Phoenix Tranen - Rick Simpson olie | CBDsvet.cz
Ihr Warenkorb

Bei einem Einkauf über 85€ – kostenloser Versand

 

 

Meer

Mein Konto
Kontakt

Möchten Sie uns anrufen?

Rufen Sie uns an unter: +420 777 666 651

Soziale Netzwerke

Phoenix Tranen – Rick Simpson olie

Hören Sie sich den Artikel an:

Alles wat je wilde weten over Phoenix Tears

Phoenix tranen zijn een fenomeen dat de cannabisgemeenschap al vele jaren in beroering brengt. Maar het is niet iedereen duidelijk wat het precies is, waar deze “uitvinding” vandaan komt of wat je ervan kunt verwachten. Voor het artikel van vandaag hebben we de taak op ons genomen om deze vragen zo goed mogelijk op te helderen.

Het begon in Canada

Canada staat bekend om zijn gastvrije houding tegenover cannabis en heeft veel baanbrekende stappen gezet in de richting van het decriminaliseren van de plant en de werkzame stoffen die het bevat. Het is dan ook passend dat de man die Phoenix Tears heeft gecreëerd uit dit land komt. Rick Simpson is een legende in de cannabiswereld. Het product dat het onderwerp is van ons artikel wordt vaak simpelweg Rick Simpson oil.

Het hele verhaal begon in 1997. Het arbeidsongeval van Rick Simpson veroorzaakte talrijke onaangename langdurige problemen die zijn levenskwaliteit beperkten. Standaardmedicatie hielp hem niet, maar verergerde hem volgens zijn getuigenis juist. Het was toen dat hij geïnteresseerd raakte in de medicinale effecten van cannabis en zijn eigen onderzoek rijpte tot een zodanig stadium dat het nu beroemde RSO (Rick Simpson olie) concentraat, of Phoenix Tears, het resultaat was.

De “uitvinder” beweerde zelf dat dit medicijn hem hielp de gevolgen op lange termijn te overwinnen en hem zelfs hielp kanker te bestrijden, die artsen in 2003 vaststelden.

Produkte, die für Sie von Interesse sein könnten

Wat zijn de tranen van de Feniks?

Na een historische excursie komen we bij de fundamentele vraag. Wat zijn de tranen van de Feniks precies? Wat bevatten ze en wat zijn hun bekende effecten?

Zoals we al zeiden, is het in wezen een cannabisconcentraat in de vorm van een olie. Daarom wordt het ook wel cannabisextract genoemd, en dit extract valt in de bredere categorie van hasjoliën. Een heel belangrijk feit is dat het belangrijkste actieve ingrediënt is de psychoactieve cannabinoïde THC of tetrahydrocannabidol. Het THC-gehalte in Phoenix Tears is extreem hoog. Klassieke “Phoenix Tears” verbergen 80-90%.

Het is belangrijk om hier op te merken dat zo’n hoog THC-gehalte, ten koste van bijvoorbeeld CBD en andere stoffen, heeft geleid tot een groter risico op sterke bijwerkingen (die we later zullen bespreken). Later begon het experimenteren lager in THC en meer in balans met CBD, CBG en andere cannabinoïden die zeer gewaardeerd worden om hun gezondheidsvoordelen. Het THC-gehalte zou ook kunnen dalen tot 40% en een dergelijk extract wordt door veel mensen veel beter verdragen.

Fenix scheurt illustratie

Phoenix tranen vs. CBD/CBG oliën

De cannabinoïden CBD en CBG staan momenteel volop in de belangstelling en een aantal wetenschappelijke studies bevestigen hun uitgebreide positieve effecten op het menselijk (en dierlijk) lichaam. Deze stoffen hebben geen psychoactieve effecten en er zijn geen bijwerkingen bekend. CBD- of CBG-olie kan legaal verkocht worden op voorwaarde dat het THC-gehalte niet meer dan 0,2% bedraagt. Met andere woorden, Deze oliën bevatten bijna geen THC, dus ze veroorzaken niet de bijwerkingen die geassocieerd worden met deze bekende stof. In plaats daarvan produceren ze een reeks positieve en wenselijke effecten op de mentale en fysieke gezondheid. Dit is het belangrijkste verschil met de controversiële en nog steeds illegale Phoenix Tears, die nog steeds niet verkrijgbaar zijn in dit land vanwege hun hoge THC-gehalte.

Hoe worden Phoenix tranen gemaakt?

