Wat is Tribulus en welk effect heeft het op ons lichaam? | CBDsvet.cz
Ihr Warenkorb

Bei einem Einkauf über 85€ – kostenloser Versand

 

 

Meer

Mein Konto
Kontakt

Möchten Sie uns anrufen?

Rufen Sie uns an unter: +420 777 666 651

Soziale Netzwerke

Wat is Tribulus en welk effect heeft het op ons lichaam?

Hören Sie sich den Artikel an:

Plant met Latijnse naam Tribulus terrestris klinkt misschien exotisch, maar het is Aarde anemoon, een plant die in onze omstandigheden kan worden gekweekt. Het is een eenjarig, halfgroen kruid uit de familie van de eendenkroosachtigen. Hoewel deze plant onopvallend is en in de natuur gemakkelijk over het hoofd wordt gezien, is het een van de populairste geneeskrachtige kruiden met verschillende gezondheidsvoordelen. De plant groeit in veel regio’s, waaronder delen van Afrika, het Midden-Oosten, Europa en Azië. Het fruitextract wordt gebruikt als medicijn in de Indiase Ayurvedische geneeskunde en de traditionele Chinese geneeskunde.

Mensen gebruiken dit kruid van oudsher voor verschillende doeleinden, zoals het gezond houden van de urinewegen, het verbeteren van het libido en het tegengaan van zwellingen. Tegenwoordig wordt Tribulus terrestris vaak gebruikt als algemeen supplement en in supplementen die het testosterongehalte verhogen.

Gebruik van het anker voor gezondheid

Meer dan een eeuw geleden begon de belangstelling voor deze plant om verschillende redenen te groeien. De meest populaire toepassingen van anemoon extract zijn het bevorderen van bodybuilding, het verbeteren van atletische prestaties, het behandelen van seksuele problemen en hart- en bloedsomloopproblemen. Hieronder zullen we deze plant wat nader toelichten.

Testosteronniveaus verhogen

Tribulus terrestris is een populair kruid voor spieropbouw, en dat komt omdat het extract de steroïde saponine protodioscine bevat. Als onderdeel van het onderzoek boden wetenschappers in Litouwen atleten gedurende 20 dagen drie keer per dag 625 mg van een 40 procent saponine bevattend Tribulus terrestris extract aan. Ze ontdekten dat het circulerende testosteron aanzienlijk verbeterde tijdens de eerste 10 dagen van het onderzoek.

De onderzoekers die dit onderzoek uitvoerden, concludeerden dat anemoonextract werkt door de niveaus van LH (luteïniserend hormoon) of FSH (follikelstimulerend hormoon) te verhogen. Deze twee hormonen zijn gonadotrofinen en stimuleren daarom de geslachtsklieren bij zowel vrouwen als mannen. Dit stimuleert de productie van oestrogeen bij vrouwen en testosteron bij mannen. Een andere factor is hoe anemoonextract speelt met de bloedsuikerspiegel, de niveaus verlaagt en een lichaamsreactie uitlokt die testosteron verhoogt.

Andere onderzoeken tonen aan dat anemoonextract adatogeen is. Eenvoudiger gezegd: een supplement werkt alleen als het kan helpen om het lichaamssysteem weer in balans of homeostase te brengen. Met dit in gedachten moet je misschien de dosering van je kruid aanpassen. Anders kun je eindigen met resultaten die vergelijkbaar zijn met een onderzoek in Litouwen waar het de eerste 10 dagen wonderen verrichtte, maar de volgende 10 dagen niet meer.

Het beïnvloedt de bloedsuikerspiegel en de gezondheid van het hart

Hoewel de meeste gebruikers het extract meestal nemen vanwege de positieve effecten op testosteron en seksuele functies, is het ook onderzocht voor andere belangrijke functies. Eén onderzoek onderzocht de positieve effecten die werden gerealiseerd nadat vrouwen met diabetes type 2 Tribulus terrestris plantenextract kregen toegediend. Aan dit onderzoek namen 98 vrouwen met diabetes type II dagelijks 1000 mg Tribulus in.

Na 3 maanden hadden vrouwen die het kruid hadden gekregen een lager cholesterolgehalte en een lagere bloedsuikerspiegel dan vrouwen die een placebo hadden gekregen. Dierstudies hebben ook aangetoond dat anemoonextract de bloedsuikerspiegel kan verlagen, kan helpen voorkomen dat het cholesterol stijgt en kan helpen beschermen tegen schade aan de bloedvaten.

