CBD-olie en de effecten in de schijnwerpers | CBDsvet.cz
Ihr Warenkorb

Bei einem Einkauf über 85€ – kostenloser Versand

 

 

Meer

Mein Konto
Kontakt

Möchten Sie uns anrufen?

Rufen Sie uns an unter: +420 777 666 651

Soziale Netzwerke

CBD-olie en de effecten in de schijnwerpers

Hören Sie sich den Artikel an:

CBD-olie wint terecht steeds meer aan populariteit. Wat is het product, waarom krijgt het zoveel aandacht en wat is de betekenis van CBD? Hoe wordt CBD olie geproduceerd, wat zijn de verschillen en hoe kies je de juiste?

CBD-olie

Zoals CBD-olie (of CBD-druppels of CBD-hennepolie) verwijst meestal naar een product afkomstig van de hennepplant waarbij de plantolie de drager is van de werkzame bestanddelen van het CBD-extract. Dit komt omdat CBD (net als andere cannabinoïden) oplosbaar is in vet en het consumeren ervan met vetten de effectiviteit maximaliseert.

CBD extract is een extract van de cannabisplant dat het actieve ingrediënt CBD en mogelijk andere ingrediënten bevat.

In onze producten gebruiken we een van de beste en kwalitatief beste dragers, de zogenaamde. MCT olie. MCT staat voor middellange keten triglyceriden en is een type vetzuur. Volgens Mark Hyman, auteur van het boek “Afvallen met vet”, is het een superbrandstof die bevordert vetverbranding en behoudt mentale helderheid. De relatie tussen CBD en MCT-olie is ook het vermelden waard: omdat MCT-olie relatief snel wordt verbrand, worden de effecten van CBD ook snel geoogst. De combinatie van CBD-extract en MCT-olie verhoogt de biologische beschikbaarheid van actieve stoffen en zorgt ervoor dat een hoog percentage van deze stoffen in de bloedbaan terechtkomt.

Wat is CBD

Laten we beginnen met een vluchtige herinnering aan biologie en scheikunde:CBD staat voor cannabidiol. Het behoort tot de groep cannabinoïden, dat wil zeggen stoffen die voorkomen in alleen in cannabisplanten. Er zijn momenteel enkele tientallen cannabinoïden bekend, waarvan de meest bekende het controversiële THC (tetrahydrocannabinol) is. Met CBD hebben ze een vergelijkbare structuur, maar hun effecten zijn heel verschillend.

Hoe CBD werkt

Eenvoudige vraag, iets ingewikkelder antwoord.

De werking van cannabinoïden is gebaseerd op interageert met het endocannabinoïde systeem van ons lichaam.

Als je dit systeem niet kent, bevind je je in dezelfde positie als wetenschappers vóór 1992. Toen werd het ontdekt. En er werd ook ontdekt dat evenwicht van het endocannabinoïde systeem heeft een positief effect op hoe ons lichaam omgaat met ziektes en negatieve invloeden van de hedendaagse beschaving. Je kunt in detail leren over de schoonheid en mechanismen van het systeem en CBD hier.

Effecten van CBD

De wetenschappelijk bevestigde effecten van CBD nemen nog steeds toe, maar er is nog veel ruimte voor onderzoek en ontdekking naar de effecten van CBD op het menselijk lichaam. Gezien onopgemerkte interesse van wetenschappers, er lijken betere tijden aan te komen op het gebied van het begrijpen en bewijzen van de therapeutische effecten van CBD.

Krachtige anandamide

Voordat we ingaan op de lijst met problemen die CBD aankan, voegen we nog een belangrijk concept toe: anandamide. Het is een zeer belangrijke endocannabinoïde en de concentratie ervan in de hersenen is verhoogt alleen al door CBD. Anandamide wordt niet voor niets de “gelukzaligheidsmolecule” genoemd.

Dit komt omdat anandamide een sleutelrol speelt in het centrale zenuwstelsel en volgens studies kan humeur verbeteren. Een van de onderzoek heeft zelfs aangetoond dat anandamide kan onderdruk symptomen van depressie en angststoornissen.

