Het gebruik van CBD heeft ook voordelen voor huisdieren. | CBDsvet.cz
Ihr Warenkorb

Bei einem Einkauf über 85€ – kostenloser Versand

 

 

Meer

Mein Konto
Kontakt

Möchten Sie uns anrufen?

Rufen Sie uns an unter: +420 777 666 651

Soziale Netzwerke

Het gebruik van CBD heeft ook voordelen voor huisdieren.

De meeste mensen houden van hun huisdieren als familieleden. Ze vergezellen ons tijdens vele momenten in het leven en wanneer we ons verdrietig voelen, zelfs op de moeilijkste momenten staan ze ons bij. Huisdieren bieden emotionele steun die mensen soms niet kunnen bieden en in ruil daarvoor belonen we hen met onvoorwaardelijke liefde, lekkernijen en urenlange knuffels. Hoewel knuffelen therapeutisch is voor beiden, is de relatie met je huisdier hoe dan ook tweerichtingsverkeer. Als je harige, geschubde of gevederde vriend angstig is of gezondheidsproblemen heeft, zul je er alles aan doen om hem of haar beter te laten voelen.

Dieren hebben ook een endocannabinoïde systeem

Net als mensen hebben dieren een endocannabinoïde systeem (ECS), dat deel uitmaakt van het zenuwstelsel van het lichaam. Het bestuurt veel lichaamsprocessen en regelt basisfuncties zoals slaap en eetlust. Het heeft drie hoofdcomponenten, namelijk:

  • Endocannabinoïden: Dit zijn moleculen die cannabinoïde receptoren activeren om reacties op CBD op te wekken.
  • Cannabinoïdereceptoren: Dit zijn cellen die endocannabinoïden opnemen.
  • Enzymen: Enzymen helpen bij de synthese en afbraak van endocannabinoïden.

Dat wil zeggen dat de aanwezigheid van ECS bij dieren kan worden gezien als een aanwijzing dat CBD olie werkt misschien net zo goed voor hen als voor mensen.

De voordelen van CBD voor je huisdieren

Wist je dat dezelfde cannabinoïde die je kunt gebruiken om je ongemak te verlichten, dezelfde medicinale voordelen heeft voor je huisdier? Cannabidiol (CBD) is een cannabinoïde die bekend staat om zijn krachtige medicinale eigenschappen. Wanneer het aan je huisdier wordt gegeven, kan het helpen bij een groot aantal dierspecifieke aandoeningen. CBD is niet psychoactief, dus het heeft geen invloed op de bewustzijnstoestand van je huisdier.

Vermindert angst bij huisdieren

Wanneer je het huis verlaat voor je werk of andere verantwoordelijkheden, kan je huisdier hevige verlatingsangst die blijvende gevolgen kan hebben. Met CBD oliën helpen je vriend te kalmeren zodat hij niet in zulke ernstige angsttoestanden vervalt.

CBD helpt kanker bestrijden

Van CBD is aangetoond dat het de groei van kankercellen stopt en de dood van kankercellen verhoogt. Er zijn veel gevallen bekend waarbij huisdieren CBD olie kregen om hun kankercellen te behandelen en in slechts 3 maanden verdwenen deze cellen en keerden nooit meer terug.

CBD verlicht pijn

Gebruik CBD voor pijnbestrijding is zo effectief geworden dat de verbinding wordt beschouwd als een geheel nieuwe klasse van geneesmiddelen. Huisdieren kunnen niet altijd zeggen waar hun pijn zit, dus CBD toedienen wanneer huisdieren tekenen van ongemak vertonen is een geweldige manier om ontstekingen te verminderen en zenuwgerelateerde pijn te verminderen.

CBD-olie helpt bij ontstekingen

De ontstekingsremmende eigenschappen van CBD maken het mogelijk om een verscheidenheid aan aandoeningen bij mens en dier te behandelen. Deze lange lijst van aandoeningen omvat artritis, alvleesklierontsteking, inflammatoire darmziekten en auto-immuunziekten zoals lupus.

CBD kan helpen bij de behandeling van aanvallen en epilepsie.

Etwa 5 % der Hunde und 2 % der Katzen leiden an Epilepsie, und die verabreichten Medikamente sind zwar wirksam bei der Bekämpfung von Anfällen, können aber schädlich für das Verdauungs- und Herz-Kreislauf-System Ihres Haustiers sein. Ein ganzheitlicher Ansatz zur CBD-Behandlung hat sich auch bei der Behandlung von Anfällen bei Haustieren bewährt. Ganz natürliche, ungiftige Medikamente wie CBD können Ihrem Haustier ohne unerwünschte Nebenwirkungen zugute kommen, daher sollten Sie diesen Ansatz in Betracht ziehen, bevor Sie sich eine große Sammlung von Medikamenten zulegen.

CBD kan de eetlust verhogen en misselijkheid verminderen.

Het National Cancer Institute ontdekte dat CBD de eetlust verhoogt bij zowel mensen als dieren. CBD geven aan je huisdieren kan gezondere eetgewoonten aanmoedigen. CBD helpt ook bij braken dat gepaard gaat met misselijkheid, ongeacht de oorzaak van de ziekte.

CBD geeft de beste resultaten als het in olievorm is.

Hoewel er CBD-snoepjes of -capsules voor huisdieren op de markt zijn, is de beste methode om de cannabinoïde toe te dienen het gebruik van oliën/tincturen. De reden hiervoor is simpel: het doseren van CBD olie is veel makkelijker dan in andere eetbare vormen. Het kan moeilijk zijn om de hoeveelheid CBD te meten die geconsumeerd wordt in een eetbare vorm, omdat je het eigenlijk niet kunt zien. Met tincturen zijn de metingen nauwkeurig, zodat je huisdier precies krijgt wat het nodig heeft en wanneer het nodig is.

Het is volkomen legaal om CBD-olie aan je huisdier toe te dienen

CBD-olie is niet alleen legaal, maar ook veilig. Zowel mensen als huisdieren kunnen profiteren van de ongelooflijke genezende kracht van cannabidiol, omdat er weinig tot geen negatieve bijwerkingen zijn, ongeacht de dosering. Het is echter altijd verstandig om je dierenarts te raadplegen voordat je begint met een nieuwe behandeling voor huisdieren, vooral als je huisdier op dit moment voorgeschreven medicijnen gebruikt. CBD kan de activiteit van leverenzymen verminderen die worden gebruikt om andere medicijnen te metaboliseren, dus zorg ervoor dat de omstandigheden geschikt zijn voor CBD-gebruik voordat je begint met een CBD-behandeling.

Verwandte Beiträge

0 0 votes
Article Rating

Napsat komentář

0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments
Willkommen! Bitte verifizieren Sie Ihr Alter, um teilzunehmen Sind Sie 18 Jahre alt oder älter?