Welk effect heeft CBD op je gewicht? | CBDsvet.cz
Ihr Warenkorb

Bei einem Einkauf über 85€ – kostenloser Versand

 

 

Meer

Mein Konto
Kontakt

Möchten Sie uns anrufen?

Rufen Sie uns an unter: +420 777 666 651

Soziale Netzwerke

Welk effect heeft CBD op je gewicht?

Hören Sie sich den Artikel an:

CBD heeft veel positieve effecten op het menselijk lichaam, kan het ook helpen bij gewichtsverlies? Voorlopig onderzoek suggereert dat CBD de voedselinname kan verminderen en de stofwisseling kan verhogen, wat gewichtsverlies zou kunnen bevorderen.

De uitgevoerde onderzoeken

In een dierstudie (link naar studie) Van CBD is aangetoond dat het gewicht beïnvloedt door interactie met CB1- en CB2-receptoren in lymfeweefsel en de hersenen. Men denkt dat deze receptoren een belangrijke rol spelen in het metabolisme en de voedselinname.

In een andere studie (verwijzing naar studie), die 2 weken duurde, werden ratten geïnjecteerd met CBD in doses van 1,1 en 2,3 mg per kilogram lichaamsgewicht. Beide doses veroorzaakten een significante afname van het lichaamsgewicht, waarbij de hogere dosis het meest uitgesproken effect had. Het is belangrijk om te weten dat de CBD werd geïnjecteerd en niet oraal werd ingenomen.

In een andere studie bij ratten (link naar studie), leidde CBD tot een significante vermindering van voedselinname in vergelijking met andere cannabinoïden, waaronder cannabigerol en cannabinol. Hoewel dergelijke resultaten veelbelovend zijn, ontbreekt het helaas aan onderzoek bij mensen.

Produkte, die für Sie von Interesse sein könnten

Effect van CBD op vetcellen

Er zijn twee soorten vet in je lichaam – wit en bruin. Wit vet is de overheersende vorm die verantwoordelijk is voor het opslaan en leveren van energie. Het is ook het type vet dat het meest in verband wordt gebracht met chronische ziekten – zoals diabetes en hartaandoeningen wanneer er een teveel van in het lichaam aanwezig is.

Bruin vet is op zijn beurt verantwoordelijk voor het genereren van warmte door calorieën te verbranden. Mensen met een gezond gewicht hebben meestal meer bruin vet dan mensen met overgewicht. Je kunt wit vet omzetten in bruin door te sporten, voldoende te slapen en jezelf bloot te stellen aan koude temperaturen. Interessant is dat onderzoek aantoont dat CBD dit proces kan helpen.

Onderzoek in een reageerbuis (link naar studie) bleek dat CBD leidde tot het “bruinen” van witte vetcellen en de expressie verhoogde van specifieke genen en eiwitten die bruin vet bevorderen. Er is echter verder onderzoek nodig om deze effecten in het menselijk lichaam te bevestigen.

Marihuanagebruik wordt in verband gebracht met een lager lichaamsgewicht

Hoewel marihuanagebruik meestal gepaard gaat met een verhoogde voedselinname, hebben mensen die marihuanaproducten gebruiken de neiging om minder te wegen dan mensen die dat niet doen.

Een onderzoek onder meer dan 50.000 mensen (enquêtelink) meldden obesitaspercentages van 14-17% onder degenen die minstens 3 dagen per week marihuana gebruikten, vergeleken met 22-25% onder degenen die de afgelopen 12 maanden geen marihuana hadden gebruikt.

Aangezien CBD veel voorkomt in marihuana, maakt het waarschijnlijk deel uit van deze relatie, hoewel nog niet duidelijk is hoe. Onderzoekers geloven dat cannabinoïden als geheel (inclusief CBD) de eetlust, de stofwisseling en andere gewichtsgerelateerde lichaamsfuncties beïnvloeden.

Kan CBD gewichtstoename bevorderen?

Hoewel CBD een gunstig effect kan hebben op de eetlust en gewichtsverlies, kan het ook gewichtstoename veroorzaken. In sommige onderzoeken is aangetoond dat CBD de eetlust versterkt. Een van de meest voorkomende bijwerkingen van een CBD-behandeling is zelfs een verandering in de eetlust.

In één studie (link naar studie) ondervroegen onderzoekers 117 ouders van kinderen die met CBD werden behandeld om epilepsiesymptomen onder controle te houden. Hoewel ouders een vermindering van de epilepsiesymptomen rapporteerden, beweerde 30% van hen dat CBD-olie de eetlust van hun kinderen aanzienlijk verhoogde. Onderzoeken laten echter gemengde resultaten zien wat betreft de effecten van CBD op de eetlust.

Eén onderzoek van 3 maanden (link naar studie) 23 kinderen met het Dravetsyndroom (een vorm van epilepsie) tot 25 mg CBD per kilogram lichaamsgewicht toegediend. Bij sommige kinderen was er een toename in eetlust, bij andere een afname.

Een recent onderzoek onder 2.409 mensen die CBD gebruiken (link naar onderzoek) ontdekte bovendien dat 6,35% van de mensen een toegenomen honger ervaarden als bijwerking van CBD.

Er is meer onderzoek nodig om alle effecten van CBD op de eetlust te begrijpen, omdat deze vaak sterk uiteenlopen. Veel factoren kunnen invloed hebben op de eetlust wanneer je CBD neemt, waaronder genetica en het type product dat wordt gebruikt.

Moet je CBD-olie proberen om af te vallen?

Hoewel het niet helemaal duidelijk is of CBD olie effectief is bij gewichtsverlies, is wel aangetoond dat het de gezondheid op andere manieren verbetert. Het gebruik ervan is relatief veilig en met weinig risico op bijwerkingen.

Er is meer onderzoek nodig – vooral bij mensen – om erachter te komen hoe dit marihuanaproduct ons gewicht beïnvloedt. De bevindingen die er zijn, zijn relatief zwak en daarom wordt CBD-olie niet aanbevolen als een effectieve methode om af te vallen. CBD olie is echter een steeds populairder product op de markt, dat vaak specifiek wordt verkocht om af te vallen. Hoewel sommige onderzoeken suggereren dat CBD het metabolisme kan verhogen terwijl het lichaamsvet en de eetlust vermindert, tonen andere een toename van de eetlust. Totdat meer onderzoek is afgerond, is het het beste om te vertrouwen op andere op bewijs gebaseerde methoden voor gewichtsverlies – zoals veranderingen in dieet en levensstijl.

Verwandte Beiträge

0 0 votes
Article Rating

Napsat komentář

0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments
Willkommen! Bitte verifizieren Sie Ihr Alter, um teilzunehmen Sind Sie 18 Jahre alt oder älter?