Wat is CBGV? | CBDsvet.cz
Ihr Warenkorb

Bei einem Einkauf über 85€ – kostenloser Versand

 

 

Meer

Mein Konto
Kontakt

Möchten Sie uns anrufen?

Rufen Sie uns an unter: +420 777 666 651

Soziale Netzwerke

Wat is CBGV?

Hören Sie sich den Artikel an:

De voordelen van cannabis voor het menselijk lichaam zijn veel meer dan alleen een avondje uit met vrienden bij het meer en tegelijkertijd genieten van iets lekkers. Cannabinoïden zoals THC en CBD zijn het meest populair als we het hebben over de samenstelling van deze plant. Een andere de cannabinoïde is cannabigerovarine, ook bekend als CBGV. CBGV is een cannabinoïde zuur dat een derivaat is van CBG – de moeder van alle cannabinoïden. Zowel THC als CBD komen ook van CBG, en zonder CBG zal het potentieel van cannabis niet zo groot zijn als het nu is.

Hoe cannabigerovarine wordt geproduceerd

Net als andere cannabinoïden veroorzaakt CBGV geen psychoactieve effecten, in tegenstelling tot THC, die ja. CBG, de moeder van alle cannabinoïden, werd in 1964 ontdekt door Yehiel Gaoni en Raphael Mechoulam als een niet-psychoactief lid van de cannabinoïdenfamilie. De verbinding werd door wetenschappers geïsoleerd uit hasj, een hars die werd ontwikkeld uit de actieve bloeiende marihuanaplant.

Produkte, die für Sie von Interesse sein könnten

CBGV is afgeleid van CBG en net als andere cannabinoïden wordt het zuur geactiveerd wanneer het wordt blootgesteld aan licht of warmte. Cannabis bevat bepaalde elementen die CBGV en andere zuren bevatten. Deze elementen beschermen planten tegen infecties door insecticiden en bouwen ziekteresistentie op. Zoals eerder vermeld, wordt CBGV geactiveerd bij verhitting. Dit proces staat bekend als het decarboxylatieproces. De toepassing van warmte en licht kan CBGV omzetten in CBD. Er zijn zelfs suggesties dat de relatie tussen CBGV en CBD vergelijkbaar is met die van THCV en THC. Er is weinig bekend over CBGV en het beschikbare onderzoek is zeer beperkt. Dat gezegd hebbende, met de hoeveelheid onderzoeken die zijn gedaan naar de cannabisplant, zijn er goede aanwijzingen dat cannabinoïden medische potentie hebben bij het behandelen van ziekten en het verbeteren van de algehele conditie van het menselijk lichaam.

Hoe werkt CBGV?

Het meest opvallende kenmerk van CBGV is de interactie met CB1 receptoren van het perifere en centrale zenuwstelsel. De effecten worden interessanter omdat CBGV helpt bij het metabolisme van CBD. Het kan ook helpen om het effect van THC op cellulaire receptoren te bufferen. CBGV wordt gezien als een stimulator voor andere cannabinoïden om zich beter te binden aan de receptoren van het endocannabinoïde systeem (ECS).

Mogelijke therapeutische effecten

Als we kijken naar de manier waarop CBGV in het lichaam werkt, kunnen we zeggen dat het de effecten van andere cannabinoïden ondersteunt door ze te versterken. Dit betekent dat CBGV medicinale voordelen heeft.

Huidziekten

Terwijl andere cannabinoïden bekend staan om hun ontstekingsremmende voordelen, is CBGV, volgens een procedure die is uitgevoerd met niet-psychotrope medicatie, naar verluidt in staat om acne te behandelen.

Oogziekten

CBG staat bekend om zijn werking bij het afvoeren van het kamervocht in het oog. In combinatie met CBGV helpt het bij het verlichten van pijnlijke intraoculaire druk. Dit is mogelijk door de ontstekingsremmende en antibacteriële werkingen die CBGV en CBG delen.

Voor de behandeling van kanker

Een onderzoek uitgevoerd aan de Universiteit van St. George’s London naar het gebruik van niet-psychoactieve stoffen bij de behandeling van kanker. Er werd gerapporteerd dat de combinatie van CBG en CBGV krimp vertoonde in kankercellen en de ontwikkeling van uitzaaiingen tegenging. CBGV veroorzaakte stilstand in alle stadia van de celcyclus.

Interessante conclusie

De toepassing van warmte en licht kan CBGV omzetten in CBD. Er zijn zelfs suggesties dat de relatie tussen CBGV en CBD vergelijkbaar is met die van THCV en THC.

Verwandte Beiträge

0 0 votes
Article Rating

Napsat komentář

0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments
Willkommen! Bitte verifizieren Sie Ihr Alter, um teilzunehmen Sind Sie 18 Jahre alt oder älter?