Wat zijn de voordelen van spirulina? | CBDsvet.cz
Ihr Warenkorb

Bei einem Einkauf über 85€ – kostenloser Versand

 

 

Meer

Mein Konto
Kontakt

Möchten Sie uns anrufen?

Rufen Sie uns an unter: +420 777 666 651

Soziale Netzwerke

Wat zijn de voordelen van spirulina?

Hören Sie sich den Artikel an:

Spirulina is een microalg die al eeuwen geconsumeerd wordt vanwege zijn hoge voedingswaarde en vermeende gezondheidsvoordelen. Het is een supervoedsel en is al behoorlijk bekend onder de mensen. Het is een soort blauwgroene alg die van nature voorkomt in oceanen en zoutmeren in subtropische klimaten. De Azteken oogstten spirulina uit het Texcocomeer in centraal Mexico en het wordt nog steeds geoogst uit het Tsjaadmeer in centraal West-Afrika en verwerkt tot droge cakes.

Spirulina werd ooit geclassificeerd als een plant vanwege zijn rijkdom aan plantenpigmenten en zijn vermogen tot fotosynthese. Een nieuw begrip van de genetica, fysiologie en biochemische eigenschappen zorgden ervoor dat wetenschappers het naar het rijk van bacteriën en cyanobacteriën verwezen. Eerst werd het geplaatst in het geslacht Arthrospira, later in het geslacht Spirulina. Er zijn verschillende soorten, maar drie ervan – Spirulina platensis, Spirulina maxima en Spirulina fusiformis – zijn uitgebreid bestudeerd vanwege hun hoge voedingswaarde en potentiële therapeutische waarden, aldus de auteurs van de studie.

Spirulina groeit in microscopisch kleine spiralen die de neiging hebben om aan elkaar te plakken, waardoor het makkelijker te oogsten is. Het heeft een intense blauwgroene kleur maar een relatief milde smaak. Naast supplementen staat de FDA (U.S. Food and Drug Administration) bijvoorbeeld toe dat fabrikanten spirulina gebruiken als kleurstof in kauwgom, snoepgoed en andere verpakte voedingsmiddelen.

Potentiële voordelen

Produkte, die für Sie von Interesse sein könnten

Veel mensen promoten spirulina als een behandeling voor een reeks stofwisselings- en hartgezondheidsproblemen, waaronder gewichtsverlies, diabetes en een hoog cholesterolgehalte. Volgens de National Institutes of Health (NIH) kunnen mensen het ook nemen om te helpen bij een verscheidenheid aan mentale en emotionele stoornissen, waaronder angst, stress, depressie en aandachtstekortstoornis met hyperactiviteit (ADHD).

Volgens de NIH helpt spirulina naar verluidt bij een aantal eclectische gezondheidsproblemen, waaronder premenstruele symptomen en amyotrofe laterale sclerose. De combinatie van zink en spirulina kan het lichaam helpen arsenicum op te ruimen bij mensen van wie het drinkwater ongewoon hoge niveaus arsenicum bevat.

Waarom spirulina gebruiken?

