CBD TALK - Iets wat je misschien nog niet weet! | CBDsvet.cz
Ihr Warenkorb

Bei einem Einkauf über 85€ – kostenloser Versand

 

 

Meer

Mein Konto
Kontakt

Möchten Sie uns anrufen?

Rufen Sie uns an unter: +420 777 666 651

Soziale Netzwerke

CBD TALK – Iets wat je misschien nog niet weet!

Hören Sie sich den Artikel an:

CBD kan worden voorgeschreven als medicijn

Medische cannabis is vaak geassocieerd met THC, een onstuimige cannabinoïde die in veel landen nog steeds een geregistreerde drug is. Sommige studies tonen aan dat THC patiënten kan helpen met symptomen van bepaalde ernstige aandoeningen zoals MS of sommige bijwerkingen van chemotherapie. Niet alle cannabis-gebaseerde medicijnen bevatten THC.

Ik dacht dat er is niet genoeg bewijs om met zekerheid te zeggen wat cannabidiol wel en niet kan doen, maar anekdotisch bewijs en vroege studies hebben farmaceutische bedrijven genoeg informatie gegeven om geneesmiddelen op basis van CBD te creëren.

Epidyolex is een voorbeeld van een medisch cannabisproduct dat geen THC bevat. Epidiolex, dat wordt gebruikt door kinderen en volwassenen met epilepsie, is een sterk gezuiverde vloeistof met een hoog CBD-gehalte.

Houd er rekening mee dat medische cannabisproducten met CBD moeten worden voorgeschreven door een medische professional. Dit komt door het hoge CBD-gehalte in elke dosis, dat de aanbevolen hoeveelheden voor gezonde individuen overschrijdt.

Volgens het Europese Hof van Justitie is CBD geen drug;

Volgens een uitspraak van het Europese Hof van Justitie die in november 2020 werd gepubliceerd CBD is geen drug .

Aangezien het een niet-intoxicerende en over het algemeen goed verdragen stof is, ziet het EU-hof geen reden om het op de lijst van geregistreerde geneesmiddelen te houden.

De beslissing maakte eindelijk een einde aan het Europese debat over hoe te denken en te praten over CBD. Toch is er nog steeds er is geen eenduidig Europees beleid voor hennep of CBD . Elk EU-land is verantwoordelijk voor het bepalen van zijn eigen CBD-regels en er zijn nog steeds plaatsen in Europa waar CBD alleen verkocht mag worden in producten die alleen bedoeld zijn voor plaatselijk gebruik.

CBD kan worden geproduceerd in laboratoria.

Wetenschappers kunnen synthetische CBD produceren in een laboratorium. Synthetische CBD is CBD die niet afkomstig is van hennep of marihuana. Het is misschien nog niet erg populair, maar het debat over de voor- en nadelen is spannend.

Degenen die geloven dat synthetische CBD de toekomst van cannabidiol zou kunnen zijn, wijzen erop dat synthetische CBD altijd zuiverder zal zijn dan natuurlijke CBD. Extractie van pure CBD (CBD-isolaat) uit hennep vereist verschillende stappen die het CBD-extract verwijderen van alle natuurlijke hennepverbindingen om pure CBD te verkrijgen. Dergelijke stappen zijn niet nodig wanneer CBD in een laboratorium wordt geproduceerd

Tegenstanders wijzen erop dat synthetische CBD mogelijk niet dezelfde effecten heeft als natuurlijke CBDheeft dezelfde effecten als natuurlijke CBD omdat het geïsoleerd van alle andere bestanddelen in cannabis wordt geproduceerd en geconsumeerd. Sommige onderzoekers geloven dat deze andere verbindingen een rol kunnen spelen in het versterken van de potentiële effectiviteit van CBD.

Last but not least worden prijs en efficiëntie besproken. Voorstanders beweren dat De productie van CBD in het lab kan goedkoper en efficiënter als het op grote schaal gebeurt. Tegenstanders wijzen erop dat hier geen bewijs voor is, en door synthetische CBD te produceren nemen we alle milieuvoordelen van het kweken van hennep weg.

Huisdieren kunnen baat hebben bij CBD, maar moeten THC vermijden.

Alle dieren hebben een endocannabinoïde systeem.

Onderzoek naar het effect van CBD op dieren en hun endocannabinoïde systeem is schaars, en wat er is, is vaak niet overtuigend. Het meeste bewijs is anekdotisch en wordt verteld door dierenartsen of huisdiereigenaren die verbeteringen hebben gezien na het geven van CBD aan hun angstige of zieke huisdieren, meestal nadat ze geen andere opties meer hadden.

Als je nieuwsgierig bent naar CBD in het dieet van je huisdier, zorg er dan voor dat gebruik producten die volledig THC-vrij zijn en idealiter verkocht worden door huisdiervriendelijke merken. In landen waar recreatieve cannabis legaal is, zijn veel gevallen van accidentele vergiftiging van huisdieren gemeld, en de meeste daarvan zijn gekoppeld aan een negatieve reactie van de dieren op THC.

Als je huisdier last heeft van angst of pijnlijke ontstekingen, praat dan met je dierenarts om te zien of CBD toevoegen aan hun dieet kan helpen.

Olifanten in de dierentuin van Warschau gebruiken CBD om met angst om te gaan.

Fredzia, een vrouwelijke olifant in een Poolse dierentuin, kreeg CBD om haar te helpen om te gaan met de stress van het verlies van een van haar levenslange metgezellen. Erna, Fredzia’s oudere vriend, was onlangs overleden, Fredzia verward en verdrietig achterlatend. Ze kon niet overweg met haar andere metgezel, Bubba, en de hele ervaring eiste een tol op deze normaal gesproken vrolijke olifant.

