CBD en dieren: kent u de bewezen effecten? | CBDsvet.cz
Ihr Warenkorb

Bei einem Einkauf über 85€ – kostenloser Versand

 

 

Meer

Mein Konto
Kontakt

Möchten Sie uns anrufen?

Rufen Sie uns an unter: +420 777 666 651

Soziale Netzwerke

CBD en dieren: kent u de bewezen effecten?

De populariteit van CBD groeit aanzienlijk. Daarnaast komen er steeds meer producten op de markt die bedoeld zijn voor dieren. Wat is nu de relatie tussen CBD en dieren, of kan CBD onze huisdieren echt helpen?

Dieren hebben ook een endocannabinoïde systeem

Niet alleen mensen, maar ook dieren hebben endocannabinoïde systeem, dat deel uitmaakt van het zenuwstelsel. controleert een verscheidenheid aan lichamelijke processen en reguleert basisfuncties zoals slaap en eetlust. De werking van cannabinoïden (en dus ook CBD) is gebaseerd op interactie met het endocannabinoïde systeem (meer info hier).

De onderzoekers ontdekten dat de balans van het endocannabinoïde systeem heeft een positief effect op hoe het lichaam omgaat met tegenslag en ziekte.

De aanwezigheid van het endocannabinoïde systeem bij dieren kan zeker worden opgevat als een aanwijzing dat CBD oil deze kunnen net zo goed werken als mensen.

CBD en dieren kat

De bewezen effecten van CBD

CBD en angst

Veel huisdieren ervaren eenzaamheid of andere vervelende situaties als angsten die zeer intens kunnen zijn en blijvende effecten kunnen hebben. Het effect van CBD op mentale stoornissen is het onderwerp geweest van verschillende studies, zowel bij dieren als bij mensen (1, 2, 3). Inside Eén onderzoek rapporteerde dat het gebruik van een bepaalde dosis CBD het meest effectief was in het significant verminderen van angst, terwijl placebo of lagere of hogere doses geen of bijna geen effect hadden.

CBD en kanker

Wat anti-kanker effecten van CBD, zijn er al enkele aanwijzingen. Bijvoorbeeld, deze study shows that CBD inhibits (prevents) the spread of aggressive breast cancer cells in mice.

CBD, pijn en ontsteking

Volgens sommige bronnen bracht de cannabis pijnverlichting al rond 2900 voor Christus; n. l. Studien zeigen (1, 2, 3), dass CBD nicht nur durch seinen Einfluss auf die Endocannabinoid-Rezeptoren, sondern auch durch seine entzündungshemmende Wirkung und seine Interaktion mit Neurotransmittern ein wichtiger Akteur im Bereich der Schmerzlinderung sein könnte. Omdat huisdieren niet altijd de oorsprong van pijn kunnen aanwijzen, is CBD een geweldige manier om verlichting van pijn en ontsteking bij tekenen van ongemak.

CBD en epilepsie

Ongeveer 5% van de honden en 2% van de katten lijdt aan epileptisch. De toegediende medicijnen – hoewel effectief voor seizure onderdrukking – kan schadelijk zijn voor het spijsverteringsstelsel en het cardiovasculaire systeem. De onderzoekers komen met goed nieuws: CBD’s vermogen om in te werken op het endocannabinoïde systeem en andere hersensignaleringssystemen kan gunstig zijn voor patiënten met neurologische aandoeningen. En wat epilepsie zelf betreft, zijn er al verschillende onderzoeken met veelbelovende conclusies. Eén studie van 214 patiënten met ernstige epilepsie vond een mediane vermindering van het aantal aanvallen van 36,5% na toediening van CBD. Een andere studie concludeerde dat CBD olie significant verminderde aanvalsactiviteit bij kinderen die lijden aan het Dravetsyndroom.

CBD en het hart

Beschikbaar wetenschappelijk bewijs suggereert dat CBD gunstig kan zijn voor het hart en de bloedsomloopbaten voor het hart en de bloedsomloop. Studies suggereren dat CBD hoopvol is voor patiënten met hoge bloeddruk. Eén onderzoek toonde een verlaging van de bloeddruk in rust aan bij gezonde proefpersonen die CBD kregen, vergeleken met placebo. Daarnaast merkten de onderzoekers op dat deelnemers na een enkele dosis CBD op een stressvolle situatie reageerden met een kleinere bloeddrukstijging dan normaal. Verschillende dierstudies hebben aangetoond dat CBD kan helpen bij reductie van ontsteking en celdood geassocieerd met hartziekte. Dit komt door de krachtige antioxidant en anti-stress effecten. Deze studie concludeerde bijvoorbeeld dat toediening van CBD oxidatieve stress verminderde en hartschade bij diabetische muizen met hartaandoeningen voorkwam.

