Maak kennis met de cannabinoïde CBDV | CBDsvet.cz
Ihr Warenkorb

Bei einem Einkauf über 85€ – kostenloser Versand

 

 

Meer

Mein Konto
Kontakt

Möchten Sie uns anrufen?

Rufen Sie uns an unter: +420 777 666 651

Soziale Netzwerke

Maak kennis met de cannabinoïde CBDV

Cannabidivarine, beter bekend als CBDV, is een van de verbindingen die pas recentelijk is onderzocht. Het werd voor het eerst geïdentificeerd in 1969. In 1971 schreven Frans en Merkus over CBDV en tetrahydrocannabivarin (THCV) en zei dat ze “de andere twee bestanddelen van hasjiesj” waren. Pas recentelijk is CBDV het onderwerp geworden van gedetailleerd onderzoek, meer dan 40 jaar na de eerste identificatie.

Wat is CBDV?

Cannabidivarine is een niet-giftige verbinding met een vergelijkbare structuur als CBD. Beide hebben 30 stereo-isomeren en zeven dubbel-bond isomeren. Over het algemeen wordt CBDV gevonden in planten met veel CBD en weinig THC. Het is niet gemakkelijk om cannabinoid in significante hoeveelheden te vinden. Marihuana is de enige bekende plant die het produceert, en je zult niet veel CBDV vinden in commerciële soorten.

Als je op zoek bent naar een soort met een hoog CBDV-gehalte, kun je je het beste richten op indica landras soorten uit Afrika en Azië. Landras soorten zijn genetisch zuiver, wat betekent dat ze niet zijn beïnvloed door experimenten. Indica’s zoals Medical Mass en Euphoria kunnen relatief hoge hoeveelheden CBDV bevatte.

Als het aankomt op het extraheren van CBDV uit cannabis, onthoud dan dat cannabis soorten een CBD tot THC verhouding van wel 100:1 kunnen hebben. Als gevolg daarvan kan CBDV op de achtergrond aanwezig zijn. Zoals je waarschijnlijk al kunt raden, proberen onderzoekers de medicinale voordelen van CBDV te ontdekken. Ze hebben de afgelopen tien jaar verschillende onderzoeken uitgevoerd.

Je zult de psychoactieve invloed van CBDV hier niet voelen. In plaats daarvan kun je verwachten dat het een vergelijkbaar effect op je heeft als CBD. Het gebrek aan psychoactieve effecten betekent dat we CBDV kunnen gebruiken om kinderen met aandoeningen zoals epilepsie en daarmee gepaard gaande aanvallen te behandelen.

Andere mogelijke aandoeningen die het zou kunnen behandelen zijn misselijkheid, Duchenne spierdystrofie en gastro-intestinale aandoeningen zoals de ziekte van Crohn en inflammatoire darmziekten.

Mogelijke medische effecten van CBDV – onderzoeken

Een van de belangrijkste verschillen tussen CBD en CBDV is dat CBDV wordt afgekapt door twee methylgroepen (CH2) in de zijketen. Beide marihuanabestanddelen hebben potentiële anticonvulsieve activiteit aangetoond in onderzoeken bij mensen en dieren

Verbindingen zoals THC moduleren de meeste van hun fysiologische effecten door binding met CB1- en CB2-receptoren. Cannabinoïden zoals CBDV, die anticonvulsieve effecten hebben, maken echter gebruik van mechanismen waarbij geen van beide receptoren betrokken zijn.

De anti-epileptische activiteit van CBDV wordt mogelijk gemoduleerd door de effecten van het cannabinoïde op de capsaïcinereceptor, TRPV1. Samen met CBD heeft CBDV aangetoond dat het TRPA1-, TRPV1- en TRPV2-kanalen op dosisafhankelijke wijze kan activeren en desensibiliseren. Door deze ionenkanalen te desensibiliseren, veroorzaken deze moleculen een vermindering van de neuronale hyperexciteerbaarheid. Dit helpt epileptische activiteit en daarmee gepaard gaande aanvallen te verminderen.

CBDV zou de activiteit van DAG (diacylglycerol) kunnen remmen. DAG is het primaire enzym dat zorgt voor de synthese van de endocannabinoïde 2-AG. Deze specifieke interactie lijkt echter geen invloed te hebben op de anticonvulsieve werking van het cannabinoïde.

Farmaceutische gigant sluit zich aan bij CBDV

CBDV heeft onlangs veel aandacht gekregen. Een grote farmaceutische gigant, GW Pharmaceuticals, kondigde aan dat het was begonnen met de ontwikkeling ervan als een experimentele verbinding genaamd ‘GWP42006.’ GW hoopte aanvallen bij epilepsie te kunnen behandelen en diende zijn product in voor klinische proeven. Begin 2018 kondigde GW aan dat een placebogecontroleerde fase 2a-studie gericht op focale aanvallen niet voldeed aan de primaire eindpunten.

Het bedrijf zei echter dat het het gebruik van de cannabinoïde bij epilepsie zal blijven onderzoeken. Het heeft zijn onderzoeken ook uitgebreid naar het mogelijke gebruik bij het FXS-syndroom, het Rett-syndroom, autismespectrumstoornissen en andere aandoeningen. Interessant is dat het Europees Geneesmiddelenbureau CBDV in oktober 2017 een “weesgeneesmiddelaanduiding” gaf voor gebruik bij het Rett-syndroom. Het deed dit opnieuw in februari 2018 voor de behandeling van het FXS-syndroom.