Maar niet alleen de stemming wordt in verband gebracht met de effecten van anandamide: de baanbrekende Een studie uit 1998 keek naar borstkanker en toonde aan dat anandamide vertraagt effectief de snelle vorming van kankercellen. Het beïnvloedt ook andere elementen van het functioneren van het menselijk lichaam, zoals pijn, geheugen of eetlust.

Gericht op receptoren

CBD beïnvloedt het menselijk lichaam echter ook op andere manieren, bijvoorbeeld door receptorsystemen te activeren.

Specifiek kan het zich richten op serotoninereceptoren. Hun functie is onder andere angst- en stressbeheersing.

Studies suggereren dat CBD via serotoninereceptoren kan helpen om autonome reacties op stress te verlichten en angsttoestanden te verbeteren.

Maar daar houden we niet op – CBD kan vanilloid receptoren type 1, die betrokken zijn bij pijn en ontsteking. Het kan ook werken met vanilloïde type 2 receptoren, die in verband worden gebracht met het elimineren van kwaadaardigheid.

De bewezen effecten van CBD

Laten we nu eens kijken naar de individuele effecten van CBD en de studies of onderzoeken die daar direct op ingaan.

CBD en pijn

CBD biedt veel verlichting in pijn van verschillende soorten. Volgens volgens sommige bronnen werd cannabis al rond 2 900 voor Christus voor deze doeleinden gebruikt. n. l.

Studies tonen aan (1, 2, 3) dat CBD kan helpen bij pijnverlichting door de activiteit van de eerder genoemde endocannabinoïde receptoren te beïnvloeden, ontstekingen te verminderen en een wisselwerking met neurotransmitters aan te gaan. Deelnemers een onderzoek die leed reumatoïde artritis, meldden ze verbeteringen in pijn tijdens beweging en in rust, evenals een betere slaapkwaliteit.

CBD-olie en angst en depressie

angst en depressie zijn psychische aandoeningen die een verwoestende invloed kunnen hebben op de kwaliteit van leven. CBD oliën zijn veelbelovend voor de behandeling van deze stoornissen, juist vanwege CBD’s vermogen om in te werken op serotonine receptoren.

Verschillende dierlijke en menselijke onderzoeken hebben al gekeken naar het effect van CBD op mentale stoornissen(1, 2, 3). Binnen een onderzoek uitgevoerd bij 57 deelnemers, was de dosis van 300 mg CBD het meest effectief in het significant verminderen van angst, terwijl placebo, de dosis van 150 mg CBD en de dosis van 600 mg CBD geen of bijna geen effect hadden.

CBD-olie werd zelfs gebruiktk veilig behandeling van slapeloosheid en angst bij kinderen met een posttraumatische stressstoornis.

CBD en kanker

Het verband tussen CBD en kanker is een vraag voor steeds meer wetenschappelijk onderzoek, maar we weten al dat CBD kan opgelost van symptomen die verband houden met kanker en van bijwerkingen van de behandeling.

Eén van de onderzoeken keek naar de slopende pijn die geassocieerd wordt met kanker. Patiënten die een extract kregen dat CBD en THC bevatte, ervoeren een significante vermindering van pijn (vergeleken met degenen die alleen het THC-extract kregen).

CBD kan een grote hulp zijn (1, 2) zelfs bij het aanspreken van de staat misselijkheid en braken die worden veroorzaakt door chemotherapie.

Wat anti-kanker effecten van CBD, kunnen we enkele hints zien in de wetenschappelijke sfeer. Onderzoeken met reageerbuizen of dieren wijzen op de antikankereigenschappen van CBD, Eén van hen vond zelfs celdood in menselijke borstkankercellen door geconcentreerde CBD. Een andere studie heeft aangetoond dat CBD de verspreiding van agressieve borstkankercellen bij muizen remt.

CBD en epilepsie

Onderzoekers geloven dat CBD’s vermogen om in te werken op het endocannabinoïde systeem en andere hersensignaleringssystemen gunstig kan zijn voor patiënten met neurologische aandoeningen. We hebben al enkele veelbelovende studieresultaten met betrekking tot epilepsie.

In één studie van 214 patiënten met ernstige epilepsie werd een mediane afname van het aantal aanvallen van 36,5% gevonden na toediening van CBD.

