Hoe CBD gebruiken bij angst? | CBDsvet.cz
Ihr Warenkorb

Bei einem Einkauf über 85€ – kostenloser Versand

 

 

Meer

Mein Konto
Kontakt

Möchten Sie uns anrufen?

Rufen Sie uns an unter: +420 777 666 651

Soziale Netzwerke

Hoe CBD gebruiken bij angst?

Hören Sie sich den Artikel an:

Bonzend hart, zwetende handpalmen, op hol geslagen gedachten: degenen die leven met angst weten dat het dagelijks leven slopend kan zijn met deze stoornis.

Eén op de 13 mensen wereldwijd leeft dagelijks met angst en volgens de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) is angst de meest voorkomende geestelijke gezondheidsstoornis ter wereld. Voor mensen die leven met angst is het een hele opgave om de juiste methode te vinden om de aandoening te behandelen of te onderdrukken.

Snelwerkende angstremmers zoals Xanax en Valium kunnen onmiddellijke verlichting bieden, maar kunnen verslavend worden. Angstmedicijnen voor de lange termijn, zoals Prozac, kunnen de symptomen na verloop van tijd helpen verminderen, maar werken niet voor iedereen.

Maar onderzoek heeft uitgewezen dat onze geliefde CBD helpt bij de behandeling van angst.

In een onderzoek uit 2019 kregen 37 Japanse tieners met een sociale angststoornis (SAD) vier weken lang 300 mg CBD-olie. De tieners werden beoordeeld aan de hand van enquêtes die worden gebruikt om SAD-symptomen te diagnosticeren en te meten. De angstremmende eigenschappen van CBD verminderden de symptomen die gepaard gaan met de stoornis en boden verlichting die vergelijkbaar is met paroxetine, een geneesmiddel dat vaak wordt gebruikt om de aandoening te behandelen.

Een ander onderzoek uit 2019 onderzocht poliklinische patiënten in een kliniek voor geestelijke gezondheidszorg in Fort Collins, Colorado. Zevenenveertig patiënten uitten zorgen over angst. In de loop van drie maanden kregen de meeste patiënten dagelijks 25 mg CBD naast hun medicatie.

Na de eerste evaluatie van een maand ervaarde 79,2% van de patiënten een verbetering in angst. Na twee maanden meldde 78,1% van de patiënten een verdere verbetering ten opzichte van de voorgaande maand.

Hoe moet ik CBD gebruiken als ik angstig ben?

Als je nieuwsgierig bent naar het gebruik van CBD olie als middel om je te helpen je angst onder controle te houden, is voorlichting essentieel. Inzicht in de voor- en nadelen van verschillende methoden van inname kan je helpen bepalen welke vorm van consumptie het beste bij je past.

Oliën en tincturen

CBD tincturen en oliën zijn een snelle, gemakkelijke en accurate manier om CBD te consumeren. De meeste tincturen bevatten CBD op alcoholbasis. CBD-oliën bevatten CBD-extracten die in een dragerolie, zoals kokosolie of hennepolie, zijn geïnfuseerd.

Tincturen en oliën worden ingenomen met een pipet, waardoor de inname gemakkelijk te meten is. Bij toediening komt de cannabinoïde snel in de bloedsomloop terecht – resultaten kunnen al na tien minuten zichtbaar zijn en tot drie à vier uur aanhouden.

CBD vaping

CBD kan worden gevaped met een speciale pen die de olie verdampt. Je kunt CBD vape cartridges kopen bij elke speciaalzaak. Het effect is vergelijkbaar met dat van de oliën en werkt op een vergelijkbare manier.

Voedingsstoffen

Produkte, die für Sie von Interesse sein könnten

CBD kan aan bijna elk voedingsmiddel onder de zon worden toegevoegd. Hoewel het in deze vorm heel gemakkelijk te consumeren is – en vaak heerlijk, vooral als gummibeertjes – kan het een uur of langer duren voordat je resultaat ziet.

Roken

Roken is een bijna directe methode om te genieten van de effecten van CBD. Roken stuurt de cannabinoïde rechtstreeks naar de longen en van daaruit komen de CBD-moleculen in de bloedbaan terecht, waar ze snel worden opgenomen.

CBD dosering voor angst

Zoals de meeste wetenschappers en artsen zullen toegeven, is er geen universeel aanbevolen dosering voor CBD, en tot op heden zijn er geen grootschalige klinische onderzoeken geweest om de dosering te bepalen.

Algemene doseertips

Enkele basisfactoren waarmee je rekening moet houden bij het ontwerpen van je CBD-dosering zijn:

  • Lichaamsgewicht
  • Stofwisseling
  • Concentratie van CBD
  • De ernst van je angst

Verhoog de dosering

Pas de dosering van het medicijn aan om maximaal voordeel te behalen zonder bijwerkingen. Het is aangetoond dat CBD veilig is, zelfs in hoge doses (300-600 mg), maar het is aan te raden en kosteneffectiever om te beginnen met een lage dosis en deze geleidelijk te verhogen en te controleren hoe je je voelt.

Deze methode dwingt je om te letten op subtiele veranderingen in je lichaam als het reageert op de medicatie. Ieders optimale dosering en tolerantie is uniek en dit proces stelt je in staat om die van jou te leren kennen.

Verwandte Beiträge

0 0 votes
Article Rating

Napsat komentář

0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments
Willkommen! Bitte verifizieren Sie Ihr Alter, um teilzunehmen Sind Sie 18 Jahre alt oder älter?