Voor het geval je het je afvraagt, de term “wees” is voor geneesmiddelen die mogelijk effectief zijn bij de behandeling van zeldzame ziekten. Een medicijn kan deze status in Europa alleen krijgen als het een aandoening behandelt die niet meer dan 1 op de 2.000 mensen treft.In 2020 volgde de FDA het voorbeeld van het Europees Geneesmiddelenbureau en kende CBDV de status van weesgeneesmiddel toe voor het FXS-syndroom en het Rett-syndroom. Nu loopt Sanobiotec achter op cannabinoïde voor voordelen bij ASS. Het is betrokken bij een fase II-interventiestudie bij kinderen met PAS.

Het onderzoek van Hill et al. (link naar studie) gepubliceerd in het British Journal of Pharmacology in december 2012 keek naar CBDV als een mogelijk anti-epilepticum bij ratten en muizen. De onderzoekers meldden dat CBDV een effectief anti-epilepticum is in een groot aantal aanvalsmodellen. Het is veelzeggend dat de cannabinoïde ook geen invloed had op de normale motoriek. Het team concludeerde dat CBDV verder moet worden onderzocht als een “nieuw anti-epilepticum.

Autismespectrumstoornis (ASS) en hardnekkige epilepsie bij kinderen zijn nauw verwant. De studie van Holland van het Albert Einstein College of Medicine in New York (link naar studie) onderzoekt de effecten van CBDV bij de behandeling van ASS-problemen. Deze omvatten problemen met sociaal functioneren en communicatie en terugkerende gedragsproblemen.

In 2013 ontdekten Amada e.a. dat CBDV “PTZ-geïnduceerde aanvalsactiviteit en verhoogde latentie tot het eerste aanvalssymptoom” aanzienlijk verminderde.

Het onderzoek van Iannotti et al. (link naar studie), gepubliceerd in ACS Chemical Neuroscience in november 2014, werd gekeken naar de effecten van CBD en CBDV op ratten met opgewekte epilepsiesymptomen. Het team ontdekte dat beide cannabinoïden een wisselwerking hadden met TRPV1. Dit kanaal is verantwoordelijk voor het detecteren en reguleren van de lichaamstemperatuur en het triggeren van pijnsensaties.

Een recente studie (link naar studie) gepubliceerd in Frontiers in Cell Neuroscience in 2019 heeft hoop gegeven aan individuen met ASD Onderzoekers hebben ontdekt dat behandeling met CBDV autisme-achtig gedrag kan verbeteren. Maar ook in dit geval waren de proefpersonen muizen.

CBDV voor Duchenne spierdystrofie (DMD) en Rett syndroom

Symptomen van DMD zijn onder andere onomkeerbare schade aan de skeletspieren en chronische ontstekingen. Het onderzoek van Iannotti et al. (link naar studie), gepubliceerd in het British Journal of Pharmacology in mei 2019, relevant is. Hij onderzocht het effect van niet-euphorische cannabinoïden uit marihuana op de spierkwaliteit en prestaties van dystrofische muizen.

Het team ontdekte dat CBDV niet alleen ontstekingen kan verminderen, maar ook de spierfunctie kan verbeteren. Omdat de stof ook de beweging verbeterde, suggereerden de onderzoekers dat de cannabinoïde mogelijk een nieuwe therapie voor DMD zou kunnen zijn.

Het onderzoek van Zamberletti et al. (link naar studie), gepubliceerd in het Journal of Psychopharmacology in juli 2019, bood ook interessante resultaten. CBDV bleek te helpen bij het verhelpen van geheugenstoornissen bij muizen die hetzelfde genetische defect hebben als mensen met het Rett syndroom. Hoewel de verbinding ook hielp met neurologische effecten, waren dit effecten van voorbijgaande aard.

Over ontstekingen gesproken, de studie van Petrocellis et al. (link naar studie), gepubliceerd in Acta Physiologica in februari 2012, had fascinerende resultaten. Er is ontdekt dat CBDV de gastro-intestinale ontsteking die gepaard gaat met ziekten zoals inflammatoire darmziekten, de ziekte van Crohn en prikkelbare darmsyndroom drastisch kan verminderen.

CBDV als middel tegen misselijkheid

Het onderzoek van Rock et al. (link naar studie), gepubliceerd in het British Journal of Pharmacology in oktober 2013, werd gekeken naar het effect van CBDV op ratten met misselijkheid. De onderzoekers ontdekten dat CBDV waarschijnlijk werkt als een agonist op CB1-receptoren en de misselijkheidsreactie blokkeert. Ondanks de positieve resultaten concludeerde het onderzoek echter ook dat er meer onderzoek nodig is om de werkzaamheid van CBDV vast te stellen.

Tot slot

Voorlopig onderzoek naar CBDV onthult dat deze cannabinoïde een aantal therapeutische effecten zou kunnen hebben. Wetenschappers ontdekten CBDV voor het eerst in 1969. Er zijn echter maar weinig onderzoeken gedaan naar de effectiviteit ervan bij de behandeling van symptomen van aandoeningen zoals epilepsie vóór 2012. Verder onderzoek zal ons hopelijk laten zien dat CBDV een mogelijk nuttige vorm van alternatieve behandeling is. Als dit gebeurt, verwachten we dat kwekers zich zullen richten op het ontwikkelen van soorten met een hoog CBDV-gehalte, zoals dat ook het geval is geweest met CBD. Op dit moment bevatten maar weinig soorten een redelijk CBDV-gehalte. Dit zal naar verwachting snel veranderen.

Verwandte Beiträge

0 0 votes
Article Rating

Napsat komentář

0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments
Willkommen! Bitte verifizieren Sie Ihr Alter, um teilzunehmen Sind Sie 18 Jahre alt oder älter?