Een andere studie vond dat CBD-olie de aanvalsactiviteit aanzienlijk verminderde bij kinderen met Dravet syndroom.

CBD en multiple sclerose

Epilepsie is lang niet de enige neurologische aandoening die onder de aandacht staat van wetenschappers in relatie tot de effecten van CBD.

Eén studie erkent een orale spray samengesteld uit CBD en THC als een veilige en effectieve manier om reduceer spierspasticiteit bij mensen met multiple sclerose. Opmerkelijk is dat het onderzoek werd uitgevoerd bij 276 patiënten met spierspasticaresistentie. Bij 75% van de patiënten verminderde de spasme.

CBD en de ziekte van Parkinson

Zoals al is aangegeven, wordt CBD ook onderzocht op andere gebieden van neurologische aandoeningen.

Verschillende onderzoeken hebben bijvoorbeeld aangetoond dat (1, 2), dat de behandeling CBD De verbeterde kwaliteit van slaap en leven bij mensen die lijden aan Ziekte van Parkinson.

CBD en de ziekte van Alzheimer

Studies uitgevoerd met reageerbuizen en dieren hebben aangetoond dat CBD kan reduceren ontsteking en helpen voorkomen neurodegeneratie geassocieerd met Alzheimer.

CBD en het hart

Hoewel dit opnieuw een gebied is dat verder onderzoek verdient, weten we al dat CBD, in verschillende vormen, heilzaam voor ons hart en bloedsomloop.

Studies suggereren dat CBD een veelbelovend middel is om hoge bloeddruk. Eén onderzoek toonde een verlaging van de bloeddruk in rust met CBD (versus placebo) bij gezonde proefpersonen. Deelnemers reageerden zelfs op een stressvolle situatie met een kleinere bloeddrukstijging dan normaal na een enkele dosis CBD. Onderzoekers koppelen de bloeddrukverlaging aan het vermogen van CBD om verminder stress en angst.

Bovendien hebben verschillende dierstudies aangetoond dat CBD ontstekingen en celdood die geassocieerd worden met hartaandoeningen kan verminderen, gebaseerd op zijn sterke antioxiderende en anti-stress effecten. Eén studie heeft bijvoorbeeld aangetoond dat CBD-behandeling oxidatieve stress vermindert en hartschade voorkomt bij diabetische muizen met hartaandoeningen.

Andere effecten van CBD volgens de Wereldgezondheidsorganisatie

In het document geeft de Wereldgezondheidsorganisatie CANNABIDIOL: Critical Review Report noemt een aantal andere problemen en situaties waarbij CBD kan helpen:

 • ontstekingen,
 • eczeem, psoriasis, acne,
 • astma,
 • autisme,
 • Ziekte van Crohn,
 • diabetes,
 • glaucoom (glaucoom),
 • ADHD,
 • menstruatiepijn,
 • migraine,
 • Syndroom van Gilles de la Tourette,
 • Schizofrenie,
 • sclerose,
 • stress, slapeloosheid,
 • immuniteitsproblemen,
 • ontstekingen,
 • de behoefte om werk- of sportprestaties te verbeteren,
 • de behoefte aan herstel (bij sporters).

Is CBD-olie psychoactief?

Cannabis wordt meestal geassocieerd met effecten op de psyche, vooral in relatie tot THC. Hoe is CBD? Er wordt vaak gezegd dat CBD geen psychoactieve effecten, maar een dergelijke bewering kan misleidend zijn. De basis voor het beantwoorden van de vraag is de definitie. Als we psychoactieve stoffen beschouwen als stoffen die het vermogen hebben om de geest te beïnvloeden, kunnen we zoiets gewoons als chocolade (meer specifiek, de cacao die erin zit). Hoe is dit mogelijk?

Chocolade is een lekkernij die de eerder genoemde serotoninereceptoren kan activeren. En het is serotonine, het bekende “gelukshormoon”, dat verantwoordelijk is voor het aangename gevoel dat je kunt krijgen na het eten van chocolade. Een laag serotonineniveau wordt in verband gebracht met een reeks onaangename symptomen zoals depressie, angst, agressie, prikkelbaarheid, slechte slaapkwaliteit en misselijkheid.

