Hoe werkt CBD en hoge bloeddruk? | CBDsvet.cz
Ihr Warenkorb

Bei einem Einkauf über 85€ – kostenloser Versand

 

 

Meer

Mein Konto
Kontakt

Möchten Sie uns anrufen?

Rufen Sie uns an unter: +420 777 666 651

Soziale Netzwerke

Hoe werkt CBD en hoge bloeddruk?

Hören Sie sich den Artikel an:

Er wordt gespeculeerd dat CBD de bloeddruk zou kunnen verlagen, maar is dat ook zo?

Ons hart werkt continu en met indrukwekkende kracht. Elke dag voert het ongeveer 100.000 slagen uit en helpt het ongeveer 10.000 liter bloed door onze bloedvaten te stuwen. Soms duwt het hart het bloed met grote kracht door de bloedvaten en dit leidt tot hoge bloeddruk (hypertensie), een belangrijke risicofactor voor hart- en vaatziekten. Behandelingsmethoden variëren van zware medicatie tot ontspanningsoefeningen. é De bloeddruk kan ook worden beïnvloed door CBD olie. Als je wilt weten hoe en of hypertensie daadwerkelijk kan worden verminderd met CBD, zoek dan niet verder.

Hypertensie – wat is het?

Als ons hart samentrekt, wordt het bloed onder druk in de bloedvaten gepompt en worden de organen voorzien van voedingsstoffen en zuurstof. Het hart ontspant dan even om zich voor te bereiden op het volgende pompproces. Er blijft wat druk achter, maar die blijft in het vaatstelsel. Er zijn dus twee soorten druk – systolisch en diastolisch. Gezonde druk is bij systolisch tot 120 mm Hg, een waarde boven 140 wordt al als hoge bloeddruk beschouwd. Voor diastolisch is de gezonde druk maximaal 80 mm Hg, waarden boven 90 worden beschouwd als hoge bloeddruk. Hoewel het normaal is dat de bloeddruk licht stijgt naarmate je ouder wordt, ontstaat hypertensie niet zomaar. Hypertensie ontstaat meestal door de interactie van erfelijkheid, leeftijd, geslacht en verschillende diëten en levensstijlen. Ongezonde voeding, overgewicht, hoog alcoholgebruik, gebrek aan beweging en stress zijn hier debet aan.

Wanneer het bloed op volle snelheid door de bloedvaten stroomt, waardoor de vaatwanden worden belast, kunnen ontstekingen en verwondingen ontstaan en neemt ook de vetafzetting toe. De bloedvaten worden dus nauwer en minder elastisch, terwijl de organen slecht worden voorzien van voedingsstoffen en zuurstof. Mogelijke gevolgen zijn atherosclerose, een beroerte of een hartaanval.

Bij mij is bloeddruk vastgesteld, wat moet ik doen?

Bij extreem hoge bloeddruk worden in de traditionele geneeskunde zogenaamde bètablokkers gebruikt: medicijnen die ervoor zorgen dat het hart zo snel mogelijk een tandje lager gaat. Omdat hoge bloeddruk wordt gevoed door een ongezonde levensstijl, heb je niet altijd dezelfde toegang tot een chemische cocktail. Holistische maatregelen zoals gewichtsverlies, gezonde voeding, geen alcohol, lichaamsbeweging en ontspanning worden aanbevolen.

Je kunt ook cannabidiol, omdat CBD-olie de bloeddruk en de oorzaken ervan kan beïnvloeden. Als je CBD olie koopt voor de behandeling van hoge bloeddruk, raadpleeg dan altijd eerst je arts.

Hoe kan CBD-olie de druk beïnvloeden?

CBD heeft een bloedvatverwijdend effect. Dit zou een groot pluspunt kunnen zijn voor onder andere de ontstekingsremmende eigenschappen van CBD. Met bloedvaten met een grotere diameter kan het bloed beter stromen en daalt de bloeddruk. Eén onderzoek toonde aan dat hypertensie afnam wanneer CBD werd toegediend aan de getroffen proefpersonen. Uit hetzelfde onderzoek bleek ook dat CBD olie de bloeddruk van de deelnemers zo beïnvloedde dat deze minder steeg bij stress.

CBD en de oorzaken van hoge bloeddruk

CBD zou de afgifte van stresshormonen zoals cortisol en adrenaline in het endocannabinoïde systeem remmen. Daarnaast kan CBD effectief zijn tegen angst. Wetenschappers hebben ook een code gevonden die CBD een voorkeur geeft voor het omzetten van witte (“slechte”) vetcellen in bruine vetcellen en het effectief afbreken van vetten. Dit suggereert dat CBD een belangrijke rol kan spelen bij de behandeling van obesitas.

Als je problemen hebt met een hoge bloeddruk, moet je er allereerst voor zorgen dat je een gezonde levensstijl hebt en je kunt CBD gebruiken als een effectief middel om je bloeddruk te verlagen.

Verwandte Beiträge

0 0 votes
Article Rating

Napsat komentář

0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments
Willkommen! Bitte verifizieren Sie Ihr Alter, um teilzunehmen Sind Sie 18 Jahre alt oder älter?