een onderzoek) dat een risico op verhoogde levertoxiciteit bij CBD-gebruik liet zien. CBD werd hier echter in zeer grote hoeveelheden gebruikt en bovendien in dwangvoeding.

Onderzoek naar de voordelen van CBD voor mensen met reumatoïde artritis is veelbelovend. Hoewel er nog steeds meer onderzoek nodig is, kan CBD in de toekomst worden overwogen als een algemeen middel om mensen met dit gezondheidsprobleem te helpen.

Verwandte Beiträge

0 0 votes
Article Rating

Napsat komentář

0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments
Willkommen! Bitte verifizieren Sie Ihr Alter, um teilzunehmen Sind Sie 18 Jahre alt oder älter?