Een van de recente studies tonen aan dat CBD mogelijk zeer vergelijkbare capaciteiten heeft en inwerkt op serotoninereceptoren, die daardoor gestimuleerd worden om efficiënter te werken en serotonine te produceren. Dit komt vervolgens vrij in het lichaam en draagt bij aan de inductie van geluk.

CBD kan daarom worden beschouwd als een stemmingsverruimende stof, niet zo bedwelmend als THC: #6fe6bd;”>niet zo bedwelmend als THC, maar veroorzaakt geen narcotische en psychotrope effecten en het gebruik heeft geen invloed op normale activiteiten (het vermogen om een motorvoertuig te besturen blijft bijvoorbeeld behouden).

Er is geen CBD-olie zoals CBD-olie

De verschillen in de kwaliteit van CBD olie (CBD druppels) zijn aanzienlijk, laten we eens kijken waar je op moet letten bij het kiezen.

Hennepplant en CBD-olie

Natuurlijk is de basis kwaliteit cannabisplant waaruit de olie wordt geproduceerd. Het is meer dan aan te raden om producten te kiezen waarbij we de herkomst van de plant kunnen achterhalen.

Wat onze producten betreft, kunnen we dankzij de buitenlandse boerderijen in het voordeel van de familie en het aandeel in de kweekfabriek in Tsjechië het hele proces van het kweken en behandelen van de planten consequent controleren, zo zorgen we voor een echte premium kwaliteit van de planten waaruit we de oliën produceren.

Full spectrum een breed spectrum CBD olej

Om de kwestie van CBD-oliën beter te begrijpen, is het nodig om na te denken over de interacties met andere bestanddelen van het extract, naast de heilzame effecten van CBD zelf. Vaak is het cruciale verschil in kwaliteit gekoppeld aan het spectrum van andere stoffen die het bevat, die natuurlijk en effectief de positieve effecten van CBD ondersteunen en versterken.

Extracten die de natuurlijke kracht en balans van elk ingrediënt respecteren, worden full spectrum (volledig spectrum). Het tegenovergestelde zijn de zogenaamde CBD-only isolaten. Naast deze soorten extracten zijn er ook zogenaamde breed spectrum extracten. Dit zijn breed spectrum extracten, waarvan de kwaliteit sterk kan variëren op basis van het productieproces. De meest geschikte verwerkingsmethode is er een waarbij het resultaat dicht in de buurt komt van een volspectrumextract (volspectrum van actieve ingrediënten in natuurlijke verhoudingen met alleen afscheiding van THC).

In volspectrum- en zachte breedspectrumextracten worden de ingrediënten weergegeven door in hun originele proporties, waardoor hun profiel volledig of bijna identiek is aan natuurlijk profiel van de cannabisplant.

Wat zijn de ingrediënten? Voornamelijk andere cannabinoïden (CBG, CBN of CBDa), terpenen, flavonoïden en andere fytonutriënten.

Het is de moeite waard om uit te zoeken welk profiel het product heeft. In ons assortiment vind je volspectrumproducten (of licht aangepaste breedspectrumproducten) waarvan het volledig of bijna natuurlijke stofprofiel effectieve samenwerking van de verschillende componenten en het gebruik van het volledige scala aan voordelen dat de fabriek biedt.

CBD-olie en zachte productie

Een bepalend element van de kwaliteit van CBD olie is ook technologische processen die bij de productie worden gebruikt.

De meest voorzichtige methode is CO2 extractie.

Het is een proces waarbij gedroogde cannabis wordt samengeperst bij de optimale temperatuur en drukwaarde van CO2.

Wees geïnteresseerd in fabricagepraktijken en richt je op producten die met deze zorgvuldige methode zijn verwerkt – behoudt maximale heilzame stoffen. Als je CBD olie bij ons kiest, zul je geen andere verwerking tegenkomen. Het heeft voor ons gewoonweg geen zin om iets anders dan de beste methode te gebruiken voor onze eersteklas planten.

De juiste verpakking voor CBD olie

De ideale verpakking voor CBD olie is een glazen verpakking. Maar er zijn er veel – welk glas houdt de maximale hoeveelheid heilzame stoffen vast? Donker glas is essentieel vanwege de lichtdoorlatendheid voor de inhoud.

