Cannabis klonen: redenen en voordelen | CBDsvet.cz
Ihr Warenkorb

Bei einem Einkauf über 85€ – kostenloser Versand

 

 

Meer

Mein Konto
Kontakt

Möchten Sie uns anrufen?

Rufen Sie uns an unter: +420 777 666 651

Soziale Netzwerke

Cannabis klonen: redenen en voordelen

Waarom klonen kwekers cannabis? Er zijn verschillende redenen en zeer interessante voordelen. De belangrijkste is het verkrijgen van een plant met identieke eigenschappen als de ouderplant. Op dit moment worden echter enkele valkuilen van deze methode om cannabisplanten te vermeerderen besproken. Lees het artikel voor de belangrijkste informatie.

Wat is cannabis klonen

Het klonen van cannabis is seksuele voortplanting van cannabisplanten, met behulp van stekken. Dit proces produceert talrijke jonge planten van de moederplant, die genetisch identiek.

Waarom cannabis klonen?

Zoals eerder aangegeven, produceert het klonen van cannabis planten die genetisch identiek zijn aan de ouderplant. Het is daarom een geweldige methode om wenselijke eigenschappen in de ouderplant produceren, of het nu gaat om een gunstig biochemisch profiel van de plant, effecten, geur, interessante opbrengst of iets anders.

Vergeleken met de alternatieve vermeerderingsmethode, namelijk het gebruik van zaden, heeft klonen verschillende voordelen.

Voordelen van het klonen van cannabis

Identieke kenmerken

Het eerste grote voordeel is gewoon het feit dat de kloon heeft dezelfde eigenschappen als de moederplant. Als we namelijk een kwalitatief goede en sterke plant kiezen om te klonen die aan onze eisen voldoet, kunnen we dezelfde eigenschappen verwachten in de klonen.

En het gaat niet alleen om formaat, levendigheid, geur of andere externe elementen. De nieuwe planten zullen ook het “interne” karakter repliceren, zoals het profiel van actieve stoffen of een hoge productiviteit.

We kunnen er ook op vertrouwen dat van een vrouwelijke cannabisplant, zullen de volwassen planten ook vrouwelijk zijn.

Vrouwelijke medicinale cannabisplanten hebben bloemen vol werkzame stoffen (cannabinoïden, terpenen en andere).

Een dergelijke ontwikkeling kunnen we niet verwachten bij vermeerdering uit zaad, zelfs niet als we dezelfde variëteit gebruiken. De omstandigheden waarin de plant groeit, van het weer tot het water geven en de bemesting, zullen een grote invloed hebben op de resulterende eigenschappen van de plant. Wat betreft vrouwelijke en mannelijke planten: wist je dat er bij het kweken uit zaad 50% kans is dat de nieuwe plant mannelijk zal zijn?

Snelheid en ruimte

In tegenstelling tot plantenvermeerdering door zaad, is klonen ook aanzienlijk sneller (het overslaan van zaadontkieming kan het proces met ongeveer een maand verkorten). Beworteling kan ook versneld worden door wortelversnellers te gebruiken. Een ander nadeel is dat we rekening moeten houden met een bepaalde hoeveelheid ruimte voor ontkieming en het feit dat sommige zaden helemaal niet ontkiemen.

Waar moet je op letten

Klonen vereist zorgvuldigheid en voorzichtigheid. Stekken van cannabisplanten zijn erg kwetsbaar en gevoelig voor schade. Ze kunnen daarom vrij gemakkelijk afsterven. In dit opzicht zijn de zaden resistenter.

Produkte, die für Sie von Interesse sein könnten

Let ook op risico op een genetisch defect in de plant, dat duidelijk kan worden na meerdere klonen achter elkaar. Er wordt ook gespeculeerd dat klonen na verloop van tijd kunnen degraderen door omgevingsstress en andere factoren.

Klonen heeft dus voor- en nadelen. Als je geïnteresseerd bent in een stap-voor-stap handleiding voor het klonen van cannabis en praktische tips wilt voor elke fase, lees dan dit artikel.

Verwandte Beiträge

0 0 votes
Article Rating

Napsat komentář

0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments
Willkommen! Bitte verifizieren Sie Ihr Alter, um teilzunehmen Sind Sie 18 Jahre alt oder älter?