CBD als DOPING?! | CBDsvet.cz
Ihr Warenkorb

Bei einem Einkauf über 85€ – kostenloser Versand

 

 

Meer

Mein Konto
Kontakt

Möchten Sie uns anrufen?

Rufen Sie uns an unter: +420 777 666 651

Soziale Netzwerke

CBD als DOPING?!

Een interessant en enigszins amusant geval is dat van Floyd Landis, die bekend staat als de winnaar van de Tour de France van 2006.

Zijn zaak werd onderzocht door de antidopingcommissie en een jaar na zijn overwinning werd hij schuldig bevonden en de winnaar ex post was Óscar Pereiro. Landis trok zich in 2011 terug uit zijn professionele carrière en stortte zich op een leukere en heel andere bezigheid – het kweken van medicinale cannabis.

Hij richtte zijn eigen merk op, Floyd’s of Leadsville, in Lancaster, een gebied dat bekend staat om de cannabisteelt, en zijn producten behoren tot de bekendste. Via hem werd cannabidiol geïntroduceerd bij wielrenners, die de effecten uit eerste hand ondervonden.

CBD heeft ook veel aandacht gekregen van apothekers en artsen. Oorspronkelijk werd CBD volledig verboden en uiteindelijk een paar jaar geleden door de World Anti-Doping Association (WADA) van de lijst met verboden stoffen gehaald.

CBD als hulp bij sport

Werkt pijnstillend en stimuleert regeneratieve processen. Volgens een onderzoek van de Universiteit van Mississippi is aangetoond dat CBD ontstekingsremmend werkt en daarom spierpijn na de training, die eigenlijk een milde spierontsteking is, kan minimaliseren. Onder fietsers en duurlopers wordt cannabidiol gebruikt als een “natuurlijke ibuprofen” en als een herstelstimulans na de training, omdat het onder andere kalmeert en de slaap verbetert. Tegelijkertijd ondersteunt het op natuurlijke wijze fysiologische processen in het lichaam en kan het de prestaties verbeteren.

CBD kan niet worden gedoseerd. CBD is geen giftige stof en kan niet worden overgedoseerd, noch belast het organen (bijv. lever en nieren) zoals dat het geval kan zijn met pijnstillers en ontstekingsremmers. De effecten van cannabidiol kunnen worden versterkt door een aangepast dieet – deze studie toont bijvoorbeeld aan dat het eten ervan met een vette maaltijd de effecten kan verviervoudigen.

De Fietsers zijn er dol op. Zoals we al lieten doorschemeren, is CBD een stof die zeer nuttig kan zijn bij duursporten. Bovendien is het geen doping en is er geen risico dat sporters hierdoor tests niet doorstaan.

CBD en Hockey

Hoe CBD hockeyspelers kan helpen

Nu de NHL en het WADA het gebruik van CBD accepteren, zijn meer ijshockeyspelers CBD-producten gaan gebruiken in hun dagelijkse gezondheidszorg. Naarmate meer spelers CBD beginnen te gebruiken, worden er meer ontdekkingen gedaan over hoe CBD goed kan zijn voor ijshockeyspelers.

Helpt bij het herstel na de training

Door de intense fysieke aard van ijshockey moeten spelers hard trainen, wat soms erg belastend is voor het lichaam. Helaas kan deze belasting ontstekingen veroorzaken, wat het herstel na de training kan belemmeren.

Voor ijshockeyspelers die sneller willen herstellen na een training en klaar willen zijn voor de volgende prestatie, kan CBD precies het antwoord zijn waar ze naar op zoek waren.

Het is aangetoond dat CBD werkt als een krachtige ontstekingsremmer die het lichaam kan helpen sneller te herstellen na een training of blessure.

CBD kan ook helpen spierontspanning te bevorderen en spanning te verminderen na intensieve trainingen, wat het herstel kan bevorderen en de kans op letsel bij overbelaste spieren kan verminderen.

CBD als behandeling voor hersenletsel

Botsporten zijn helaas berucht om het veroorzaken van hersenletsel. IJshockey vormt hierop geen uitzondering. In feite komt traumatisch hersenletsel (TBI) vooral voor bij professionele ijshockeyspelers vanwege de harde schokken waaraan het hoofd van de spelers op het ijs wordt blootgesteld.

Het is een feit dat hersenschuddingen vaak voorkomen bij hockeyspelers en een langdurige impact kunnen hebben op hun fysieke en mentale gezondheid. Gelukkig kan CBD bescherming bieden tegen traumatisch hersenletsel.

Van CBD is aangetoond dat het sterke neuroprotectieve eigenschappen heeft bij inname na hoofdletsel. Dit heeft veel NHL spelers ertoe aangezet om te pleiten voor het gebruik van CBD in ijshockey als een manier om spelers te beschermen tegen de mogelijke langetermijneffecten van herhaalde hersenschuddingen.

Verwandte Beiträge

0 0 votes
Article Rating

Napsat komentář

0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments
Willkommen! Bitte verifizieren Sie Ihr Alter, um teilzunehmen Sind Sie 18 Jahre alt oder älter?