Om te zien of CBD Fredzia en andere olifanten kan helpen zich aan te passen aan deze verandering, Warsaw Zoo dierenverzorgers dienden CBD-olie toe in de monden van de olifanten of voegden het toe aan hun voedsel.

Het experiment begon in 2020 en we hebben nog geen resultaten, maar we hopen dat Fredzia vooruitgaat;

CBD is geen nieuwe ontdekking;

Zelfs als De wettelijke status van CBD is pas onlangs veranderd, waardoor we nu kunnen profiteren van de potentiële voordelen, maar Cannabidiol bestaat eigenlijk al tientallen jaren. Deze cannabinoïde werd in de vroege jaren 1940 ontdekt door de Amerikaanse plantenchemicus Dr. Roger Adams. Hij patenteerde zelfs de technologie die hij daarvoor gebruikte.

Dr. Adams ging daarna nog vele andere aspecten van cannabis onderzoeken. Hij slaagde er zelfs in om synthetiseer THC in je lab.

Hij had een sterk gevoel over de potentiële voordelen van de plant (en veel van de bestanddelen), maar kon zijn ideeën niet vrij uiten vanwege het verbod, dat slechts 2 jaar voor zijn ontdekking van CBD van kracht werd.

CBD-olie en hennepolie zijn niet hetzelfde

Een veel voorkomende misvatting onder CBD-gebruikers is dat CBD olie en hennepolie zijn hetzelfde.

CBD olie is een product dat CBD (Cannabidiol) bevat uit legaal geteelde hennep. Hennepolie daarentegen is een voedingsproduct gemaakt van hennepzaden.

Hennepolie (ook bekend als cannabisolie) is gemaakt van koudgeperste hennepzaden en bevat geen CBD. Dit komt omdat hennepzaden geen CBD bevatten.

Interessant is dat sommige CBD-oliën hennepzaden bevatten. Elke (legale) CBD-olie die je koopt voor consumptie zal cannabidiol en draagolie bevatten.

Draagolie is essentieel voor een goede vertering en dosering van CBD. Interessant is dat sommige CBD oliën hennepzaadolie als dragerolie bevatten.

CBD verslechtert bij blootstelling aan licht.

Is het je opgevallen dat de meeste CBD-oliën in donkere flesjes worden verkocht? Het gaat niet alleen om esthetiek.

CBD is niet onoverwinnelijk. Met blootstelling aan UV-licht, gaat CBD achteruit. De amberkleurige en zwarte glazen flesjes beschermen de kostbare vloeistof hiertegen.

Daarom is het ook altijd aan te raden om producten buiten direct zonlicht .

De zon zal je producten niet onbruikbaar maken of sneller doen vervallen. In plaats daarvan zal het gewoon de effectiviteit van het CBD-product verminderen. Maar omdat CBD de belangrijkste reden is waarom je het in eerste instantie hebt gekocht, kan het een goed idee zijn om het product op een donkere plaats te bewaren.

Niet alle CBD’s zijn hetzelfde.

Niet alle CBD’s zijn hetzelfde.

Ten eerste is CBD uit cannabisplanten met een hoge THC in de meeste delen van de wereld nog steeds illegaal. Alleen CBD geëxtraheerd uit cannabis met minder dan 0,3% THC wordt in verschillende Europese landen als legaal beschouwd.

Ten tweede zijn consumentenproducten gemaakt van niet-biologisch geteelde cannabis aanzienlijk inferieur aan die gemaakt van biologisch geteelde cannabis.

Cannabis is een zeer absorberende plant en wanneer het wordt gekweekt op grond die gifstoffen en zware metalen bevat of die is blootgesteld aan verschillende pesticiden en herbiciden, de loopgraven zullen het opruimen . Helaas betekent dit dat producten die gemaakt zijn van dergelijke cannabis deze giftige stoffen hoogstwaarschijnlijk zullen absorberen, verontreinigd zullen raken en mogelijk schadelijk zullen zijn voor de menselijke gezondheid.

Daarom is het uiterst belangrijk dat je alleen producten koopt die gemaakt zijn van gecertificeerde, biologisch geteelde hennep .

CBD kan sommige bijwerkingen van THC tegengaan.

We weten dat CBD en THC heel verschillend zijn . Hoewel het allebei cannabinoïden zijn, reageert ons lichaam er anders op.

Kwekers die verantwoordelijk zijn voor het creëren van nieuwe cannabisvariëteiten (gekweekt voor recreatieve doeleinden) richten zich vaak op het verhogen van het THC-gehalte. Maar wetenschappers ontdekken dat cannabis iets complexer is. Vroeg onderzoek suggereert dat CBD een belangrijke rol kan spelen wanneer het naast THC wordt geconsumeerd.

Sommige onderzoeken suggereren dat CBD sommige bijwerkingen van THC zou kunnen voorkomen of tegengaan de bijwerkingen van THC . Als dit inderdaad waar is, zou de ontdekking van de perfecte verhouding tussen CBD en THC het leven van zowel recreatieve als medicinale cannabisgebruikers kunnen veranderen.

Verwandte Beiträge

0 0 votes
Article Rating

Napsat komentář

0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments
Willkommen! Bitte verifizieren Sie Ihr Alter, um teilzunehmen Sind Sie 18 Jahre alt oder älter?