CBN-olie: effecten en kwaliteit onder de loep | CBDsvet.cz
Ihr Warenkorb

Bei einem Einkauf über 85€ – kostenloser Versand

 

 

Meer

Mein Konto
Kontakt

Möchten Sie uns anrufen?

Rufen Sie uns an unter: +420 777 666 651

Soziale Netzwerke

CBN-olie: effecten en kwaliteit onder de loep

Hören Sie sich den Artikel an:

Iedereen heeft het tegenwoordig over CBD olie, waarom zouden we iets moeten weten over CBN olie? Wat zijn de voordelen, wat maakt het interessant en wat weten we al over de effecten?

Wat is CBN olie

CBN-olie (soms ook CBN-hennepolie of CBN-druppels) is de naam voor een product gemaakt van de cannabisplant, dat meestal bestaat uit CBN-extract en een drager (plantaardige olie). CBN extract is een extract van de cannabisplant dat het actieve ingrediënt CBN (of andere ingrediënten) bevat.

In onze producten gebruiken we MCT-olie – een van de beste en kwalitatief beste draagstoffen van dit moment. MCT staat voor medium chain triglycerides en is een type vetzuur.

Mark Hyman, auteur van de bestseller “Lose Weight With Fats,” verwijst naar MCT’s als superbrandstof die vetverbranding bevordert en mentale helderheid behoudt.

Ook belangrijk is relatie tussen CBN en MCT-olie: MCT-olie wordt meestal snel verbrand, daarom worden de effecten van CBN ook snel benut. En nog een belangrijk voordeel: de combinatie van MCT-olie en CBN-extract verhoogt de beschikbaarheid van actieve stoffen, waardoor een hoog percentage van deze stoffen in de bloedbaan terechtkomt.

Wat is CBN

CBN staat voor cannabinol en naar groep cannabinoïden, chemische stoffen die van nature aanwezig zijn in in de cannabisplant (er zijn er in totaal meer dan honderd).

De meer bekende en bediscussieerde cannabinoïden, die ook meer wetenschappelijke aandacht krijgen, zijn THC of CBD. Cannabinol (CBN) heeft echter ten minste één gouden medaille: het is de allereerste de eerste cannabinoïde die werd geïdentificeerd en geïsoleerd uit de cannabisplant. Dit was in 1940, blijkbaar als gevolg van slechte kwaliteitscontrole en transport- en opslagomstandigheden in die tijd, die ongecontroleerde afbraak van THC veroorzaakten.

CBN is in feite het belangrijkste product van THC-oxidatie – THC wordt gemakkelijk omgezet in CBN tijdens het drogen, opslaan of consumeren (verhitten) van cannabisproducten. CBN kan ook worden gemaakt van THC.

Effecten van CBN

Zoals gezegd heeft de cannabinoïde CBN in het verleden niet vaak in de wetenschappelijke schijnwerpers gestaan.

De populariteit van cannabis en de interesse in de therapeutische mogelijkheden ervan groeit echter en de situatie is aan het veranderen.

We kunnen daarom hopen op de opkomst van grootschalige studies en een duidelijk overzicht van de effecten van CBN, evenals toenemende kennis van andere cannabinoïden. Laten we voor nu in ieder geval kijken naar voorgaande bevindingen en voorlopige onderzoeksresultaten.

CBN als kalmerend middel.

Als je ooit van CBN hebt gehoord, was dat waarschijnlijk in combinatie met slaap. Scientists actually state that CBNs can have zeer significante kalmerende effecten. Onderzoek op muizen zelfs Hij toonde, dat CBN de slaaptijd kan verlengen. Volgens wetenschappers in het Steep Hill lab, CBN is een krachtiger kalmerend middel dan elke andere cannabinoïde en kan een rol spelen in behandeling van slapeloosheid. Het vooruitzicht van CBN als een kalmerend en slaapbevorderend middel is daarom vrij duidelijk en we kunnen alleen maar wachten op vervolgstudies om deze eigenschappen te bevestigen.

CBN en ontstekingsremmende effecten

CBN en andere cannabinoïden worden in toenemende mate onderzocht voor mogelijke anti-inflammatoire en immunosuppressieve effecten, de therapeutische rol van CBN bij de behandeling van inflammatoire (chronische, auto-immuun) ziekten, zoals de ziekte van Crohn, colitis ulcerosa, psoriasis, reumatoïde artritis en andere. Wetenschappers werken ook aan een beter begrip van de relatie tussen het menselijke endocannabinoïde systeem en het immuunsysteem. Bepaalde kenmerken met betrekking tot de ontstekingsremmende effecten van CBN zijn al aangetoond, bevestigd door Steep Hill wetenschappers, met verder en gedetailleerder onderzoek in afwachting van.

