Wat is cannabinol en welke effecten heeft het op onze gezondheid? | CBDsvet.cz
Ihr Warenkorb

Bei einem Einkauf über 85€ – kostenloser Versand

 

 

Meer

Mein Konto
Kontakt

Möchten Sie uns anrufen?

Rufen Sie uns an unter: +420 777 666 651

Soziale Netzwerke

Wat is cannabinol en welke effecten heeft het op onze gezondheid?

Cabbinol (CBN) is een van de vele cannabinoïden die in de cannabisplant voorkomen. Waarschijnlijk hoor je er nu voor het eerst over. Cannabinol is bij veel mensen nog onbekend, maar toch blijft het om verschillende redenen in de belangstelling staan. Het is een metaboliet van tetrahydrocannabinol (THC) en wordt geproduceerd door de geleidelijke afbraak van THC door oxidatie (toegang tot zuurstof), een gevolg van veroudering. Oxidatie vindt plaats wanneer THC wordt blootgesteld aan lucht. In tegenstelling tot THC, dat bekend staat om zijn hoge psychoactieve effecten, staat CBN bekend om de minder psychoactieve effecten en de vele voordelen voor de gezondheid. Het staat vooral bekend om zijn effectiviteit bij het opwekken van slaap en geniet daarom de voorkeur bij de behandeling van gevallen van slapeloosheid.

Elke cannabinoïde in de cannabisplant heeft een ander effect op gebruikers en biedt ook verschillende medicinale voordelen. Hieronder geven we meer informatie over wat CBN is en wat de voordelen ervan zijn voor het menselijk lichaam.

Cannabinol (CBN)

Wat is CBN en waarin verschilt het van THC of CBD?

Als THC ouder wordt, produceert het CBN. Veel mensen realiseren zich niet dat wetenschappers deze cannabinoïde al hadden geïdentificeerd voordat ze CBD en THC. Bovendien wordt THC omgezet in CBN bij verhitting of blootstelling aan zuurstof. Daarnaast extraheren wetenschappers CBN uit THC dat uit de cannabisplant wordt gehaald.

THC, aan de andere kant, zorgt voor de psychoactieve effecten waar marihuana bekend om staat. De psychoactieve stof beïnvloedt de hersenfunctie en mentale toestand van de gebruiker. Hoewel de effecten tijdelijk zijn, worden iemands stemming, waarneming, gedrag en bewustzijn veranderd bij het gebruik van de stof. Het is verantwoordelijk voor de psychoactieve effecten van marihuana. Marihuanasoorten variëren in THC-gehalte en daarom variëren ook de psychoactieve effecten. Tegenwoordig gebruiken mensen THC voor de behandeling van een lage eetlust, glaucoom, pijn en misselijkheid, samen met vele andere aandoeningen. Mensen moeten het verschil tussen deze cannabinoïden begrijpen om verlichting te krijgen van de symptomen die ze ervaren.

CBN verschilt ook van CBD. CBD-olie en andere producten die van deze cannabinoïde zijn gemaakt, domineren vandaag de dag nog steeds de markt voor cannabisproducten en mensen die niet bekend zijn met producten die van hennep zijn gemaakt, kunnen in verwarring raken. CBD heeft geen psychoactieve effecten en gebruikers ervaren geen veranderde bewustzijnstoestanden. In plaats daarvan geeft het gebruik van CBD-producten iemand een ontspannen gevoel.

Onderzoekers moeten nog bepalen of CBN psychoactief is, aangezien sommige studies aantonen dat het dat niet is, terwijl andere suggereren dat het milde psychoactieve effecten heeft. Ze ontdekten dat CBN een krachtig kalmerend middel lijkt te zijn. Dit doet sommigen geloven dat het psychoactieve eigenschappen heeft.

Hoe CBN het lichaam beïnvloedt

In tegenstelling tot THC bindt CBN zich niet aan de cannabinoïde receptoren in de hersenen. In plaats daarvan heeft het kalmerende effecten die nog sterker worden in combinatie met THC. De kalmerende aard van CBN is een van de meest uitgesproken effecten in het lichaam en wordt verondersteld bij te dragen aan de slaperigheid en slaapverwekkende sensaties die worden geassocieerd met Cannabis Indica-rassen, omdat deze rassen doorgaans hogere concentraties CBN bevatten.

