Helpt CBD-olie bij ADHD? | CBDsvet.cz
Ihr Warenkorb

Bei einem Einkauf über 85€ – kostenloser Versand

 

 

Meer

Mein Konto
Kontakt

Möchten Sie uns anrufen?

Rufen Sie uns an unter: +420 777 666 651

Soziale Netzwerke

Helpt CBD-olie bij ADHD?

Hören Sie sich den Artikel an:

ADHD, of simpelweg hyperactiviteit, is een veelvoorkomend probleem bij kinderen dat vaak doorgaat tot in de volwassenheid. Gevoelens van innerlijke onrust, impulsiviteit en aandachtsstoornissen kunnen het leven erg onaangenaam maken. Laten we eens de mogelijke voordelen beschrijven en of CBD wel geschikt is om te gebruiken bij ADHD.

CBD en ADHD

Produkte, die für Sie von Interesse sein könnten

Onderzoek naar CBD als behandeling voor ADHD is zeer beperkt. Meestal is het algehele effect van cannabis onderzocht, met zeer weinig onderzoek naar pure geïsoleerde CBD. Cannabisgebruik bij ADHD wordt onafhankelijk geassocieerd met verminderde aandacht, remming en verminderd functioneren. Daarom stelden veel onderzoekers dat cannabisgebruik bestaande ADHD-symptomen zou verergeren. Er is echter geen bewijs dat dit ondersteunt of tegenspreekt.

Een onderzoek uit 2016 (link naar studie) onderzocht de relatie tussen ADHD, depressie en marihuanagebruik bij studenten. Hoewel de onderzoekers ontdekten dat sommige studenten marihuana gebruikten om depressieve symptomen onder controle te houden, was het algehele effect op deze symptomen onduidelijk.

Een onderzoek uit 2013 naar verschillende subtypes van ADHD (link naar studie) en cannabisgebruik leverde interessante resultaten op. Na het verzamelen van gegevens van 2811 huidige cannabisgebruikers ontdekten de onderzoekers dat mensen die dagelijks cannabis gebruikten symptomen van hyperactiviteit-impulsiviteit rapporteerden wanneer ze geen cannabis gebruikten. Er is echter meer onderzoek nodig om echt te begrijpen welke voordelen CBD kan bieden bij ADHD.

Stoornis in middelengebruik

Ander onderzoek naar cannabis en ADHD richt zich op ADHD als risicofactor voor stoornissen in middelengebruik.

Een onderzoek uit 2014 (link naar studie) evalueerde cannabisgebruik en ADHD-symptomen bij 376 studenten. De onderzoekers ontdekten dat zowel huidige onoplettendheidsproblemen als onoplettendheidsproblemen in de kindertijd verband hielden met cannabisgebruik en -verslaving. Ze ontdekten ook dat deelnemers die in hun kindertijd hyperactief-impulsief gedrag vertoonden, eerder cannabis begonnen te gebruiken dan deelnemers die dat niet deden.

Een afzonderlijke studie uit 2017 (link naar studie) evalueerde 197 studenten in dezelfde leeftijdscategorie. Ze heeft uitgebreid geschreven over de rol van impulsiviteit bij jongvolwassenen met ADHD en risicofactoren voor alcohol- en drugsmisbruik. De onderzoekers concludeerden dat jongvolwassenen met ADHD een grotere kans hebben om alcohol en recreatieve drugs te gebruiken.

Hoe CBD werkt

Wanneer je CBD-olie consumeert, binden de verbindingen zich met twee receptoren in het lichaam. Deze receptoren, bekend als cannabinoïde receptoren type 1 (CB1) en type 2 (CB2), hebben een direct effect op specifieke delen van je lichaam. CB1 komt meer voor in de hersenen en is direct gerelateerd aan epilepsie. CB2 komt meer voor in het immuunsysteem en wordt in verband gebracht met pijn en ontstekingen. CBD-verbindingen lijken ervoor te zorgen dat je lichaam meer van de cannabinoïden gebruikt die het van nature produceert. Een toename in het gebruik van natuurlijk voorkomende cannabinoïden kan leiden tot een aantal voordelen, waaronder minder angst en minder hyperactiviteit.

Bijwerkingen van traditionele ADHD-behandeling

Traditionele ADHD-medicijnen vallen uiteen in twee categorieën: stimulerende en niet-stimulerende middelen. Stimulerende behandeling voor ADHD is snel en wordt veel gebruikt. In feite ziet 70-80% van de kinderen met ADHD in de VS hun symptomen afnemen wanneer ze dit type medicatie gebruiken.

Stimulerende medicijnen zijn echter niet zonder bijwerkingen, zoals gebrek aan eetlust, gewichtsverlies, hoofdpijn, stemmingswisselingen, slapeloosheid en een droge mond.

Hoewel niet-stimulerende medicijnen minder snel bijwerkingen veroorzaken, komen ze af en toe voor en kunnen ze bestaan uit gebrek aan eetlust, gewichtsverlies, hoofdpijn, stemmingswisselingen, maagklachten, duizeligheid en vermoeidheid.

Stimulerende en niet-stimulerende medicijnen zijn alleen op recept verkrijgbaar. Als je ze wilt gaan gebruiken, moet je naar een arts en regelmatige controles ondergaan.

Bijwerkingen van CBD

Het is aangetoond dat CBD goed wordt verdragen in doses tot 1.500 milligram per dag. Door een aantal factoren kan het 20 minuten tot twee uur duren voordat je de effecten voelt. Bijwerkingen van CBD kunnen zijn: maagklachten, slaperigheid of veranderingen in eetlust of gewicht.

CBD kan een wisselwerking hebben met veel medicijnen, dus het is noodzakelijk om een arts te raadplegen als je medicijnen gebruikt.

Aangezien het bewijs voor het effect van CBD op ADHD anekdotisch is en CBD niet specifiek is onderzocht om ADHD bij kinderen te behandelen, kun je het beste met de kinderarts van je kind praten voordat je CBD aan je kind geeft. Er wordt veel onderzoek gedaan naar CBD en de effecten van CBD op verschillende ziekten en aandoeningen, waaronder ADHD, zullen waarschijnlijk in de nabije toekomst worden onderzocht.

Verwandte Beiträge

0 0 votes
Article Rating

Napsat komentář

0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments
Willkommen! Bitte verifizieren Sie Ihr Alter, um teilzunehmen Sind Sie 18 Jahre alt oder älter?