CBN en krampen

Een ander gebied dat onderzocht wordt in de vraag naar de werking van CBN is convulsies. Studie o anticonvulsieve capaciteiten (spasme-opheffende capaciteiten) CBN spreekt, net als CBD, die op dit moment lijkt te zijn sterker.

CBN als antibioticum.

Scientists suggest that CBNs may have the ability to bacteriën bestrijden. Uit een onderzoek uit 2008 bleek dat CBN een van de cannabinoïden is die effectief zijn in behandeling van MRSA (een antibiotica-resistente bacteriële infectie).

CBN en pijn

Wetenschappers wijzen ook op analgetische (pijnstillende) eigenschappen CBN. CBN lijkt namelijk de activiteit van neuronen te beïnvloeden die gevoelig zijn voor capsaïcine (te vinden in chilipepers). De interesse van de wetenschappers blijkt ook uit studie (momenteel in uitvoering) naar patiënten na knieprothese. Het doel is om te bepalen of behandeling met CBN de hoeveelheid opioïden vermindert die nodig is tijdens de eerste 2 weken na de operatie (in vergelijking met de placebogroep)

CBN en kanker

Het ziet er ook veelbelovend uit wat betreft de relatie tussen CBN en kanker. Er zijn namelijk voorlopig bewijs van directe CBN-mogelijkheden vertraag of stop de groei en verspreiding van kankercellen. Volgens één studie, gevonden dat CBN een van de cannabinoïden is die de tumorgrootte bij een vorm van longkanker vermindert. Wetenschappers noemen ook het vermogen van CBN om vrije radicalen in het bloed te bestrijden.

CBN en eetlust

Tot nu toe hebben we in sommige gevallen ook het meer bekende CBD toegevoegd aan de effecten van CBN. Op het gebied van eetlust gedragen de twee cannabinoïden zich echter heel verschillend. Terwijl CBD de trek onderdrukt, het lijkt erop dat CBN het tegenovergestelde doet, namelijk honger neemt toe. Deze bevinding kan mensen helpen die op zoek zijn naarondersteunend middel om de eetlust te behouden, vooral in de context van een andere ziekte (bijv. Krebs)

CBN en bot

Onderzoek suggereert dat cannabinoïden, waaronder CBN, een rol kunnen spelen bij stamcelactivering die creëer nieuwe botcellen, of kan nuttig zijn in genezing van breuken en botverlies – dus dit is ook een zeer interessante en veelbelovende bevinding voor de behandeling van osteoporose.

CBN en glaucoom

Er zijn ook bepaalde bevindingen met betrekking tot de relatie tussen CBN en glaucoom (in de volksmond glaucoom) die veelbelovend zijn voor mogelijke toekomstige oplossingen voor de ziekte. Vermogen CBN intraoculaire druk verlagen bevestiging enLaboratoria Steep Hill.

Is CBN-olie psychoactief?

Een eenvoudige en logische vraag, maar op dit moment geen duidelijk antwoord Sommige onderzoeken suggereren dat CBN geen psychoactieve effecten heeft, andere hebben het over zeer lichte psychoactiviteit. Voor een deel kan de kwestie van psychoactiviteit waarschijnlijk worden gekoppeld aan de eerder genoemde sedatieve effecten die CBN kan hebben, wat de basis kan zijn voor het ervaren van slaperigheid na gebruik.

Hoe kies je de juiste CBN olie

Waar moet je op letten bij het kiezen van CBN olie? Er is meer, laten we elk gebied in detail bekijken.

Cannabisplant

Hennep is een grondstof waarvan de kwaliteit cruciaal is voor het eindproduct. Het is zeer raadzaam om merken te kiezen waar we de mogelijkheid hebben om herken originele plant.

Wat onze producten betreft, kunnen we dankzij familievriendelijke buitenlandse boerderijen en een belang in een CR-teler toezien op het gehele kweekproces en de behandeling van de planten. Dit is de enige manier om een echte premium plantaardige kwaliteiten die het hele productieproces ondersteunen.