Hoewel het gebruikt kan worden als een kalmerend middel, moet opgemerkt worden dat CBN sowieso niet psychoactief is. Het kan dus een goed medicijn zijn zonder dat patiënten per se psychoactieve effecten ervaren. Naast het feit dat het een kalmerend middel is, heeft het vele andere voordelen voor de gezondheid, met name pijnverlichting, tibacteriële effecten en het stimuleren van de eetlust.

Gezondheidsvoordelen van CBN

Wetenschappers blijven zoeken naar nieuwe manieren waarop mensen baat kunnen hebben bij CBN. Het onderzoek op dit gebied ontwikkelt zich nog steeds en er worden verschillende nieuwe gezondheidsvoordelen erkend, net als medicinale toepassingen voor THC en CBD. Wetenschappers begrijpen dat dit een jong gebied is en dat er nog veel te leren valt over de vele toepassingen van deze cannabinoïden in de moderne geneeskunde. We presenteren de belangrijkste voordelen die zijn ontdekt voor CBN.

Antibacteriële eigenschappen

CBN blijkt een krachtig antibacterieel middel te zijn. Wetenschappers hebben de effecten op antibiotica-resistente stammen van MRSA bestudeerd en ontdekten dat het werkt om deze stammen te bestrijden. In de toekomst zou CBN gebruikt kunnen worden om bacteriële infecties te bestrijden die niet reageren op conventionele antibiotica die vandaag de dag gebruikt worden.

Anticonvulsivum

Wat betreft veelbelovende therapeutische toepassingen van CBN, lijkt het gebruik van deze cannabinoïde voor de behandeling van epilepsie op dit moment het meest veelbelovend. Hoewel CBN niet zo krachtig is als CBD en THC, hebben mensen ontdekt dat ze baat hebben bij de introductie van CBN in hun algemene behandelplan.

Ontstekingsremmende eigenschappen

Talloze mensen over de hele wereld lijden aan reumatoïde artritis, een chronische ontstekingsziekte. Veel mensen denken dat deze ziekte alleen de gewrichten aantast, maar bij sommige patiënten beschadigt het andere lichaamssystemen, waaronder de ogen, longen, huid en bloedvaten. Onderzoekers hebben CBN toegediend aan knaagdieren om te zien of het artritis vermindert, en ze denken dat het mensen zou kunnen helpen die worstelen met de symptomen van de aandoening.

De onderzoekers ontdekten dat muizen met experimentele astma een vermindering van ontstekingen ondervonden toen ze CBN toegediend kregen, en ook een einde maakten aan de overmatige slijmproductie in hun longen. Patiënten die lijden aan ademhalingsallergieën merken vaak dat ze verlichting krijgen door producten te gebruiken die gemaakt zijn van cannabinoïden, maar ze moeten hun arts raadplegen voordat ze deze gebruiken.

Eetlustopwekker

In een onderzoek bij knaagdieren ontdekten onderzoekers dat CBN de voedselconsumptie van ratten verhoogde. Dit suggereert dat de introductie van CBN in hun behandelingsplan gunstig zou zijn voor patiënten die lijden aan aandoeningen die leiden tot gewichtsverlies. Veel mensen wijzen producten met THC af uit angst voor vergiftiging, en CBN biedt een alternatief zonder dit bekende effect. Dit stelt mensen in staat om hun eetlust te vergroten zonder dat ze een psychoactieve toestand ervaren. Artsen kunnen CBN aanbevelen aan aidspatiënten en mensen die een kankerbehandeling ondergaan om hen aan te moedigen om te eten.

Behandeling van brandwonden

In de jaren 1980 onderzochten onderzoekers het hypothermische effect van CBN bij de behandeling van brandwonden op het menselijk lichaam. Deze cannabinoïde blijkt de lichaamstemperatuur te verlagen en tegelijkertijd een verkoelend effect te hebben. Het kan plaatselijk worden gebruikt om de pijn bij deze mensen te verlichten. Onderzoekers denken dat CBN de TRPV2 receptor activeert, een cellulaire plek die wordt geactiveerd wanneer de huid wordt aangetast door hoge temperaturen.