CBD olie als meest geschikte vorm?

Er zijn verschillende CBD-producten op de markt. Het grote voordeel van CBD olie is de eenvoud van dosering. Met druppelaars kun je meet de exacte hoeveelheid olie, en dus CBD zelf.

CBD en cavia dieren

Dier of mens – wil kwaliteit

Als het gaat om CBD-producten, zouden die voor mensen en dieren niet mogen verschillen in kwaliteit. Of het is zeker de moeite waard om kwaliteit CBD-product ook voor huisdieren. Waarom?

CBD-kwaliteitsproducten houden zich strikt aan de oorspronkelijke balanceren de individuele componenten in de cannabisplant, waardoor hun natuurlijke kracht optimaal wordt benut en interactie. Ze worden aangeduid als full spectrum (volledig spectrum). Hun tegendeel is het zogenaamde “volledige spectrum”. Het tegenovergestelde van de isolaten beperkt tot alleen CBD. breed spectrum extracten, waarvan de kwaliteit sterk kan variëren afhankelijk van de verwerkingsmethode. Het meest geschikte proces is een proces dat dicht in de buurt komt van een volspectrumextract, d.w.z. dat het volledige spectrum van actieve ingrediënten in hun natuurlijke verhoudingen bevat (alleen THC wordt gescheiden).

Het verschil tussen CBD-producten voor mensen en dieren

Voor onze oliën we maken geen verschil in kwaliteit, zelfs niet als het om dieren gaat. We bereiden alle CBD olie van planten die we controleren en verwerken op de meest zachte manier mogelijk. Het resultaat is altijd een vol spectrum extract dat alle voordelen van het natuurlijke profiel van de hennepplant benut.

CBD en cavia's

Waarom vind je bij ons dan speciale producten voor dieren? Omdat we naast topkwaliteit ook oog hebben voor de tevredenheid en het gemak van alle betrokkenen. Daarom gebruiken we zalmolie, die vanwege zijn smaak favoriet is bij de meeste dierenvrienden zeer populair. Ze nemen hun dosis graag rechtstreeks uit de druppelaar.

CBD en bijwerkingen

Zeer nuttige informatie verscheen in een wetenschappelijk rapport waarin werd gekeken naar de mogelijke bijwerkingen van het geven van CBD 30 aan gezonde beagles. Ze werkte aan de studie Stephanie McGrath, veterinair neuroloog bij Colorado State University ve Fort Collins.

“Over het algemeen werd het product klinisch goed verdragen,” vat McGrath samen;

Holistic Vet Judy Morgan merkt op dat hoewel CBD-olie over het algemeen veilig is, er een mogelijkheid is dat extreem hoge dosis kan bijwerkingen veroorzaken bij kleinere honden. Onder deze bijwerkingen noemt ze dunne ontlasting. Hij voegt eraan toe dat honden met een verminderde leverfunctie een lagere dosis moeten krijgen. Volgens een artikel op het webAmerican Kennel Club mogelijke bijwerkingen van CBD-gebruik bij honden zijn onder andere verhoogde dorst, lagere bloeddruk, duizeligheid en slaperigheid.

Is CBD psychoactief, vraag je je af? Vanuit dit perspectief kan CBD worden beschreven als een stof die het vermogen heeft omde stemming veranderen (het kan inwerken op serotoninereceptoren en kan bijdragen aan het opwekken van de bekende geluk). In tegenstelling tot THC, echter, is niet bedwelmend, heeft geen psychotrope of narcotische effecten en het gebruik ervan verstoort de normale activiteiten niet.

Je zult zeker niet de fout ingaan als je met je dierenarts, vooral als je huisdier momenteel voorgeschreven medicijnen gebruikt. Dit komt omdat CBD de activiteit van leverenzymen kan verminderen die worden gebruikt om andere medicijnen te metaboliseren. Daarom kun je er het beste van tevoren zeker van zijn dat CBD olie op dat moment geschikt is.

Als je vragen hebt over CBD en dieren, hennep in het algemeen of onze producten in het bijzonder, neem nu contact met ons op, we adviseren je graag en komen met de beste oplossing.
Aarzel niet om je vrienden te trakteren op de natuurlijke kracht van de natuur in de vorm van CBD-olie van topkwaliteit.

Verwandte Beiträge

0 0 votes
Article Rating

Napsat komentář

0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments
Willkommen! Bitte verifizieren Sie Ihr Alter, um teilzunehmen Sind Sie 18 Jahre alt oder älter?