Volspectrum een breed spectrum CBN olej

Hoewel het hele artikel draait om CBN, mogen we de interacties met andere bestanddelen van het extract niet vergeten die het effect van CBN op natuurlijke wijze kunnen ondersteunen en versterken. We verwijzen naar extracten die de natuurlijke kracht en balans van elk ingrediënt behouden als full spectrum (volledig spectrum) extracten. Het tegenovergestelde hiervan zijn de zogenaamde “full spectrum”. Het tegenovergestelde is isolaten, die beperkt zijn tot slechts één actief ingrediënt. Er zijn ook zogenaamde “isolaten”. breed spectrum (breed spectrum) extracten, waarvan de kwaliteit aanzienlijk kan variëren op basis van het productieproces – de meest zachte verwerkingsmethode in dit opzicht is er een die resulteert in een bijna volledig spectrum extract (waarbij het volledige spectrum van actieve ingrediënten behouden blijft en alleen de THC wordt afgescheiden).

In breedspectrumextracten van volledig en hoge kwaliteit zijn de werkzame bestanddelen in hun oorspronkelijke verhoudingen vertegenwoordigd en komt hun profiel dus volledig of bijna volledig overeen methet natuurlijke profiel van de cannabisplant in al zijn kracht.

En over welke andere bestanddelen van de cannabisplant hebben we het? Allereerst gaat het over andere cannabinoïden (CBD, CBG of CBDa), maar ook over terpenen, flavonoïden en andere fytonutriënten.

In ons aanbod vind je alleen volspectrumproducten (of licht gemodificeerde breedspectrumproducten), die de natuurlijke samenwerking en versterking van het effect van de afzonderlijke componenten mogelijk maken in overeenstemming met het natuurlijke potentieel van de plant.

Milieuvriendelijke productie van CBN-oliën

Technologische processen zijn ook erg belangrijk voor de kwaliteit van CBN oliën. De meest zachte verwerkingsmethode is CO2 extractie – een proces waarbij gedroogde cannabis onder optimale temperatuur en druk wordt samengeperst door CO2.

Vybíráte-li CBN olej, zaměřujte se na ty, které jsou výsledkem CO2 extrakce – zachovává totiž maximum prospěšných látek.

Je zult in ons aanbod geen andere verwerking vinden – het heeft voor ons geen zin om iets anders te gebruiken dan de beste methode voor onze planten van hoge kwaliteit.

De juiste verpakking voor CBN olie

De meest geschikte verpakking voor oliën die cannabinoïden bevatten is een glazen verpakking, maar daar zijn er veel van. De absolute basis is donker glas om de inhoud te beschermen tegen de schadelijke effecten van licht.

Testen en CBN-olie

Het maken van een product moet niet het einde van het proces zijn – testen is ook belangrijk, met laboratorium analyseert de inhoud van cannabinoïden, terpenen, flavonoïden, residuen van pesticiden en andere bestanddelen. Andere belangrijke elementen zoals voedingswaarden of microbiologische indicatoren worden ook bepaald.

Al onze producten zijn betrouwbaar getest door een gerenommeerd laboratorium Aquatest a.s. gevestigd in Praag. Resultaten worden zorgvuldig overwogen, zodat alleen de beste producten onze klanten bereiken.

Concentratie en CBN-olie

De concentratie van CBN olie informeert ons over het percentage van de werkzame stof. In ons aanbod vind je CBN olie met een concentratie van 15%. Hoe bepaal je het gehalte van de werkzame stof in één druppel? Aangezien een verpakking van 10 ml ongeveer 200-250 druppels bevat, is voor dit 15%-product CBN-gehalte in één druppel van ongeveer 6-7,5 mg.

Wat kan ik hieruit opmaken?

De verschillen in de kwaliteit van CBN oliën zijn aanzienlijk. Als je je richt op volspectrum (of weloverwogen breedtespectrum) producten die gemaakt zijn met CO2 extracties van cannabisplanten van hoge kwaliteit en die zorgvuldig getest en verpakt zijn in de juiste containers, kun je niet de fout in gaan. Onze premium CBN-olie, waarvan we de premium eigenschappen garanderen, vind hier.

Verwandte Beiträge

0 0 votes
Article Rating

Napsat komentář

0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments
Willkommen! Bitte verifizieren Sie Ihr Alter, um teilzunehmen Sind Sie 18 Jahre alt oder älter?