Kanker

Stel je voor dat je in staat zou zijn om je lichaam van kanker te ontdoen met CBN. Dit kan werkelijkheid worden nu onderzoek aantoont dat CBN kankerbestrijdende capaciteiten heeft. Wetenschappers blijven CBN en andere cannabinoïden bestuderen om te bepalen wat hun effect is op kanker en of deze stoffen de groei en verspreiding van de ziekte kunnen vertragen of stoppen. Wetenschappers hebben zelfs al ontdekt dat CBN en sommige andere cannabinoïden de grootte van tumoren verminderen bij bijvoorbeeld longkanker, een van de dodelijkste vormen van kanker.

Glaucoom

Glaucoompatiënten zouden met hun arts moeten praten over CBN. Onderzoekers gaven CBN aan konijnen om het effect ervan te bepalen op de intraoculaire druk, die de grootste risicofactor is voor de aandoening. Het onderzoek bevindt zich nog in een vroeg stadium en wetenschappers hebben nog niet ontdekt dat het beter werkt dan de medicijnen die momenteel worden gebruikt om de ziekte te behandelen. Het testen gaat echter door omdat sommigen geloven dat CBN gunstig kan zijn voor de behandeling van glaucoom.

Neuroprotectieve eigenschappen

Neuroprotectoren zijn stoffen die de neuronale structuur of functie in stand kunnen houden. Artsen gebruiken ze vaak wanneer een patiënt een beroerte krijgt, omdat het medicijn beschermt tegen de schade die deze aandoening veroorzaakt. Wetenschappers geloven dat CBN op dezelfde manier werkt. In een onderzoek met knaagdieren gebruikten ze CBN om ALS te behandelen en ontdekten ze dat het het begin van deze slopende aandoening vertraagde. Ze moeten eerst onderzoek doen bij mensen voordat ze kunnen zeggen of het goed werkt bij mensen, maar ze denken dat CBN een nuttig hulpmiddel zou kunnen zijn in de strijd tegen neurodegeneratieve aandoeningen zoals deze.

Verlichting van pijn

Mensen die pijnstilling nodig hebben, zouden moeten overwegen om CBN te proberen. Onderzoekers die deze cannabinoïde en het gebruik ervan voor pijnverlichting bestuderen, hebben ontdekt dat het pijnstillende eigenschappen heeft. Het biedt deze verlichting door de activiteit van capsaïcine-gevoelige neuronen te beïnvloeden. Veel mensen hebben wel eens van deze term gehoord, omdat het in veel lokale pijnstillers zit en ook in chilipepers. Capsaïcine-gevoelige zenuwen spelen een rol in de signalering en pijnperceptie van het lichaam. Als je een marihuanaroker bent en op zoek bent naar een goede soort tegen pijn, probeer dan de marihuana die bekend staat als Auto Bubba Kush of Black Domina, die erg populair zijn onder de huidige klanten. Patiënten met enorme pijn merken vaak dat conventionele behandelingen niet meer aan hun behoeften voldoen. CBN biedt een oplossing voor deze mensen. Het gebruik ervan heeft geen invloed op de CB1- en CB2-receptoren, dus patiënten zullen merken dat ze het naast CBD kunnen gebruiken, dat deze receptoren activeert om een hoger niveau van pijnverlichting te bieden.

Botregeneratie

Net als bij andere bestanddelen van marihuana, is er een aantal onderzoeken gedaan naar CBN en het potentiële gebruik ervan bij de ontwikkeling van verschillende medicijnen. Recente studies suggereren bijvoorbeeld dat CBN effectief zou kunnen zijn in het stimuleren van botweefselgroei. Dit is mogelijk te danken aan het vermogen om de indirecte rekrutering van mesenchymale stamcellen uit het beenmerg van aangrenzende botten te stimuleren. Van deze stamcellen is bekend dat ze niet alleen veranderen in bloedcellen, maar ook de veelzijdigheid hebben om te veranderen in weefsel en bot. Om deze reden kunnen CBN’s mogelijk helpen bij de genezing van breuken.