Sportprestaties verbeteren

Voedingssupplementen met anemoon worden meestal verkocht vanwege hun vermogen om het testosterongehalte te verhogen. Het resultaat is spieropbouw, meer kracht en een verhoging van het eiwitefficiëntiequotiënt. Dit helpt de capaciteiten en het fysieke uithoudingsvermogen van het lichaam bij mentale en fysieke overbelasting.

Daarnaast heeft het een onmiddellijk energiek en verfrissend effect. Het extract helpt ook om een normaal metabolisme te behouden en bevordert vetverlies, een belangrijk onderdeel van de strijd tegen overgewicht. Er wordt aangenomen dat dit kruid anabool van aard is. Tribulus terrestris is opgenomen in verschillende bodybuildingprogramma’s onder verschillende herstelformules voor netto gewichtstoename, krachttoename en spiergroei. Dit supplement is daarom zeer geschikt voor sporters tijdens de voorbereidings- en actieve periode en tijdens de herstelperiode na fysieke uitputting. Tribulus is daarom zeer nuttig voor sporters en personen die sporten voor een goede conditie en gezondheid.

In een analyse van elf eerder gepubliceerde klinische onderzoeken ontdekten de auteurs van het rapport dat een hoger effect op het verbeteren van atletische prestaties werd waargenomen wanneer het extract werd ingenomen wanneer de supplementen een combinatie van stoffen bevatten.

Ondersteuning van de algehele gezondheid

Het extract van anemoon ondersteunt de normale werking van de prostaat en de gezondheid van andere endocriene klieren bij mannen en heeft een positieve invloed op de psycho-emotionele en fysieke gezondheid. Het extract zorgt ook voor een optimaal cholesterolgehalte in het lichaam. Daarnaast houdt tribulus-extract de wanden van bloedvaten soepel en sterk en helpt het de gezondheid van het immuunsysteem te verbeteren

Bij vrouwen helpt tribulus extract bij menopauzale veranderingen omdat de actieve ingrediënten de hormoonbalans van het lichaam ondersteunen en menstruatiepijn helpen verlichten. Een ander voordeel dat dit extract populair maakt, is dat de furostanolsaponinen de omzetting van protodioscine in DHEA (dehydroepiandrosteron) mogelijk maken, dat gewoonlijk betrokken is bij de reguliere synthese van steroïden door te helpen bij de omzetting van geslachtshormonen uit vrij cholesterol.

Bevordering seksuele gezondheid

Volgens onderzoek dat in 2017 werd gepubliceerd, kan Tribulus terrestris erectiestoornissen helpen verlichten. Bij het onderzoeken van de effecten van het innemen van het extract gedurende 3 maanden bij mannen met matige of lichte erectiestoornissen, realiseerden de onderzoekers zich dat degenen die het extract kregen een significante verbetering van de seksuele functie ervoeren.

Een onderzoek uit 2018 suggereert dat tribulus extract kan helpen bij de behandeling van seksuele disfunctie bij vrouwen. Tijdens het onderzoek werden 40 vrouwen die hun libido hadden verloren, behandeld met een tribuluspreparaat of een placebo. Aan het einde van het onderzoek hadden degenen die tribulus terrestris extract kregen verhoogde testosteronniveaus en ervoeren een grote verbetering in factoren zoals opwinding, verlangen en bevrediging.

Een andere groep onderzoekers ontdekte dat wanneer mannen met een lage geslachtsdrift acht weken lang dagelijks 750-1500 mg van het extract kregen, hun geslachtsdrift met 79 procent toenam

De onderzoekers ontdekten ook dat 67 procent van de vrouwen met een verminderd libido een verbeterd seksueel verlangen ervoeren nadat ze 3 maanden lang ankersupplementen van 500 tot 1.500 mg hadden gekregen.

