Cannabis klonen: basisinformatie en praktische tips | CBDsvet.cz
Ihr Warenkorb

Bei einem Einkauf über 85€ – kostenloser Versand

 

 

Meer

Mein Konto
Kontakt

Möchten Sie uns anrufen?

Rufen Sie uns an unter: +420 777 666 651

Soziale Netzwerke

Cannabis klonen: basisinformatie en praktische tips

Hören Sie sich den Artikel an:

Het klonen van cannabis is een zeer efficiënte, snelle en relatief eenvoudige manier om een nieuwe plant te creëren uit de oorspronkelijke cannabis moederplant. Wat houdt het precies in, hoe werkt het in de praktijk en waarom wordt het eigenlijk gebruikt naast het kweken uit zaad? Lees het artikel voor de belangrijkste informatie.

Wat is cannabis klonen


Cannabistelers gebruiken de term klonen om te verwijzen naar het proces van seksuele voortplanting, waarbij nieuwe jonge cannabisplanten worden geproduceerd uit de moederplant door middel van stekken. Soms wordt dit proces ook stekpropagatie genoemd.

Het proces van het klonen van cannabisplanten kan ook worden beschreven als een methode om cannabisplanten te reproduceren die resulteert in een plant die genetisch identiek is aan de ouderplant.

Waarom cannabis gekloond wordt

En het is de genetische identiteit met de ouderplant die de belangrijkste reden is om deze methode te gebruiken, namelijk wanneer de mogelijke eigenschappen van de moederplant die we willen reproduceren. Dit kan bijvoorbeeld een gunstig profiel van werkzame stoffen, lichaamsbouw of een interessante opbrengst zijn.

Het klonen van cannabis is een snelle en efficiënte manier om de eigenschappen die de plantengenetica vereist, uit te breiden.

De redenen voor en voordelen van klonen zijn een zeer interessant onderwerp dat onze hele afzonderlijk artikel.

Hoe cannabis klonen

De basis van klonen is het creëren van een stek en het bevorderen van de succesvolle beworteling ervan. Stekken zijn over het algemeen erg kwetsbaar en kunnen gemakkelijk afsterven als er onzorgvuldig mee wordt omgegaan. Als je er echter geduldig en voorzichtig mee omgaat en een goed geselecteerd bewortelings- en groeimedium gebruikt, is het een relatief eenvoudig proces dat zelfs beginners onder de knie kunnen krijgen.

Je kunt alle kloonstappen, inclusief details en praktische tips, bekijken in in dit artikel.

Alternatieve methoden


Een andere methode om cannabisplanten te vermeerderen is zaden. Kwekers kweken mannelijke en vrouwelijke planten om zaden te produceren en zo cannabisplanten te kweken. In tegenstelling tot klonen, is zaadvermeerdering een vorm van geslachtelijke voortplanting tussen mannelijke en vrouwelijke planten. Ben je geïnteresseerd in een vergelijking van de twee methoden, inclusief hun respectieve voordelen en risico’s? Kijk dan eens hier.

Een minder bekende vermeerderingsmethode is dan vermeerdering door weefselkweek, wat hetzelfde doel heeft als klonen. Weefselculturen worden genomen van kleine plantendelen en in een dichte voedingscultuur geplaatst. Met deze methode kunnen kleine stukjes plantenweefsel van cannabisstekken uiteindelijk honderden klonen produceren.

Verwandte Beiträge

0 0 votes
Article Rating

Napsat komentář

0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments
Willkommen! Bitte verifizieren Sie Ihr Alter, um teilzunehmen Sind Sie 18 Jahre alt oder älter?