Anandamide: wie wil er nu geen gelukzaligheid? | CBDsvet.cz
Ihr Warenkorb

Bei einem Einkauf über 85€ – kostenloser Versand

 

 

Meer

Mein Konto
Kontakt

Möchten Sie uns anrufen?

Rufen Sie uns an unter: +420 777 666 651

Soziale Netzwerke

Anandamide: wie wil er nu geen gelukzaligheid?

Hören Sie sich den Artikel an:

Anandamide is een zeer belangrijke endocannabinoïde, maar sommige mensen noemen het niets anders dan de toepasselijke bijnaam “gelukzaligheidsmolecuul”. Misschien kun je wel raden waarom je geïnteresseerd zou moeten zijn in anandamide… Maar wat is het precies, hoe werkt het en hoe kunnen we het gebruiken? Lees ons artikel om de essentie te weten te komen.

Wat is anandamide

Zoals gezegd is anandamide een endocannabinoïde, een stof uit de groep cannabinoïden die ons lichaam (en dat van dieren) zelf kan aanmaken. Natuurlijk naar behoefte om de goede werking van het zogenaamde “cannabinoïde” te ondersteunen. Het endocannabinoïde systeem (voor meer hierover, zie in dit artikel).

Ben je ouder dan anandamide?

Laten we biologie en scheikunde even buiten beschouwing laten en naar wiskunde kijken. De vraag is: ben je ouder of jonger dan de ontdekking van anandamide? Ja, de parel is het feit dat anandamide lang na THC en CBD werd ontdekt, pas in 1992. Het werd voor het eerst geïsoleerd en beschreven door het team van Raphael Mechoulam, waarin ook de Tsjechische wetenschapper Lumír Ondřej Hanuš zat. Dank je wel!

Bliss en anandamide

Hoe komt dit, vraag je je af? Simpel gezegd kunnen we zeggen dat anandamide een rol speelt in het centrale zenuwstelsel en, volgens de tot nu toe uitgevoerde onderzoeken, daadwerkelijk verbetert de stemming. Resultaten van een van de Onderzoek heeft zelfs aangetoond dat het de mogelijkheid heeft om onderdruk symptomen van depressie en angststoornissen. Het effect op andere gebieden zoals pijn, geheugen en eetlust wordt ook onderzocht.

Anandamide en kanker

Hoewel de naam anandamide is afgeleid van het Sanskriet woord ananda (gelukzaligheid, volmaakt geluk), zijn wetenschappers ook geïnteresseerd in andere effecten. Een belangrijke doorbraak is een onderzoek uit 1998 waaruit bleek dat anandamide effectief vertraagt de snelle vorming van kankercellen.

Hoe de concentratie anandamide verhogen

Is dat precies de vraag waar je aan denkt? Voor het antwoord kunnen we terecht bij CBD (cannabidiol). Deze cannabinoïde kan daadwerkelijk beïnvloeding van de anandamideconcentratie in de hersenen. En zelfs directer dan bijvoorbeeld THC, hoewel het een meer indirecte relatie heeft met cannabinoïde receptoren. Dus hoe doet het dit? Ook hier moeten we een beetje vereenvoudigen: anandamide wordt relatief snel afgebroken door het FAAH enzym, maar wanneer CBD in beeld komt, kan het de vleugels van dit enzym afknippen en de activiteit ervan vertragen. Het resultaat? De gelukzaligheidsmolecule houdt langer aan en de effecten kunnen meer uitgesproken zijn.

Wat te doen

De weg naar een volledig begrip van anandamide, het endocannabinoïde systeem en cannabinoïden ligt nog voor ons. Voor nu kunnen we echter concluderen dat CBD (behalve een reeks andere effecten) kan de concentratie van anandamide in de hersenen verhogen.

Wil je jezelf ook trakteren op een druppel gelukzaligheid met natuurlijke remedies? Aarzel dan niet om ons aanbod te bekijken. De verwenproducten zitten niet alleen vol met CBD, maar ook met plantaardige kwaliteit, voorzichtige verwerking en zorgvuldige laboratoriumtests. We staan achter ze en staan klaar om je te adviseren over je keuze of om je vragen te beantwoorden.

Verwandte Beiträge

0 0 votes
Article Rating

Napsat komentář

0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments
Willkommen! Bitte verifizieren Sie Ihr Alter, um teilzunehmen Sind Sie 18 Jahre alt oder älter?