Er zijn echter enkele verschillen tussen donkere glazen, vooral in hun vermogen om lichtdoorlating te voorkomen.

We verpakken onze premium oliën alleen in glazen verpakkingen van hoge kwaliteit MIRON Violetglass. Deze unieke biofotonische glazen verpakkingen bescherm de ingesloten producten tegen de schadelijke effecten van licht, verleng hun houdbaarheid en dilute their effectiveness.

CBD-olie en testen

Een belangrijk moment is ook het testen van de eindproducten, waarbij inhoud van cannabinoïden, terpenen, flavonoïden, residuen van pesticiden en andere ingrediënten. Voedingswaarden, microbiologische indicatoren en andere belangrijke elementen worden bepaald.

Al onze producten worden grondig getest door het gerenommeerde laboratorium Aquatest a.s. in Praag. De resultaten worden zorgvuldig onderzocht om ervoor te zorgen dat we alleen de beste producten aan onze klanten aanbieden.

CBD-olie en vorm

Er zijn verschillende vormen op de markt waarin de olie gebruikt kan worden. De meest gebruikelijke is pure olie in een druppelpotje – de olie wordt meestal onder de tong gedruppeld, met het speeksel ingewerkt en dan doorgeslikt.

In het geval van reizen, maar ook vanwege gemakkelijker en nauwkeuriger doseren en gebruik, is de populariteit van capsules die CBD-olie bevatten.

CBD-olie en concentratie

CBD-druppels of -capsules verschillen ook in CBD-concentratie. Het verschil zit hem in dit geval alleen in de hoeveelheid actieve CBD die erin zit. De minst geconcentreerde CBD olie in ons assortiment is CBD oil 5%, het volgende niveau is dan CBD oil 10% en de sterkste dan CBD olie 20%. Aangezien een verpakking van 10 ml ongeveer 200-250 druppels bevat, is het CBD-gehalte van elke druppel ongeveer als volgt:

 • 5% olie: één druppel bevat 2-2,5 mg CBD
 • 10% olie: één druppel bevat 4-5 mg CBD
 • 20% olie: één druppel bevat 8-10 mg CBD

Onder onze producten vind je de genoemde CBD-capsules, waarbij de dosering vrij nauwkeurig is – één capsule bevat 25 mg CBD.

CBD-Öl und Tiere

Tierhalter und -züchter fragen uns oft, ob CBD-Öle für Tiere geeignet sind. Da das oben beschriebene Endocannabinoid-System auch im Körper von Hunden, Katzen und anderen Säugetieren zu finden ist, können wir davon ausgehen, dass diese Lebewesen auch für die Wirkstoffe in CBD-Ölen empfänglich sind. Am häufigsten werden CBD-Öle bei Tieren zur Behandlung von Angst, Unruhe oder Reizbarkeit eingesetzt, aber auch zur Bekämpfung von Krebs, Appetitlosigkeit oder Schmerzen. Weitere Informationen und Zusammenhänge finden Sie in diesem Artikel.

De huidige bevindingen hebben ertoe geleid dat we ons assortiment hebben uitgebreid met een assortiment dat speciaal is ontworpen voor dieren. Een zorgvuldig samengestelde CBD pet oil 5% of CBD olie voor dieren 10%.

Wat kan ik hieruit opmaken?

Uiteraard verschillen CBD oliën niet alleen qua etiket. De inhoud is cruciaal, maar de verpakking ook. Als je je richt op volspectrum (of weloverwogen breedspectrum) producten afgeleid van CO2 door te extraheren uit cannabisplanten van hoge kwaliteit die goed getest zijn en beschermd worden door premium glazen containers, kun je niet de fout in gaan. Dan hoef je alleen nog maar kies de juiste concentratie en ervaar zo snel mogelijk de heilzame werking van de ingrediënten.

Verwandte Beiträge

0 0 votes
Article Rating

Napsat komentář

0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments
Willkommen! Bitte verifizieren Sie Ihr Alter, um teilzunehmen Sind Sie 18 Jahre alt oder älter?