Wat is CBCV? | CBDsvet.cz
Ihr Warenkorb

Bei einem Einkauf über 85€ – kostenloser Versand

 

 

Meer

Mein Konto
Kontakt

Möchten Sie uns anrufen?

Rufen Sie uns an unter: +420 777 666 651

Soziale Netzwerke

Wat is CBCV?

CBCV, of cannabichromevarine, is een van de ongeveer 140 vergelijkbare chemische verbindingen (cannabinoïden) die in alle cannabisvariëteiten Het is een propylhomoloog van cannabichromeen (CBC), is niet giftig en veroorzaakt geen euforische high zoals delta-8, delta-9 of een ander isomeer THC CBCV is echter mogelijk psychoactief omdat het chemische stoffen in de hersenen beïnvloedt of moduleert, daarom bestuderen wetenschappers de anticonvulsieve effecten. Omdat het chemisch bijna identiek is aan CBC, geloven velen dat het dezelfde anti-stress, antidepressieve en ontstekingsremmende effecten heeft. Helaas is er verder weinig bekend over CBCV, hoewel het in 1975 werd ontdekt.

Wat is CBCV?

Het is een van de meer dan 140 vergelijkbare natuurlijk voorkomende chemische verbindingen (cannabinoïden) die aanwezig zijn in alle cannabisvariëteiten, inclusief hennep en marihuana. Het is niet bedwelmend en veroorzaakt geen euforische high, maar het is potentieel psychoactief omdat het de hersenen en hun chemische stoffen beïnvloedt en subtiele effecten heeft op stemmingswisselingen.

CBCV heeft een chemische structuur van C19H26O2 en is een propyl cannabinoïde, wat betekent dat de structuur een staart heeft met drie koolstofatomen. CBC daarentegen, de pentyl cannabinoïde tegenhanger van CBCV, heeft een staart met vijf koolstofatomen. Cannabisplanten maken CBCV biosynthetisch via natuurlijk voorkomend divarictinezuur. CBC daarentegen wordt gesynthetiseerd via olivetolzuur. Aziatische hennep en hasj hebben gewoonlijk een hoger gehalte aan propyl cannabinoïden, waaronder CBCV.

Moleculaire structuur van CBCV cannabichromevarin

Het is een minder belangrijke cannabinoïde. In tegenstelling tot cannabidiol (CBD) en tetrahydrocannabinol (THC) is CBCV een minder belangrijke cannabinoïde, wat betekent dat het <1% uitmaakt van het totale cannabinoïde profiel van cannabis.

CBCV is afgeleid van cannabichroomvarinezuur (CBCVA). De omzetting van CBCVA in CBCV vindt plaats bij blootstelling aan hitte, ook wel het decarboxylatieproces genoemd, waarbij een koolstofatoom vrijkomt uit de koolstofketen. Met andere woorden, CBCVA houdt op een zuur te zijn en wordt omgezet in een volwaardige cannabinoïde.

CBCV werd ontdekt door onderzoekers van de Universiteit van Nagasaki tijdens het analyseren van de Meao variant, een marihuanavariant die in Thailand wordt gekweekt. Sinds de ontdekking is het onderzoek beperkt gebleven. Er is heel weinig bekend over de effecten, voordelen of veiligheid

Huidig CBCV-onderzoek

Het huidige onderzoek naar CBCV is beperkt en er zijn maar heel weinig preklinische of klinische onderzoeken naar de wisselwerking met je lichaam. Het gebrek aan onderzoek is niet schokkend. Belangrijke cannabinoïden zoals CBD, THC en cannabigerol (CBG) hebben de meeste aandacht gekregen als het gaat om onderzoek, en de meeste minder belangrijke cannabinoïden zijn buiten beschouwing gelaten.

Dat wil niet zeggen dat er geen onderzoek naar CBCV bestaat – je bent beperkt tot één zeer recent onderzoek naar de potentiële anticonvulsieve eigenschappen in combinatie met andere minder belangrijke cannabinoïden.

CBCV als potentieel anticonvulsivum

In een recent preklinisch onderzoek ontdekten onderzoekers dat een combinatie van CBCV, CBCVA, CBCA en CBC significante anticonvulsieve eigenschappen heeft bij proefpersonen in muizen die hypothermie-geïnduceerde aanvallen ervaren. Het onderzoeksteam gelooft dat CBCV en alle andere CBC-derivaten “deel kunnen uitmaken van het mechanisme waardoor ambachtelijke hennepoliën anticonvulsief zijn bij patiënten.”

