Waarom is GABA belangrijk voor het lichaam? | CBDsvet.cz
Ihr Warenkorb

Bei einem Einkauf über 85€ – kostenloser Versand

 

 

Meer

Mein Konto
Kontakt

Möchten Sie uns anrufen?

Rufen Sie uns an unter: +420 777 666 651

Soziale Netzwerke

Waarom is GABA belangrijk voor het lichaam?

Hören Sie sich den Artikel an:

Is GABA een onbekend begrip voor je? Gamma-aminoboterzuur – vaak GABA genoemd – is een aminozuur en neurotransmitter, een soort chemische stof die verantwoordelijk is voor het doorgeven van signalen van een zenuwcel naar een andere cel. Specifiek GABA vertraagt de activiteit in de hersenen en heeft een kalmerend effect. GABA, dat van nature in het lichaam wordt geproduceerd, is ook op grote schaal verkrijgbaar in supplementvorm. GABA supplementen kunnen helpen het GABA niveau in de hersenen te verhogen. Ze kunnen zelfs genezen:

  • Ängste
  • Stress
  • Depressie
  • Slaapproblemen

Dit voedingssupplement vermindert stress dus aanzienlijk en verbetert ontspanning en slaap. In tegenstelling tot veel voedingssupplementen is GABA niet te vinden in conventionele voedingsmiddelen. Maar er wordt beweerd dat bepaalde voedingsmiddelen die antioxidanten bevatten, flavonoïden genaamd, de GABA-activiteit in je lichaam kunnen verhogen. Deze voedingsmiddelen omvatten:

  • Fruit
  • Groenten
  • Thee
  • Rode wijn

Wetenschappers weten echter niet of bepaalde voedingsmiddelen de werking van GABA in de hersenen kunnen beïnvloeden. Laten we eens nader bekijken hoe GABA mensen kan helpen om te gaan met stress en angst. We zullen het hebben over GABA supplementen en het bewijs voor hun veronderstelde voordelen.

Bieden GABA-supplementen voordelen?

Onderzoek toont aan dat GABA een sleutelrol kan spelen in de bescherming tegen depressie en angst. In een artikel dat in 2011 werd gepubliceerd in het tijdschrift Neuropharmacology werd bijvoorbeeld geconcludeerd dat mensen met angst en depressie vaker lage GABA-niveaus hebben. Er is echter niet genoeg onderzoek gedaan naar de gezondheidseffecten van GABA-supplementen om conclusies te trekken. Bovendien zijn wetenschappers er nog niet achter of GABA in de vorm van een supplement de hersenen daadwerkelijk kan raken en een gunstige verandering teweeg kan brengen.

Natuurlijke manieren om het GABA-niveau te verhogen

Stoffen die gebruikt worden om te ontspannen, zoals alcohol, stimuleren GABA-receptoren. Dit leidt tot gevoelens van ontspanning en slaperigheid. Hetzelfde effect treedt op bij het gebruik van slaapmiddelen zoals zolpidem.

Deze benaderingen zijn echter maar voor een korte periode effectief. Ze kunnen ook ongewenste bijwerkingen hebben. Sommige kruidensupplementen (waaronder valeriaan) kunnen helpen het GABA-niveau in de hersenen te verhogen. Eén studie suggereert dat het inhaleren van de geur van jasmijn (een stof die vaak gebruikt wordt in aromatherapie) de effecten van GABA kan helpen verhogen.

Bepaalde lichaamspraktijken kunnen ook helpen om het niveau van GABA in je hersenen te verhogen. Uit een onderzoek uit 2020, gepubliceerd in The Journal of Alternative and Complementary Medicine, bleek bijvoorbeeld dat het beoefenen van yoga kan leiden tot hogere GABA-niveaus. Hierdoor kun je je beter en minder angstig voelen.

Samenvatting

Hoewel alcohol en slaappillen je GABA-niveaus kunnen verhogen, kunnen ze ook vervelende bijwerkingen hebben. Sommige kruidensupplementen, zoals valeriaan, kunnen je GABA-niveaus een natuurlijke boost geven. Het beoefenen van yoga kan ook helpen om het lichaam te ontspannen en het GABA-niveau in de hersenen te verhogen.

Produkte, die für Sie von Interesse sein könnten

Mogelijke bijwerkingen

GABA supplementen worden als waarschijnlijk veilig beschouwd als ze oraal worden ingenomen gedurende maximaal 12 weken. Zwangere vrouwen en vrouwen die borstvoeding geven moeten GABA echter vermijden omdat er niet genoeg informatie is om te bepalen of het veilig of effectief voor hen is. Omdat er niet genoeg onderzoek is om de effectiviteit te ondersteunen, is het nog te vroeg om GABA supplementen of andere kruidensupplementen waarvan gezegd wordt dat ze de GABA-spiegels verhogen, aan te bevelen voor welke aandoening dan ook.

Als je overweegt GABA supplementen te gebruiken om een specifiek gezondheidsprobleem te voorkomen of te behandelen, raadpleeg dan je arts voordat je begint met je supplementenkuur.

Dosering en bereiding

Omdat er beperkte informatie is over GABA supplementen, zijn er geen richtlijnen voor de juiste dosering voor welke aandoening dan ook. Als je ervoor kiest om een GABA supplement te nemen, volg dan de aanwijzingen op het etiket.

Waar moet je op letten

GABA supplementen worden verkocht in de vorm van pillen en capsules. In onze winkel vind je handige verpakkingen GABA 60 capsules 500 mg. Je kunt het supplement ook als poeder verkocht zien worden op de markt. Vermijd het kopen van GABA supplementen van dubieuze fabrikanten of van buitenlandse verkopers, bij ons koop je gegarandeerd producten van de hoogste kwaliteit.

Verwandte Beiträge

0 0 votes
Article Rating

Napsat komentář

0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments
Willkommen! Bitte verifizieren Sie Ihr Alter, um teilzunehmen Sind Sie 18 Jahre alt oder älter?