Is CBD een geschikt supplement voor sporters? | CBDsvet.cz
Ihr Warenkorb

Bei einem Einkauf über 85€ – kostenloser Versand

 

 

Meer

Mein Konto
Kontakt

Möchten Sie uns anrufen?

Rufen Sie uns an unter: +420 777 666 651

Soziale Netzwerke

Is CBD een geschikt supplement voor sporters?

Hören Sie sich den Artikel an:

Veel huidige en voormalige professionele atleten ondersteunen het gebruik van CBD. CBD heeft veel potentiële voordelen voor sporters en steeds meer sporters gebruiken het. Sommige onderzoeken suggereren dat CBD gebruikt kan worden om verslaving aan opioïden en andere stoffen die verslavend dreigen te worden te behandelen. CBD heeft voor veel controverse gezorgd in sportkringen, maar dit komt meer omdat het een stof is die is afgeleid van cannabis en veel mensen het vaak associëren met THC, dat andere eigenschappen heeft. CBD is niet psychoactief en kan een aantal voordelen bieden, die we hieronder zullen beschrijven.

CBD en pijnbestrijding

Amateur- en professionele sporters worstelen vaak met blessures, spierpijn en ontstekingen die hen beperken in hun sport. Onderzoek toont aan dat CBD de pijn kan verlichten en ontstekingen kan verminderen. Atleten worden vaak blootgesteld aan intensieve trainingen en CBD zou een geweldig hulpmiddel voor hen kunnen zijn om hen te helpen de veeleisende trainingen aan te kunnen.

Hoewel THC ook kan worden gebruikt om pijn te behandelen, kan het ongewenste bijwerkingen veroorzaken en de sportprestaties beïnvloeden. Volgens onderzoeken kan THC het kortetermijngeheugen aantasten, terwijl CBD dat niet doet.

Een rapport van de Wereldgezondheidsorganisatie (link naar rapport) suggereert dat CBD geen potentieel heeft voor misbruik of verslaving – in tegenstelling tot andere pijnstillers zoals THC en opioïden. Huidig onderzoek toont zelfs aan dat CBD kan worden gebruikt als behandeling voor verslaving aan opioïden en andere stoffen waarbij een risico op verslaving bestaat.

CBD is nog steeds controversieel in sommige medische kringen, omdat het technisch gezien op dezelfde receptoren in de hersenen werkt als THC. Maar omdat CBD anders werkt op deze receptoren, zijn de effecten begrijpelijkerwijs anders.

Wetgeving en het gebruik van CBD in de sport

Het Wereld Anti-Doping Agentschap heeft CBD in 2018 van de lijst met verboden stoffen gehaald. Hoewel het gebruik van producten met THC verboden is, zou het gebruik van producten met CBD niet moeten leiden tot positieve testen op THC, vooral als je CBD-isolaat kiest in plaats van full-spectrum producten.

Er zijn echter meldingen dat sommige mensen positief hebben getest op THC na het nemen van CBD, afhankelijk van het type test dat is gebruikt. Het risico neemt toe als je CBD neemt van een onbetrouwbare bron, omdat het vervuild kan zijn of verkeerd gelabeld.

Als je een atleet bent die op drugs getest moet worden, wil je misschien geen CBD gebruiken. Als je besluit het wel te gebruiken, lees dan de productlabels en doe je onderzoek om er zeker van te zijn dat je een kwaliteitsproduct gebruikt.

Wat moet ik nog meer weten voordat ik CBD probeer?

Ondanks de relatief milde bijwerkingen van CBD moet je een arts raadplegen voordat je CBD gaat gebruiken, vooral als je medicijnen gebruikt om te zien of CBD daar een wisselwerking mee heeft. Bijwerkingen van CBD-gebruik worden door een zeer klein aantal mensen ervaren en omvatten vermoeidheid, diarree, gewichtsveranderingen en veranderingen in eetlust.

Als CBD nieuw voor je is, begin dan met een lage dosis en gebruik het niet voor een sportwedstrijd of trainingssessie. Als je eenmaal bekend bent met de effecten van CBD en weet hoe je lichaam erop reageert, kun je hogere doses gaan gebruiken en overwegen om het voor of zelfs tijdens de lichamelijke activiteit te gebruiken.

Je kunt ook experimenteren met verschillende manieren om CBD te consumeren en te gebruiken. Naast de gebruikelijke CBD-tincturen en -capsules zijn er ook pre-workoutdrankjes of spierbalsems.

Er is nog veel onbekend over CBD en de invloed ervan op atleten, maar onderzoek suggereert dat de effecten zeker de moeite waard zijn om aandacht aan te besteden.

Verwandte Beiträge

0 0 votes
Article Rating

Napsat komentář

0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments
Willkommen! Bitte verifizieren Sie Ihr Alter, um teilzunehmen Sind Sie 18 Jahre alt oder älter?