  • Het zit boordevol voedingsstoffen: Het is zeer rijk aan belangrijke voedingsstoffen. Spirulina heeft aanzienlijke hoeveelheden calcium, niacine, kalium, magnesium, B-vitamines en ijzer. Het bevat ook essentiële aminozuren (verbindingen die de bouwstenen zijn van eiwitten). Eiwit maakt ongeveer 60 tot 70 procent uit van het droge gewicht van spirulina.
  • Helpt het lichaam gifstoffen te verwijderen, waaronder zware metalen: Spirulina is zo’n krachtige ontgifter dat het soms wordt gebruikt als een natuurlijke waterfilter die lood, kwik en andere zeer schadelijke gifstoffen opvangt. De reden dat het zo goed werkt is dat het eiwitten en peptiden bevat die zich bijzonder goed binden aan gifstoffen en deze uit het lichaam verwijderen. Op deze manier worden ze niet opgenomen in je bloedbaan en dringen ze niet door in je systeem.
  • Ondersteunt het immuunsysteem: Weet je hoe het vullen van je kamer met kamerplanten je kan helpen beter te ademen? Planten zijn niet de enige groene bronnen die dit effect hebben – deze felgekleurde algen kunnen dat ook. Spirulina bevat een stof die fycocyanine heet, een antioxidant die alles bestrijdt wat je cellen zou kunnen beschadigen. Als je een verkoudheid voelt opkomen – of iedereen om je heen lijkt ziek te zijn – kan het geen kwaad om wat extra spirulina in je dieet op te nemen om je immuuncellen die extra laag bescherming te geven.
  • Kan de bloeddruk verlagen: Dit antioxiderende effect is ook goed voor de bloeddruk door de bloeddoorstroming te bevorderen. Spirulina verhoogt de productie van stikstofmonoxide, een gasmolecuul dat bloedvaten helpt verwijden. Dit helpt het bloed gemakkelijker te laten stromen, zodat het hart minder hard hoeft te werken.
  • Kan een gezonde gewichtsbeheersing bevorderen: Ten eerste, hoewel spirulina boordevol voedingsstoffen zit, bevat het slechts 20 calorieën per eetlepel. Het bevat ook een aminozuur genaamd l-fenylalanine, dat in verband wordt gebracht met het onderdrukken van de eetlust.
  • Verhoogt het uithoudingsvermogen van atleten: Zijn spirulina-eiwitsupplementen het volgende grote succes? Misschien zou dat wel moeten. Studies tonen aan dat regelmatig gebruik het uithoudingsvermogen van atleten kan verhogen. Waarom? Je kunt maar beter geloven dat een betere doorbloeding er deel van uitmaakt. Stel je eens voor hoe hard je hart moet werken als je een peloton hardlopers probeert voor te blijven. Elke boost in de doorbloeding helpt het uithoudingsvermogen wanneer je dat het meest nodig hebt.
  • Helpt Spieruithoudingsvermogen: Ben je meer een CrossFit-liefhebber? Dan heeft het ook voordelen voor jou. Studies hebben aangetoond dat atleten die regelmatig spirulina nemen niet zo snel moe worden tijdens het gewichtheffen als mensen die dat niet doen. Ook dit heeft weer te maken met een betere doorbloeding. Maar je plukt ook de vruchten van alle voedingsstoffen, in dit geval waarschijnlijk de meeste eiwitten, die bijdragen aan spierontwikkeling.
  • voorkomt terugkerende schimmelinfecties: Het is aangetoond dat het kan helpen de vaginale bacteriën in balans te brengen. Net zoals spirulina een magneet is voor gifstoffen zoals zware metalen, trekt het ook candidacellen aan en kan het deze uit het lichaam spoelen. En het brengt niet alleen daar beneden balans, hetzelfde proces kan ook in je darmen gebeuren om balans te brengen.
  • Helps Fight Allergies: Als pollen, hondenharen, gras of andere omgevingsfactoren je allergieën in overdrive brengen, kan spirulina in actie komen en ze verslaan.

Aanbevolen dosering en risico’s van gebruik

De gebruikelijke aanbevolen dosering is twee gram per dag om spirulina het benodigde effect te geven.

Artsen beschouwen spirulina over het algemeen als veilig, vooral gezien de lange geschiedenis van spirulina als voedingsmiddel.

Als spirulina echter onder onveilige omstandigheden wordt gekweekt, kan het vervuild raken met giftige metalen, schadelijke bacteriën en microcystines (giftige stoffen die door sommige algen worden geproduceerd). Verontreinigde spirulina kan leverschade, misselijkheid, overgeven, dorst, zwakte, snelle hartslag, shock en zelfs de dood veroorzaken. Verontreinigde spirulina kan vooral gevaarlijk zijn voor kinderen.

Koop spirulina altijd alleen van bekende merken en betrouwbare verkopers, dan hoef je je geen zorgen te maken over de risico’s. In onze winkel vind je alleen hoogwaardige tabletten spirulina die op de juiste manier zijn verwerkt en afkomstig zijn van op de juiste manier gekweekte algen.

Wie moet spirulina vermijden?

Mensen met bepaalde auto-immuunziekten moeten volgens de NIH spirulina supplementen vermijden. Omdat spirulina het immuunsysteem stimuleert, kunnen supplementen de symptomen verergeren van multiple sclerose, lupus, reumatoïde artritis en andere aandoeningen die geassocieerd worden met een overactief immuunsysteem. Op dezelfde manier kan spirulina het effect verzwakken van immunosuppressiva, die vaak worden voorgeschreven om auto-immuunziekten te behandelen en om te voorkomen dat het lichaam getransplanteerde organen afstoot. Spirulina kan ook interfereren met medicijnen die de bloedstolling vertragen, waaronder bloedverdunners zoals warfarine en niet-steroïde ontstekingsremmende pijnstillers. Het combineren van spirulina met kruidensupplementen die de bloedstolling vertragen kan het risico op bloedingen verhogen. Dergelijke kruiden zijn onder andere kruidnagel, danshen, knoflook, gember, ginkgo, ginseng en kurkuma.

Vrouwen die zwanger zijn of borstvoeding geven moeten spirulina vermijden, omdat er geen veiligheidsstudies zijn gedaan bij deze groep. Mensen met de genetische aandoening fenylketonurie moeten spirulina ook vermijden, omdat het hun aandoening kan verergeren. Omdat er niet genoeg onderzoeken zijn om een veilig dosisbereik voor spirulina te bepalen, kun je het beste een arts raadplegen en alle richtlijnen volgen.

Verwandte Beiträge

0 0 votes
Article Rating

Napsat komentář

0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments
Willkommen! Bitte verifizieren Sie Ihr Alter, um teilzunehmen Sind Sie 18 Jahre alt oder älter?