Koken met CBD-olie | CBDsvet.cz
Ihr Warenkorb

Bei einem Einkauf über 85€ – kostenloser Versand

 

 

Meer

Mein Konto
Kontakt

Möchten Sie uns anrufen?

Rufen Sie uns an unter: +420 777 666 651

Soziale Netzwerke

Koken met CBD-olie

Hören Sie sich den Artikel an:

Zelfs voor beginnende koks hoeft koken met CBD olie niet ingewikkeld te zijn. CBD combineert goed met zowel zoete als hartige gerechten, waardoor het makkelijk te verwerken is in vrijwel elk recept. Je kunt een paar druppels CBD olie toevoegen aan koekjes of cakebeslag, of aan lekkere sauzen of dressings.

CBD olie is de afgelopen jaren in talloze voedingsmiddelen verschenen – niet alleen in gummibeertjes of chocoladerepen, maar zelfs in toppings, pizza en taco’s. Of CBD-olie goed werkt, vooral in de kleine doses die in voedsel terechtkomen, is nog steeds onderwerp van discussie. Toch kun je steeds meer restaurants over de hele wereld tegenkomen die CBD-olie gebruiken. Zoals bij elk ingrediënt zijn er echter een paar basisregels voor het koken met CBD, en die zullen we in dit artikel bespreken.

Tips om te koken met CBD-olie

Als je CBD aan een gerecht toevoegt, wil je voorkomen dat de consistentie van het uiteindelijke voedingsproduct wordt verstoord. Gebruik de olie daarom spaarzaam. Als je een sterkere dosis CBD wilt, verhoog dan niet de hoeveelheid olie, maar gebruik een CBD olie met een hogere potentie (zoals een 1000mg tinctuur). Probeer blootstelling van de CBD olie aan directe hitte tijdens het koken te vermijden, omdat dit belangrijke cannabinoïden en terpenen kan verwijderen die het synergetische effect van CBD teweegbrengen. Het eerste dat je moet weten als je CBD kookt of bakt, is dat het ergens tussen de 160 en 180 graden Celsius begint af te breken. Dit betekent dat het te hoog verhitten van de olie kan leiden tot het verlies van heilzame cannabinoïden en de CBD-potentie. Als je van plan bent CBD olie toe te voegen aan iets dat je op het fornuis zou koken, is een goede truc om de pan of pot van het hete fornuis te halen en de inhoud ongeveer een minuut te laten afkoelen en er dan de gewenste hoeveelheid CBD olie door te roeren. Als je gaat bakken met CBD, kun je de oven beter niet voorverwarmen tot meer dan 160°C.

Doe je onderzoek

Behandel CBD als elk ander ingrediënt en onderzoek hoe het is verkregen. Over het algemeen vallen CBD extracten in drie categorieën: full-spectrum olie, breedspectrum olie of isolaat. Full-spectrum olie bevat veel CBD en minder dan 0,3% THC, de verbinding. CBD-olie bevat ook andere cannabinoïden, terpenen (stoffen die cannabis zijn geur geven) en fytonutriënten. Breed spectrum olie bevat veel CBD, geen THC en lagere niveaus van andere cannabinoïden en terpenen dan full-spectrum olie, terwijl CBD isolaat bijna volledig uit CBD bestaat. Omdat de bestanddelen in cannabis synergetisch werken, raden veel voedingsdeskundigen aan om oliën met een volledig spectrum te gebruiken.

Het loont altijd om CBD olie alleen te kopen van geverifieerde bronnen om er zeker van te zijn dat het een kwaliteitsproduct is dat vrij is van zware metalen, pesticiden, herbiciden, restoplosmiddelen van het extractieproces en andere schadelijke stoffen.

Begin laag en ga langzaam.

Iedereen reageert anders op CBD-olie. Begin niet met een grote hoeveelheid CBD-olie in je recept, vooral niet als je het niet langdurig gebruikt. Begin bijvoorbeeld met 10 mg full-spectrum olie en voeg de volgende keer een iets hogere dosis toe.

Pas op voor hoge temperaturen.

Zoals hierboven vermeld, kook CBD olie niet op direct vuur en bak er zeker niet mee. Het is geen erg smakelijke bakolie en kan bitter lijken in je gerechten. Je kunt het het beste gebruiken als afwerkingsolie. Koude recepten zijn de beste keuze. Als je wilt weten in welke combinatie CBD olie het beste smaakt, voeg dan kruiden zoals rozemarijn en tijm toe aan de olie voor extra smaak.

Laat de natuurlijke smaak doorschijnen.

Hoewel de smaak van merk tot merk verschilt, smaakt CBD-olie over het algemeen naar “een zeer aardse, agressieve olijfolie. Het is een heel aparte geur en smaak, bijna als gemaaid gras doordrenkt met olijfolie. Het is misschien niet de smaak die je gewend bent, maar dat betekent niet dat je het moet maskeren.

Als je bang bent dat de CBD olie de hele smaak van het gerecht overheerst, verdeel het dan over meerdere delen van het gerecht. Koken met CBD olie lijkt misschien intimiderend, maar nogmaals, zie het als een ander ingrediënt in je voorraadkast. Naarmate de populariteit van CBD olie toeneemt, vult het internet zich elke dag met vele interessante recepten voor warme gerechten, koude gerechten en cocktails die je misschien lekker vindt.

Verwandte Beiträge

0 0 votes
Article Rating

Napsat komentář

0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments
Willkommen! Bitte verifizieren Sie Ihr Alter, um teilzunehmen Sind Sie 18 Jahre alt oder älter?