Het productieproces is technologisch niet ingewikkeld, dit extract wordt thuis gemaakt. Cannabis van hoge kwaliteit wordt geplet en geweekt in een oplosmiddel, meestal ethanol, pure nafta of isopropylalcohol. De oplossing wordt vervolgens gezeefd en het oplosmiddel moet worden gedestilleerd of afgekookt. Voor het zeven wordt meestal een gewone doek gebruikt en voor het koken raden veel huishoudelijke fabrikanten een rijstkoker of een andere pan aan waarin een stabiele temperatuur (tot ongeveer 110°C) kan worden ingesteld en gehandhaafd.

Attentie! Deze oplosmiddelen zijn zeer ontvlambaar en hun dampen kunnen gezondheidsproblemen, vergiftiging, enz. veroorzaken. Daarom is grote voorzichtigheid geboden (goed geventileerde ruimte, afdekken). Daarom wordt soms alleen olijfolie aanbevolen als oplosmiddel, dat onschadelijk en probleemloos is. De extractie is echter moeilijker.

Wanneer worden Phoenix tranen gebruikt?

Tot de belangrijkste vragen behoren duidelijk de effecten van de Phoenix Tears. In dit geval zijn we geïnteresseerd in de gewenste effecten, waarvoor ze worden geproduceerd, gezocht en gebruikt door veel mensen over de hele wereld.

  • De groei van kanker vertragen of stoppen
  • Verlichting van angsttoestanden
  • Verlichting van chronische pijnklachten
  • Verlichting van musculoskeletale pijn
  • Verbeterde eetlust
  • Verbetering van de slaapkwaliteit
  • Ontstekingsremmende effecten

Deze lijst met positieve effecten is eerder gebaseerd op claims en gebruikerservaringen, het is geen wetenschappelijk geverifieerde effecten van Phoenix tranen als zodanig. Sommige van deze effecten komen echter overeen met de resultaten van onderzoeken naar de heilzame effecten van cannabis (cannabinoïden) op het lichaam (we hebben in andere artikelen al dieper ingegaan op de effecten van specifieke cannabinoïden).

Hoe worden phoenix tranen gebruikt?

Er zijn verschillende manieren om het te gebruiken, vergelijkbaar met CBD oliën en andere cannabisproducten. Er is de mogelijkheid van verdamping, directe consumptie of vermenging met voedsel, of uitwendig gebruik als olie of zalf.

Er wordt altijd een zeer kleine hoeveelheid gebruikt, dus soms worden spuiten gebruikt voor dosering. Niet voor injectie in een ader! Alleen om een echt precieze dosis af te meten (Rick Simpson zelf beveelt een dosis aan ter grootte van een rijstkorrel, maar het wordt aanbevolen om met een nog lagere dosis te beginnen vanwege de hoge THC-concentratie en om bijwerkingen te voorkomen of te verminderen).

Bijwerkingen

Vanwege het hoge THC-gehalte kan phoenix tranen (in tegenstelling tot CBD-oliën) verschillende bijwerkingen hebben, voornamelijk psychologische. Ze kunnen toestanden van angst, paranoia, desoriëntatie en algehele waas, tijdelijke geheugenstoornissen, depersonalisatie en andere moeilijkheden die binnen een paar uur verdwijnen, afhankelijk van de dosis en sterkte van het extract of zelfs de manier van aanbrengen.

Is het mogelijk om een overdosis Phoenix tranen te krijgen?

Een overdosis Phoenix tranen, of het actieve ingrediënt THC, is mogelijk in de zin dat er sterke ongewenste bijwerkingen zullen optreden. Deze kunnen leiden tot riskant gedrag bij bepaalde activiteiten (bijvoorbeeld autorijden). Er is echter geen geval bekend van een directe fatale overdosis. Onderzoek heeft al aangetoond dat een fatale overdosis cannabis (THC) bijna onmogelijk is vanwege de extreem hoge dodelijke dosis. Als je deze bijwerkingen wilt vermijden en toch de vruchten wilt plukken van cannabis en de cannabinoïden, kun je bijv. onze Fenix Tears proberen, die geen bijwerkingen hebben: https://cbdsvet.en/product/fenixove-slzy-cbd-55-az-65-10-thv-5ml/

Verwandte Beiträge

0 0 votes
Article Rating

Napsat komentář

0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments
Willkommen! Bitte verifizieren Sie Ihr Alter, um teilzunehmen Sind Sie 18 Jahre alt oder älter?