Bij welke aandoeningen kan CBD helpen bij kinderen? | CBDsvet.cz
Ihr Warenkorb

Bei einem Einkauf über 85€ – kostenloser Versand

 

 

Meer

Mein Konto
Kontakt

Möchten Sie uns anrufen?

Rufen Sie uns an unter: +420 777 666 651

Soziale Netzwerke

Bij welke aandoeningen kan CBD helpen bij kinderen?

Elke ouder wil dat zijn kinderen gezond zijn. Nu CBD steeds populairder wordt als een gezond alternatief voor veel medicijnen voor een verscheidenheid aan gezondheidsproblemen, is het begrijpelijk dat men zich afvraagt of CBD geschikt is voor kinderen. Je hebt je vrienden misschien horen zeggen dat ze CBD olie gebruiken bij hun kinderen. In dit artikel lees je waarom je het gebruik van CBD voor je kinderen zou kunnen overwegen.

Welke CBD-olie is het beste voor je kind?

Bij aankoop oliënCBD Kwaliteit is het allerbelangrijkste voor kinderen; Koop niet de goedkoopste CBD-olie tegen elke prijs, maar richt je op kwaliteit.

Waarom zou je niet de goedkoopste CBD olie kopen?

Sommige producenten gebruiken giftige oplosmiddelen zoals propaan en butaan voor de extractie om hogere productiekosten te vermijden en goedkope CBD olie te verkopen. Er zijn twee extractiemethoden die pure en krachtige extracten leveren zonder schadelijke chemicaliën achter te laten – ethanol en CO2 extractie.

  • Ethanol wordt gebruikt bij de productie van CBD-tincturen. Hennep met een hoog CBD-gehalte wordt geweekt in een zeer bestendige alcohol zoals ethanol, zodat cannabinoïden en andere hennepverbindingen kunnen worden geëxtraheerd.
  • Bij CO2-extractie wordt gecomprimeerd CO2 bij verschillende temperaturen gebruikt om een olie-extract te verkrijgen dat vervolgens in een dragerolie wordt gesuspendeerd. Deze methode is de gouden standaard in de industrie.

Volledig spectrum CBD olie of isolaat?

Full-spectrum CBD olie bevat alle fytonutriënten van hennep, waaronder cannabinoïden (met sporen van THC), terpenen, flavonoïden en essentiële oliën, terwijl CBD isolaat alleen pure geïsoleerde cannabidiol bevat. Hoewel de isolaten de hoogste dosis CBD per portie bieden en veelzijdiger zijn dan CBD uit het hele spectrum, missen ze de synergie die wordt bereikt door andere hennepverbindingen in een extract uit het hele spectrum. Er wordt aangenomen dat CBD-olie geëxtraheerd uit de hele plant een hogere therapeutische waarde heeft dan producten op basis van isolaten, en de gebruiker heeft minder CBD nodig om het gewenste effect te bereiken. Er is meer wetenschappelijk bewijs dat de theorie van synergie tussen cannabinoïden ondersteunt, vooral als het gaat om pijn en ontstekingen.

CBD-olie met een volledig spectrum is een betere keuze, maar als je kind allergisch is voor bepaalde bestanddelen van de cannabisplant – of zelfs maar een verwaarloosbare hoeveelheid THC niet in zijn systeem wil – zijn isolaten misschien je enige optie.

Effecten van CBD-olie op kinderen

CBD is beroemd geworden vanwege zijn anti-epileptische eigenschappen bij kinderen met zeldzame vormen van epilepsie. Toch is deze cannabinoïde ook in staat om minder ernstige aandoeningen te verlichten – om nog maar te zwijgen over het feit dat het een geweldig supplement is dat je kleintje op een natuurlijke manier gezond houdt. Hieronder staan de meest voorkomende toepassingen van CBD olie bij kinderen en hoe het geselecteerde gezondheidsproblemen kan verbeteren.

CBD-olie voor kinderen met ADHD

Als je kind een aandachtstekortstoornis heeft – ze raken snel overprikkeld en hebben moeite om hun aandacht erbij te houden – kan CBD helpen om de symptomen onder controle te houden. Onderzoek naar CBD als mogelijke behandeling voor ADHD is schaars. Het meeste van wat we weten over het verband tussen de twee komt van onderzoeken naar cannabis als geheel, niet naar de specifieke stof CBD. Er is echter veel anekdotisch bewijs van ouders die CBD aan hun kinderen geven dat CBD-olie hun symptomen van hyperactiviteit helpt beheersen.

Bovendien suggereert een studie uit 2014, gepubliceerd in het tijdschrift Current Neuropharmacology, dat CBD bij lage doses een wakkere stof kan zijn, die de alertheid van gebruikers gedurende de dag verhoogt. Interessant genoeg hangt onze slaap-waakcyclus grotendeels af van ons niveau van alertheid overdag, dus CBD olie kan ook helpen als je kind moeite heeft met slapen ‘s nachts.

CBD-olie voor kinderen met angst

CBD verricht verschillende handelingen in de hersenen die de reactie van onze hersenen op gevoelens van angst en bezorgdheid reguleren. Onderzoek naar dit onderwerp is meestal preklinisch of gebaseerd op dierstudies, maar er zijn duizenden getuigenissen van ouders wiens kinderen verlichting van angst hebben gevonden in CBD olie.

Maar hoe werkt CBD precies bij angststoornissen? Onderzoek suggereert dat cannabidiol de heropname van serotonine in de hersenen remt. Met andere woorden, het maakt serotonine toegankelijker voor het lichaam. Met een betere controle over je serotoninebronnen kan CBD helpen je stemming te stabiliseren en angst te verminderen.

