Waar kan mariadistel je mee helpen? | CBDsvet.cz
Ihr Warenkorb

Bei einem Einkauf über 85€ – kostenloser Versand

 

 

Meer

Mein Konto
Kontakt

Möchten Sie uns anrufen?

Rufen Sie uns an unter: +420 777 666 651

Soziale Netzwerke

Waar kan mariadistel je mee helpen?

Hören Sie sich den Artikel an:

Marinusdistel is een stekelige plant die gekenmerkt wordt door zijn witte nerven op de bladeren. Het kan je helpen je lever te ontgiften na een lange nacht alcohol drinken. Het is overal verkrijgbaar als voedingssupplement, je kunt het krijgen als poeder, in capsules of als extract. Mariadistel wordt al heel lang gebruikt als een natuurlijk middel om de lever te ondersteunen en er zijn veel claims over andere manieren waarop de plant je lichaam een oppepper kan geven. Waarom? Mariadistel bevat de stof silymarine, een flavonoïde met antioxiderende eigenschappen.

Hoewel veel mensen de plant gebruiken vanwege de gezondheidsvoordelen, is er weinig bewijs dat de potentiële gezondheidsvoordelen van mariadistel ondersteunt. We laten je alle mogelijke voordelen zien die deze plant voor je gezondheid kan hebben.

Ondersteunt de gezondheid van de lever

De belangrijkste stof in deze plant is silymarine. Er zijn aanwijzingen dat de antioxiderende en ontstekingsremmende eigenschappen van silymarine kunnen helpen bij het verminderen van leverschade en ontstekingen bij mensen met bepaalde leverziekten, zoals alcoholische leverziekte. Maar als je gezond bent, is er geen wetenschappelijk bewijs dat het nemen van mariadistel helpt om je lever sneller te ontgiften van alcohol of om je lever te beschermen tegen de effecten van alcohol.

Breng de bloedsuikerspiegel in balans

Heb je diabetes type 2? Silymarine in Mariadistel heeft de potentie om de bloedsuikerspiegel te verlagen als het nuchter wordt ingenomen, en het verbetert ook de insulinegevoeligheid. Mariadistel is echter geen vervanging voor diabetesmedicatie en kan complicaties veroorzaken bij mensen met diabetes. Dus als je overweegt om het in te nemen, overleg dan eerst met je arts.

Kalmeert een maagklachten

Een van de traditionele toepassingen van mariadistel is het verlichten van indigestie. Er is niet veel bewijs dat het echt werkt, maar kruidengeneeskunderegulators in Duitsland noemen mariadistel als mogelijke behandeling voor zure maag.

Bevorder de gezondheid van de hersenen

We zeggen niet dat je op Mariadistel moet vertrouwen om je te beschermen tegen Alzheimer of iets anders. Maar de antioxiderende en ontstekingsremmende eigenschappen van silymarine kunnen beschermen tegen de schadelijke effecten van vrije radicalen, wat een gezondere hersenfunctie kan bevorderen naarmate je ouder wordt.

Helpt tegen acne

Last van puistjes? De antioxiderende eigenschappen van silymarine kunnen de effectiviteit van andere bewezen behandelingen helpen versterken. Mensen die 8 weken lang dagelijks 140 milligram silymarine en 100 milligram doxycycline-capsules innamen, vertoonden een vermindering van acneletsels. Maar het nemen van doxycycline alleen hielp ook bij het verminderen van acne, dus de voordelen van het toevoegen van silymarine zijn niet helemaal duidelijk.

Houdt cholesterol onder controle.

Mariadistel opnemen in je gezonde cholesterolregime (goed eten en bewegen, natuurlijk) kan heilzaam zijn. Uit een onderzoek bleek dat mensen die het kruid namen om diabetes te behandelen een lager cholesterolgehalte hadden dan mensen die een placebo namen.

Zmírněte příznaky astmatu

FYI, deskundigen hebben de effecten van mariadistel op astma bij mensen niet onderzocht. Eén studie heeft echter aangetoond dat astmatische muizen die silymarine kregen minder luchtwegontsteking hadden dan muizen die de stof niet kregen.

Ondersteunt de gezondheid van het immuunsysteem

Zowel dierlijk als menselijk onderzoek heeft aangetoond dat mariadistelextract het immuunsysteem van het lichaam kan versterken. Als je op zoek bent naar een supplement om bacteriën te helpen bestrijden, zijn er nog andere opties die door iets meer bewijs worden ondersteund.

Voorkomt botverlies

De antioxiderende eigenschappen van silymarine kunnen een genetisch effect hebben dat botverlies helpt voorkomen en de groei van gezonde nieuwe botten bevordert, waardoor mariadistel veelbelovend is als behandeling voor osteoporose, volgens onderzoek bij knaagdieren.

Verhoogt de productie van moedermelk

Beperkt bewijs suggereert dat silymarine het lichaam zou kunnen stimuleren om meer prolactine aan te maken, een hormoon dat betrokken is bij de productie van moedermelk. Het nadeel? Het is niet volledig bewezen of het veilig is om mariadistel te nemen als je borstvoeding geeft. Bespreek dit dus met je arts voordat je het probeert.

Het verhoogt de effectiviteit van de behandeling van kanker.

Beperkt reageerbuisonderzoek suggereert dat silymarine het potentieel heeft om kankerbehandelingen zoals chemotherapie effectiever te maken. Het National Cancer Institute waarschuwt dat er veel meer onderzoek nodig is om het zeker te weten.

Bijwerkingen en risico’s van het gebruik van mariadistel

Mariadistel wordt over het algemeen als veilig beschouwd voor de meeste mensen, hoewel het maag-darmproblemen, hoofdpijn en jeuk kan veroorzaken. Het kan ook een allergische reactie uitlokken, vooral als je allergisch bent voor verwante planten zoals goudsbloem, ambrosia, madeliefjes of chrysanten. Dit betekent dat verschillende specifieke groepen extra voorzichtig moeten zijn met dit kruidenmiddel. Raadpleeg je arts voordat je mariadistel gebruikt als:

  • Je hebt diabetes. Aangezien mariadistel de bloedsuikerspiegel kan verlagen, moet je voorzichtig te werk gaan.
  • Je hebt borst-, baarmoeder- of eierstokkanker of endometriose of baarmoederfibromen. Er wordt aangenomen dat mariadistel oestrogene eigenschappen heeft die deze aandoeningen kunnen beïnvloeden
  • Je zwanger bent of borstvoeding geeft. Deskundigen kunnen niet met zekerheid zeggen of mariadistel veilig is voor aanstaande moeders of moeders die borstvoeding geven.
  • Je gebruikt medicijnen op recept. Mariadistel kan een wisselwerking hebben met verschillende medicijnen, waaronder diabetesmedicijnen, sommige antibiotica, immunosuppressiva en hepatitis C medicijnen.

Verwandte Beiträge

0 0 votes
Article Rating

Napsat komentář

0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments
Willkommen! Bitte verifizieren Sie Ihr Alter, um teilzunehmen Sind Sie 18 Jahre alt oder älter?