10 wetenschappelijk onderbouwde feiten over CBD die je moet weten | CBDsvet.cz
Ihr Warenkorb

Bei einem Einkauf über 85€ – kostenloser Versand

 

 

Meer

Mein Konto
Kontakt

Möchten Sie uns anrufen?

Rufen Sie uns an unter: +420 777 666 651

Soziale Netzwerke

10 wetenschappelijk onderbouwde feiten over CBD die je moet weten

Hören Sie sich den Artikel an:

1.) CBD is onderwerp van intensief wetenschappelijk onderzoek

Er zitten meer dan 85 cannabinoïden in wat wij cannabis noemen, waarvan CBD en THC de bekendste zijn. Daarom is het grootste aantal wetenschappelijke studies naar deze twee cannabinoïden gedaan;.

2.) Van CBD word je niet “high”

CBD heeft, in tegenstelling tot zijn psychoactieve broer THC, niet de eigenschappen om je “high” te maken. In tegenstelling tot THC, dat zich bindt aan je CB1 en CB2 zenuwreceptoren en verschillende bedwelmende en lichamelijke sensaties opwekt, doet CBD dat niet. Daarom is CBD bruikbaar voor iedereen, zelfs voor mensen in beroepen die serieuze mentale helderheid vereisen.

3.) CBD is therapeutisch

Medicijnen helpen bij de behandeling van gezondheid en medische aandoeningen over de hele wereld, maar vaak kunnen de bijwerkingen de voordelen verminderen of zelfs overtreffen. Dit is waar CBD kan uitblinken. CBD wordt beschouwd als niet-giftig en bijna volledig vrij van bijwerkingen, dus het kan voor sommigen andere medicijnen vervangen.

4.) CBD is legaal

CBD is een natuurlijk product dat kan worden gewonnen uit industriële hennepplanten. Hoewel het legale gebruik van hennep per locatie verschilt, valt CBD niet onder deze regelgeving vanwege het minieme THC-gehalte dat industriële hennepplanten bevatten (minder dan 0,3%).

5.) CBD stimuleert de belangrijke CB1 en CB2 receptoren.

Bij inname beïnvloedt CBD de twee belangrijkste cannabinoïde receptoren in het lichaam. Er is CB1, dat voornamelijk wordt aangetroffen in de hersenen en het centrale zenuwstelsel (zenuwen van de hersenen en het ruggenmerg) en CB2, dat wordt aangetroffen in de cellen van ons immuunsysteem, maag-darmkanaal en perifere zenuwstelsel (zenuwen die vanuit de hersenen en het ruggenmerg de rest van het lichaam bereiken).

Dit is belangrijk omdat de effecten van het activeren van deze receptoren heel merkbaar kunnen zijn. Sommige onderzoeken hebben bijvoorbeeld aangetoond dat activering van CB2 receptoren de hersenen kan verlossen van beta-amyloïde proteïne, een plaque die wordt aangetroffen bij mensen met de ziekte van Alzheimer, terwijl activering van CB1 receptoren een positief effect kan hebben op depressie, angst en paranoia kan verminderen en ontstekingsziekten van de darm en de bloeddruk kan verlagen. Activering van CB1 receptoren kan zelfs verlichting geven bij één van de meest voorkomende mentale stoornissen in de Verenigde Staten – angst.

6.) CBD werkt goed bij angst

Angst wordt meestal behandeld met medicijnen, psychotherapie of beide. Een onderzoek uit 2018 v Cannabis and Cannabinoid Research meldt dat meer dan 60% van de cannabidiolgebruikers CBD gebruikt om een medische aandoening te behandelen. De meest voorkomende aandoeningen die deze gebruikers meldden waren pijn, angst en depressie.

7.) Cannabinoïden worden op natuurlijke wijze geproduceerd.

Cannabinoïden worden van nature geproduceerd in ons endocannabinoïde systeem – een systeem dat verschillende lichamelijke processen beïnvloedt, zoals stemming, eetlust, pijn en verschillende cognitieve functies. Een van de meest heilzame endocannabinoïden is anandamide (de gelukzaligheidsmolecule).

Anandamide is belangrijk omdat het onze CB1-receptoren activeert.

Produkte, die für Sie von Interesse sein könnten

Terwijl anandamide onze CB1-receptoren activeert, laat ons lichaam een enzym vrij dat FAAH , dat anandamide afbreekt. De reden dat CBD heilzaam is, is omdat het het vermogen van FAAH om zijn werk te doen remt.

OPMERKING: CBD activeert ook PPAR-receptoren- gamma (receptoren PPAR-gamma spelen een rol bij de opname van lipiden, insulinegevoeligheid, dopamine-afgifte en de afbraak van beta-amyloïde plaque, wat een positieve invloed kan hebben op ziekten zoals diabetes, schizofrenie en de ziekte van Alzheimer).

8.) CBD kan een positief effect hebben op klinische endocannabinoïden deficiëntie (CECD)

Mensen met CECD produceren lagere niveaus van natuurlijke cannabinoïden. De negatieve effecten van deze verminderde productie kunnen zijn:

  • Fibromyalgie
  • Prikkelbare darm syndroom (IBS)
  • migraine
  • Multiple sclerose (MS)
  • Posttraumatische stressstoornis (PTSS)
  • Ziekte van Huntington
  • Ziekte van Parkinson
  • Autisme

Zoals eerder opgemerkt, kunnen medicijnen die voor deze aandoeningen worden voorgeschreven bijwerkingen veroorzaken die erger zijn dan de symptomen. Dit is een ander gebied waar CBD op natuurlijke wijze en zonder bijwerkingen de hoeveelheid cannabinoïden in het lichaam kan verhogen om een betere gezondheid te bevorderen.

9.) CBD is veilig

Volgens de Wereldgezondheidsorganisatie wordt CBD over het algemeen door de meeste mensen verdragen. Het heeft een goed veiligheidsprofiel en de Amerikaanse Food and Drug Administration heeft zelfs een oraal CBD-product goedgekeurd, Epidiolex, als behandeling voor Lennox-Gastaut- en Dravet-syndromen – twee ernstige aanvalsstoornissen bij kinderen.

10.) CBD kan mensen die lijden aan aanvallen en epilepsie op een natuurlijke manier helpen.

Vanwege het veiligheidsprofiel van Epidiolex heeft de DEA het medicijn geherclassificeerd van een Schedule I drug (geen medisch gebruik, zoals heroïne) naar een Schedule V drug (laag misbruikpotentieel, zoals een hoestonderdrukker). Dit is geweldig nieuws omdat studies hebben aangetoond dat CBD heeft een positief effect op mensen die geplaagd worden door meerdere dagelijkse aanvallen.

Dit bewijst eens te meer dat CBD de natuurlijke farmaceutische vervanger kan zijn waarnaar we op zoek zijn.

Verwandte Beiträge

0 0 votes
Article Rating

Napsat komentář

0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments
Willkommen! Bitte verifizieren Sie Ihr Alter, um teilzunehmen Sind Sie 18 Jahre alt oder älter?