Voordelen van CBCV: Waar is het goed voor?

De voordelen van CBCV zijn nog enigszins onbekend. Toch kunnen we, afgaande op het beperkte onderzoek dat hierboven is genoemd, gerust zeggen dat het potentieel heeft als een goed anticonvulsivum, vooral in combinatie met andere cannabinoïden. Bovendien, omdat CBCV bijna identiek is aan CBC, nemen we aan dat ze zeer vergelijkbare voordelen delen.

Onderzoek toont aan dat CBC bindt aan vanilloïde receptor type 1 (TRPV1) en transient receptor potential ankyrin 1 (TRPA1). Activering van beide receptoren kan de pijnperceptie beïnvloeden en voorkomen dat enzymen anandamide afbreken. Anandamide is een endogene cannabinoïde die van nature door de hersenen wordt geproduceerd. Het staat ook bekend als de “gelukzaligheidsmolecule” en veroorzaakt gevoelens van geluk en plezier. Het voorkomen van afbraak van anandamide door CBC betekent een langdurige en effectievere verbetering van de stemming.

De onderzoekers suggereren ook dat modulatie van CBC TRP-kanalen het COVID-geïnduceerde acute ademnoodsyndroom (ARDS) zou kunnen bestrijden door pro-inflammatoire cytokinen in de longen en het bloed tot 50% te verminderen. CBC is ook een selectieve agonist van cannabinoïde receptor 2 (CB2), wat gunstig zou kunnen zijn voor het moduleren van ontstekingen

Tot slot wordt gedacht dat CBC antidepressieve en anti-stress eigenschappen heeft in testmodellen bij knaagdieren, vooral in combinatie met CBD, THC en CBG.

Effecten van CBCV: Hoe voel je je?

Afgezien van het feit dat het een niet-intoxicerende cannabinoïde is die niet in staat is euforische opwinding te veroorzaken, is er heel weinig bekend over hoe CBCV je laat voelen. Maar omdat CBCV veel overeenkomsten heeft met CBC, nemen we aan dat de effecten bijna identiek zijn.

De effecten van CBC zijn onder andere:

  • Geluk
  • Verhoogt de stemming
  • Ontspanning
  • Stressreductie

Hoe verhoudt CBCV zich tot THC en CBDA?

  • CBCV vs THC– Terwijl CBCV geen euforische high veroorzaakt, doet THC dat wel, door zich te binden aan cannabinoïde 1 (CB1) receptoren in de hersenen en het centrale zenuwstelsel. In tegenstelling tot CBCV is THC geen homoloog van CBC, noch is het een propyl cannabinoïde. De twee hebben verschillende chemische structuren. CBCV en THC hebben potentiële anti-epileptische voordelen voor patiënten met epilepsie. THC kan echter ook proconvulsief zijn en aanvallen slecht onder controle houden.
  • CBCV vs CBDA– Net als CBCV produceert CBDA geen euforische high, noch heeft het invloed op je denken, geheugen of beoordelingsvermogen. CBDA is de zure vorm van CBD vóór het decarboxyleringsproces. CBCV is de gedecarboxyleerde vorm van CBCVA. Noch CBCV noch CBDA zouden veel affiniteit hebben met je cannabinoïde receptoren en fungeren als zwakke receptoragonisten. In plaats daarvan hebben ze allebei een relatie met andere receptoren die los staan van je endocannabinoïde systeem. CBCV heeft mogelijk interactie met je TRPV1 en TRPVA1 receptoren, terwijl CBDA invloed heeft op je 5-HT serotonine receptoren.

Conclusie

Zoals de meeste minder belangrijke cannabinoïden, blijft CBCV een mysterie voor onderzoekers, professionals uit de industrie en consumenten. De gelijkenis van CBCV met CBC en de voordelen maken het echter een veelbelovende cannabinoïde, vooral in combinatie met andere essentiële cannabinoïden, waaronder CBD, CBG en THC.

Verwandte Beiträge

0 0 votes
Article Rating

Napsat komentář

0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments
Willkommen! Bitte verifizieren Sie Ihr Alter, um teilzunehmen Sind Sie 18 Jahre alt oder älter?