Een actueel onderwerp namens HHC | CBDsvet.cz
Ihr Warenkorb

Bei einem Einkauf über 85€ – kostenloser Versand

 

 

Meer

Mein Konto
Kontakt

Möchten Sie uns anrufen?

Rufen Sie uns an unter: +420 777 666 651

Soziale Netzwerke

Een actueel onderwerp namens HHC

Hören Sie sich den Artikel an:

Heb je wel eens gehoord van HHC of hexahydrocannabinol? Waar is het goed voor en waar komt het vandaan? Deze cannabinoïde heeft zich tot nu toe met succes onttrokken aan begrip en informatie erover is vaak tegenstrijdig. Het is nog maar relatief kort op de markt en het potentieel is duidelijk groot. Waarom is dat zo? Laten we de basis even op een rijtje zetten.

Wat is HHC?

HHC werd in 1944 ontdekt door de Amerikaanse chemicus Roger Adams. Hij was in staat om een waterstofmolecuul toe te voegen aan delta-9 THC. En zo creëerde hij HHC. Een proces als dit heet hydrogenatie en wordt tegenwoordig gebruikt om plantaardige vetten te stollen tot margarine.

Maar pas op! HHC is illegaal in de wereld en in ons land, omdat het synthetisch wordt geproduceerd uit THC en daarom wordt de belangrijkste grondstof beschouwd als tetrahydrocannabinoïde, dat door de wetgeving wordt gereguleerd en zelfs volledig verboden is. Om HHC voor persoonlijke en commerciële doeleinden te gebruiken, is het daarom noodzakelijk om deze cannabinoïde op natuurlijke wijze uit de cannabisplant te verkrijgen.

Ik weet nu echter dat HHC van nature voorkomt in de zaden van technische en CBD-hennep en ook in het stuifmeel van deze planten. En in deze natuurlijke vorm is het volkomen legaal en kan het gebruikt worden voor verdere verwerking in de vorm van verschillende producten. Zoals vloeistoffen voor vapes, tabletten, oliën, snoepjes, etc.

Hoe wordt het geproduceerd?

De basis is CBD, dat eerst wordt geëxtraheerd uit de cannabisplant, vervolgens wordt gedestilleerd en geïsoleerd in poedervorm. In dit stadium vindt er een chemische reactie plaats, waarvan de output HHC is.

Effecten van HHC


De effecten zijn nog niet zeker. Dit komt deels doordat het eindresultaat een mengsel is van twee verschillende soorten moleculen: 9R HHC bindt actief aan de natuurlijke endocannabinoïde receptoren van het lichaam, terwijl 9S HHC, met een iets andere moleculaire structuur, hier minder goed in is.

Karl Ray van Colorado Chromatography zegt: “Proberen om deze twee moleculen van elkaar te isoleren en te scheiden zou zo kosteneffectief zijn dat het eigenlijk geen levensvatbaar product zou opleveren. Ons doel bij het maken van onze HHC’s is altijd om de hoeveelheid actieve verbindingen te maximaliseren en de hoeveelheid minder actieve verbindingen te minimaliseren. Maar het is nooit perfect – het is meestal ergens rond de 2:1 of 1:1.”

Op dit moment wordt echter algemeen gerapporteerd dat hexahydrocannabinol effecten op het lichaam en de geest kan hebben die vergelijkbaar zijn met die van conventionele THC. Maar onderzoeken suggereren dat het minder effectief is dan delta-8 THC, dat naar verluidt ongeveer half zo effectief is als standaard delta-9 THC.

Komt HHC voor in de test?

Volgens sommige bronnen zou HHC niet op de test verschijnen, maar exacte informatie is nog nergens te vinden.

James Stephens, vicepresident Innovatie bij Creo, zegt: “Ik zag in de advertentie de informatie dat HHC niet wordt omgezet in 11-hydroxy-THC, wat een veel voorkomende metaboliet is bij drugstesten. Dit zou gebruikt kunnen worden om drugstesten te omzeilen als het waar blijkt te zijn.”

Dus hoe moeten we deze informatie opvatten? Tot nu toe is er nog geen duidelijk bewijs dat hexahydrocannabinol niet te zien is bij een drugstest voor marihuana, maar er is wel informatie die erop wijst dat het inderdaad waar zou kunnen zijn en er is anekdotisch bewijs.

Verwandte Beiträge

0 0 votes
Article Rating

Napsat komentář

0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments
Willkommen! Bitte verifizieren Sie Ihr Alter, um teilzunehmen Sind Sie 18 Jahre alt oder älter?