Genezing van psoriasis (psoriasis)

Naast het vermogen om botweefsel aan te maken, is een ander geweldig effect van CBN dat nog onderzocht wordt, het vermogen om overmatige groei van huidcellen te verminderen. Hoewel dit voor veel mensen misschien niet belangrijk klinkt, zou het psoriasispatiënten, waarbij de huid vier keer sneller degenereert dan normaal, enorm kunnen helpen. Met zo’n eigenschap kan CBN nuttig zijn bij het reguleren van hoe het lichaam huidcellen aanmaakt. Nogmaals, wanneer de verbinding oppervlakkig wordt aangebracht, laat het verbazingwekkende resultaten zien bij de behandeling van psoriasis. Dit blijkt uit een onderzoek uitgevoerd in 2008. .

Sedatieve effecten treden alleen op in combinatie met THC

Mensen die CBN hebben geprobeerd geloven vaak dat het helpt om slapeloosheid te genezen. In feite verwijzen veel mensen naar CBN als een superverdovend middel, maar onderzoekers in de jaren 1970 ontdekten dat dit niet het geval is. Van degenen die deelnamen aan het onderzoek, meldde niemand slaperigheid als een effect van CBN-gebruik. CBN is afkomstig van oudere cannabis, die ook een hoge concentratie kalmerende terpenen bevat. Onderzoekers denken dat het deze terpenen zijn die voor het kalmerende effect zorgen.

De onderzoekers concludeerden dat CBN zelf geen slaperigheid veroorzaakt. Ze geloven dat de combinatie van THC en CBN zorgt voor het kalmerende effect dat veel mannen en vrouwen associëren met CBN alleen. Om deze theorie te testen gaf het onderzoeksteam deelnemers alleen CBN, alleen THC en een combinatie van de twee stoffen. THC alleen veroorzaakte slaperigheid bij de proefpersonen, maar de combinatie van THC en CBN resulteerde in hogere niveaus van slaperigheid. Dit leidde de onderzoekers tot de conclusie dat de synergetische effecten van CBN en THC zorgen voor kalmerende effecten die vaak worden toegeschreven aan CBN alleen.

Gebruik van CBN

Veel mensen willen weten hoe ze CBN moeten gebruiken. Net als bij THC en CBD, kiezen mensen zelf de methode van hun voorkeur om CBN te gebruiken. Topische toepassingen zijn goed voor mensen die last hebben van brandwonden of huidziekten zoals psoriasis, maar sommigen geven de voorkeur aan vaping en deze optie blijft beschikbaar. Verwerk CBN in voedsel of drank en consumeer het zonder dat je het weet, of gebruik de cannabinoïde in concentraatvorm. Iedereen zal de methode vinden die het beste bij zijn of haar behoeften past, net zoals dat het geval is met CBD en THC.

Wees voorzichtig bij het gebruik van CBN. Omdat het kalmerende effecten heeft in combinatie met andere stoffen. Je kunt merken dat je een beetje versuft, duizelig of verward bent. Ga er niet van uit dat dit betekent dat je geen baat kunt hebben bij het gebruik van CBN. Begin met het gebruik als je thuis bent, bij voorkeur ‘s nachts, zodat je je geen zorgen hoeft te maken over deze problemen. Gebruik CBN en ga naar bed om de voordelen te krijgen terwijl je slaapt.

Sommige fabrikanten bieden nu voedingssupplementen met CBN, maar ze zijn nog steeds moeilijk te vinden. Nieuw onderzoek blijft ons verrassen over hoe CBN het lichaam beïnvloedt en hoe het gebruikt kan worden om een veilige en effectieve behandeling te bieden voor een breed scala aan aandoeningen. Mensen zouden het onderzoek op dit gebied in de gaten moeten houden, omdat ze kunnen ontdekken dat het helpt bij de behandeling van aandoeningen waar ze vandaag de dag mee te maken hebben.

Verwandte Beiträge

0 0 votes
Article Rating

Napsat komentář

0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments
Willkommen! Bitte verifizieren Sie Ihr Alter, um teilzunehmen Sind Sie 18 Jahre alt oder älter?