Kan CBD ADHD onderdrukken? | CBDsvet.cz
Ihr Warenkorb

Bei einem Einkauf über 85€ – kostenloser Versand

 

 

Meer

Mein Konto
Kontakt

Möchten Sie uns anrufen?

Rufen Sie uns an unter: +420 777 666 651

Soziale Netzwerke

Kan CBD ADHD onderdrukken?

Hören Sie sich den Artikel an:

Er is weinig wetenschappelijk bewijs dat CBD kan helpen bij de behandeling van ADHD. Bovendien richt veel van het onderzoek naar ADHD en CBD zich op cannabis, dat meer dan 100 andere stoffen dan CBD bevat.

Er zijn echter anekdotische rapporten van mensen die zeggen dat CBD olie hen helpt om te gaan met ADHD symptomen zoals hyperactiviteit of rusteloosheid. Veel mensen hebben ervoor gekozen om de stof te gebruiken als onderdeel van hun ADHD-behandeling.

Klein Een studie uit 2017 volgde een groep volwassenen met ADHD die zelfmedicatie met cannabis gebruikten.

De onderzoekers constateerden een niet-significante verbetering van de hersenfunctie en een vermindering van de symptomen. Er was een zeer lichte verbetering in markers van impulsiviteit en hyperactiviteit, maar niet genoeg om het medicijn als effectiever dan placebo te beschouwen.

Onderdrukt CBD-olie symptomen?

CBD olie is misschien geen behandeling voor ADHD, maar het kan wel helpen bij het beheersen van specifieke symptomen die veel mensen ervaren.

Sommige mensen met ADHD worstelen met angst, wat hun symptomen erger kan maken. Er is enig bewijs dat CBD olie kan helpen bij angstsymptomen.

Een casestudy uit 2016 – Een geloofwaardige bron bevestigde eerdere beweringen van onderzoekers dat CBD kan helpen bij angst- en slaapproblemen bij kinderen. Verder onderzoek zal dit effect moeten onderzoeken in een groot cohort.

Een onderzoek uit 2013 onderzocht ook de relatie tussen ADHD-symptomen en cannabisgebruik. Mensen met ADHD-subtypes, waaronder symptomen van hyperactiviteit en impulsiviteit, gebruikten vaker dagelijks cannabis om hun symptomen onder controle te houden dan mensen met onoplettende ADHD-subtypes.

Het is echter niet duidelijk wat precies de oorzaak is van deze subjectieve verlichting van symptomen. Bovendien richtte dit onderzoek zich op cannabis als geheel, niet alleen op de CBD-verbinding. Meer onderzoek naar ADHD en CBD zelf kan helpen om het potentieel ervan als behandeling te benadrukken.

Kan CBD door kinderen worden gebruikt?

Artsen kunnen CBD onder bepaalde omstandigheden aanraden voor kinderen, maar meestal raden ze het niet aan bij ADHD.

Hoewel er enig bewijs is voor het nut van CBD bij kinderen met specifieke medische aandoeningen zoals epilepsie, zijn er ook grote zorgen.

Een studie in het tijdschrift Drug and Alcohol Dependence – Een betrouwbare bron merkte op dat kinderen die cannabis gebruiken voor hun 16e een hoger risico lopen op cognitieve stoornissen omdat hun hersenen nog in ontwikkeling zijn. Het is niet duidelijk of dit ook geldt voor CBD-extracten en CBD-olie.

Kinderen met ADHD lopen ook een hoger risico op middelenmisbruik. Hoewel dit misschien geen probleem is voor niet-psychoactieve CBD olie, kunnen andere bronnen van CBD, zoals marihuana, bijdragen aan verslaving.

Onderzoek uit 2014 toonde aan dat kinderen met ADHD ongeveer 1,5 keer meer kans hebben om te voldoen aan de criteria voor een stoornis in het gebruik van marihuana.

Hoewel CBD-olie geen marihuana is, maken sommige ouders en verzorgers zich zorgen over deze associatie en willen ze het product liever niet aan een kind introduceren.

Iedereen die denkt dat CBD-olie de symptomen van zijn of haar kind kan verlichten, moet een arts raadplegen en alle opties onderzoeken.

Produkte, die für Sie von Interesse sein könnten

Samenvatting

Onderzoek naar het effect van CBD op ADHD-symptomen is nog beperkt. Er is meer onderzoek nodig om de effecten te bepalen van CBD olie, dat momenteel geen behandelingsoptie is voor ADHD.

Sommige mensen beweren nog steeds dat het hen helpt om te gaan met ADHD-symptomen, maar er moet meer onderzoek worden gedaan om de effectiviteit ervan te ondersteunen en eventuele nadelige bijwerkingen vast te stellen.

Iedereen die CBD-olie voor ADHD overweegt, moet overleggen met zijn arts en op de hoogte zijn van de regelgeving in zijn omgeving.

Verwandte Beiträge

0 0 votes
Article Rating

Napsat komentář

0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments
Willkommen! Bitte verifizieren Sie Ihr Alter, um teilzunehmen Sind Sie 18 Jahre alt oder älter?