Andere klinische studies hebben ook aangetoond dat supplementen met anemoon de opwinding, het seksueel verlangen en de seksuele bevrediging verbeteren bij vrouwen met een laag libido. Sommige onderzoeken suggereren dat het dagelijks innemen van 800 mg van dit kruid erectiestoornissen mogelijk niet effectief behandelt. Studies hebben echter significante verbeteringen aangetoond in seksuele bevrediging en erecties met een dosis van 1500 mg per dag

Ondersteuning voor gewichtsverlies

Hoewel anemoon niet in de eerste plaats een afslankkruid is, kan het wel bijdragen aan gewichtsverlies. Dit is erg belangrijk voor mensen met een verlaagd testosterongehalte en obesitas. Lage testosteronspiegels worden geassocieerd met lage energieniveaus, verminderde spierkracht en -massa en ongezonde gewichtstoename. Onderzoek heeft ook aangetoond dat mensen met obesitas of overgewicht vaak een verlaagd testosterongehalte hebben.

Produkte, die für Sie von Interesse sein könnten

Met dit in gedachten kan de testosteronverhogende eigenschap van ansjovis leiden tot gewichtsverlies. Wanneer je supplementen met ansjovis gebruikt, kun je bovendien merken dat je energieniveau stijgt. Je kunt deze energie gebruiken om intensieve lichamelijke oefeningen te doen, waardoor je inspanningen om af te vallen toenemen.

Andere mogelijke voordelen voor de gezondheid

Naast de reeds besproken toepassingen van het extract, kan het kruid nog andere positieve effecten hebben op het lichaam. Deze effecten zijn onder andere:

  • Immuniteit: er is aangetoond dat de immuniteit van muizen verbetert wanneer ze een extract van anemoon krijgen
  • Vochtbalans: dit kruid kan werken als een diureticum en de urineproductie verhogen.
  • Ontsteking: een klein reageerbuisonderzoek toonde mogelijke ontstekingsremmende effecten aan.
  • Hersenen: Wanneer het extract wordt gebruikt als onderdeel van veel ingrediënten in een supplement, is vastgesteld dat het antidepressieve effecten heeft bij ratten.
  • Kanker: een reageerbuisonderzoek heeft aangetoond dat dit supplement mogelijk kankerremmend werkt.
  • Verlichting van pijn: bij gebruik in hoge doses verlicht het extract de pijn bij muizen.

Dosering van Tribulus terrestris

Verschillende doses van het extract zijn gebruikt in onderzoeken naar de gezondheidsvoordelen van het kruid. In een onderzoek naar de effectiviteit van het kruid bij erectiestoornissen werd gedurende 3 maanden 3 keer per dag een dosis Tribulus terrestris extract van 250 mg genomen en werden positieve effecten waargenomen.

Onderzoekers die het potentiële bloedsuikerverlagende effect onderzochten, gebruikten 1.000 mg per dag, terwijl een onderzoek naar libidoverhoging doses van 250-1.500 mg per dag gebruikte. Andere onderzoekers gebruikten doses in verhouding tot het lichaamsgewicht van de deelnemer. Verschillende onderzoekers gebruikten bijvoorbeeld doses van 10 tot 20 mg per kg lichaamsgewicht.

Met dit in gedachten, als je ongeveer 70 kg weegt, moet je misschien een dosis van 700-1.400 mg per dag nemen.

Als er geen geconcentreerde Tribulus terrestris wordt gebruikt, moeten de traditionele doses van het basiswortelpoeder tussen de 5 en 6 gram liggen, maar de vruchten tussen de 2 en 3 gram.

Koop producten met Tribulus terrestris

Er zijn veel supplementen op de markt die dit kruid bevatten, maar dat betekent niet dat elk supplement geschikt of van goede kwaliteit is. Vermijd het kopen van supplementen van onbekende of onbetrouwbare verkopers. Niet alle verkopers hebben de kennis en hoogwaardige apparatuur om het zuiverste extract van anemoon te bereiden. Sommige producten bevatten zeer kleine hoeveelheden saponinen. Erger nog, sommige leveranciers vermelden de hoeveelheid actieve ingrediënten niet, wat een slecht teken is.

Onze capsules met Anemonextract, die je in onze winkel kunt vinden. Het is een 85% extract van hoge kwaliteit dat je voorziet van alle effecten die je verwacht van ankeriet.

Verwandte Beiträge

0 0 votes
Article Rating

Napsat komentář

0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments
Willkommen! Bitte verifizieren Sie Ihr Alter, um teilzunehmen Sind Sie 18 Jahre alt oder älter?