Het tweede voordeel heeft te maken met het vermogen van CBD om het endocannabinoïde systeem te stimuleren om meer van zijn natuurlijke cannabinoïden te produceren. Dit omvat anandamide – een endocannabinoïde die emoties reguleert zoals angst, gelukzaligheid en euforie. Onvoldoende productie van anandamide is in verband gebracht met een laag humeur of overreactie op angstige triggers. Net als serotonine stimuleert CBD de afgifte van anandamide en helpt het om het langer in het lichaam te houden – wat de gebruiker helpt zijn geestelijke gezondheid te behouden.

Last but not least kan CBD de hippocampus (een cruciaal gebied in de hersenen dat een vitale rol speelt in veel hersenfuncties) stimuleren om neuronen te regenereren. Deze bevindingen zijn vooral interessant omdat hersenscans van patiënten die lijden aan angst en depressie vaak een kleinere hippocampus laten zien.

CBD-olie voor kinderen met autisme

Het onderzoek, geleid door Dr. Adi Aran, directeur kinderneurologie van het Shareek Zedek Ziekenhuis in Jeruzalem, behandelde 60 autistische kinderen met CBD-olie gedurende ten minste zeven maanden. Na de behandelingsperiode werd de ouders gevraagd om evaluatievragenlijsten in te vullen over veranderingen in de toestand van hun kind. De onderzoekers stelden vragen over veranderingen in gedrag, angstniveaus en communicatievaardigheden.

Volgens de verzamelde gegevens meldde 80% van de ouders een afname van problematisch gedrag, waarbij 62% een significante verbetering meldde. De helft van de onderzochte kinderen vertoonde een verbeterde communicatie en 40% van de ouders rapporteerde een significante vermindering in de angst van hun kinderen. Hoewel dit inderdaad veelbelovende resultaten zijn, hebben we meer longitudinale studies bij grotere patiëntengroepen nodig om het onderzoek sluitend te maken.

Pas op voor interacties tussen geneesmiddelen.

Als je kind medicijnen gebruikt, raadpleeg dan altijd een arts voordat je CBD gaat gebruiken. CBD wordt net als veel andere medicijnen in de lever gemetaboliseerd, dus het gebruik van CBD kan het effect ervan beïnvloeden.

Is CBD-olie voor kinderen hetzelfde als CBD-olie voor volwassenen?

Ja, het is hetzelfde product. Bedrijven maken geen onderscheid tussen CBD olie voor kinderen en volwassenen. Maar omdat kinderen minder wegen dan volwassenen, is het aan te raden om ze kleinere doses te geven. Kinderen hebben meestal lagere hoeveelheden CBD nodig om het verschil te voelen. Bovendien is het bij CBD-olie met een lage potentie (bijvoorbeeld 250 mg CBD per flesje) makkelijker om de dosis af te meten in een druppelaar, omdat je een paar druppels kunt gebruiken in plaats van bijvoorbeeld een tiende van een spuitdosis af te meten.

Wat zijn de voordelen van CBD olie voor kinderen?

CBD is een zeer veelzijdig supplement dat een speciale relatie heeft met ons endocannabinoïde systeem. Als je je kind CBD olie geeft voor algemene aanvullende doeleinden, kun je de volgende voordelen verwachten:

  • Betere concentratie
  • Beter geheugen
  • Hogere alertheid gedurende de dag
  • Betere slaapkwaliteit
  • Verbeterde immuunfunctie

Vanuit praktisch oogpunt is CBD gemakkelijk te gebruiken, heeft het een lange houdbaarheid en kan het op veel verschillende manieren aan je kind worden gegeven.

Wat is de beste manier om CBD bij kinderen te gebruiken?

Het spreekt voor zich dat je kinderen geen CBD-olie zullen vapen of CBD-concentraten op zichzelf zullen deppen, ten eerste omdat ze te sterk zijn en ten tweede omdat de consumptiemethode zelf geen optie is voor kinderen. De meeste ouders kiezen voor de sublinguale methode, waarbij een paar druppels CBD-olie onder de tong van het kind worden geplaatst. Daar moeten ze het ongeveer 30-60 seconden vasthouden tot de olie is opgenomen in de bloedbaan, en dan doorslikken.

Het kan zijn dat je kleintje geen fan is van de sterke smaak van CBD olie en zijn hoofd wegdraait elke keer als je het sublinguaal probeert toe te dienen. Er zijn ook CBD-capsules of verschillende snacks. Je kunt ook CBD aan het eten van je kind toevoegen of een gezonde en lekkere fruitsmoothie met CBD voor hem maken.

CBD-olie doseringsinstructies voor kinderen

De optimale dosis voor een bepaalde CBD-gebruiker – inclusief kinderen – hangt af van hun gewicht, metabolisme, unieke lichaamschemie en gewenste effecten. Voor de pediatrische populatie van CBD-gebruikers raden experts aan om te beginnen met 0,5 mg CBD per 1 kilogram gewicht en die dosis drie keer per dag in te nemen.

Begin laag en langzaam, dan kun je de dosering aanpassen aan hoe je kind op CBD reageert zonder bijwerkingen te veroorzaken (zoals een droge mond of duizeligheid).

Tot slot

CBD olie is een uitstekend middel om de kwaliteit van leven te verbeteren, niet alleen voor volwassenen maar ook voor kinderen. Door de niet-psychoactieve aard van CBD heeft deze verbinding geen invloed op hun mentale ontwikkeling en gaat het slechts gepaard met een paar milde bijwerkingen zoals een droge mond of duizeligheid wanneer het in grotere hoeveelheden wordt geconsumeerd.

Verwandte Beiträge

0 0 votes
Article Rating

Napsat komentář

0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments
Willkommen! Bitte verifizieren Sie Ihr Alter, um teilzunehmen Sind Sie 18 Jahre alt oder älter?