Geschiedenis van CBD | CBDsvet.cz
Ihr Warenkorb

Bei einem Einkauf über 85€ – kostenloser Versand

 

 

Meer

Mein Konto
Kontakt

Möchten Sie uns anrufen?

Rufen Sie uns an unter: +420 777 666 651

Soziale Netzwerke

Geschiedenis van CBD

Het eerste geregistreerde gebruik van de cannabisplant voor therapeutische doeleinden komt uit China. In 2737 voor Christus zette keizer Cheng Neng met succes het eerste kopje CBD-thee.

De thee werd gebruikt om jicht, malaria en reuma te behandelen. Er werd zelfs ontdekt dat mensen die deze thee dronken na verloop van tijd een beter geheugen en een betere hersenfunctie hadden.

De plant bleef verschijnen in de verhalen van de tijd. Koningin Victoria zou de plant hebben gebruikt om menstruatiekrampen te verlichten, wat beweringen over pijnstilling ondersteunt.

Helaas is cannabis, naarmate de moderne geneeskunde voortschreed, gedegradeerd tot een oord van misplaatste regelgeving, gedreven door racisme en de behoefte om een nieuwe vijand te vinden voor de Amerikaanse samenleving.

Voor het begin van de drooglegging kreeg cannabis zijn kans om te schitteren in 1839. Het onderzoek naar de medicinale waarde van CBD begon met één man – William B. O’Shaughnessy.

Helaas zag hij zijn werk nooit vrucht dragen. Pas bijna een eeuw na zijn dood werd zijn werk erkend;.

In zijn onderzoek schetste William O’Shaughnessy de mogelijkheid van therapeutische indicaties voor cannabisextracten. Hij presenteerde de plant voornamelijk als een verdovingsmiddel.

De herontdekking van CBD

Na vele jaren in het stof te hebben gelegen, kwamen cannabinoïden weer aan het licht toen de in Harvard opgeleide scheikundige Roger Adams CBD uit de cannabisplant identificeerde en extraheerde. Samen met CBD identificeerde hij een andere cannabinoïde genaamd cannabinol (CBN). Zijn ontdekkingen zijn ook verantwoordelijk voor de identificatie van THC, tetrahydrocannabinol, het meest actieve bestanddeel van de cannabisplant.

Het was een andere wetenschapper, Dr. Raphael Mechoulam, die dieper groef en de structuur van CBD identificeerde. Zijn onderzoek leverde hem de titel “Godfather of Cannabis Research” op. Een jaar later isoleerde hij met succes THC en definieerde hij voor het eerst de structuur ervan.

Door hun stereochemie te vergelijken, konden de onderzoekers concluderen dat de mentaal stimulerende effecten van cannabis verband hielden met THC en niet met CBD. CBD bleek nauw samen te hangen met de therapeutische effecten van de plant.

Deze ontdekking verklaarde CBD veilig voor gebruik als therapeutisch middel.

Begrijp het niet verkeerd, CBD heeft nog steeds enig effect op de hersenen, anders zou het nutteloos zijn tegen angst en slapeloosheid. Het verschil is dat de effecten van CBD op de hersenen niet bedwelmend zijn.

Farmacologie van CBD

Mechoulam was in staat om het therapeutische effect te combineren met enkele van de interne functies van het lichaam. Hij veronderstelde dat er een heel specifiek mechanisme was waardoor cannabinoïden hun therapeutische effecten konden uitoefenen.

Het was Allyn Howlett die de CB1 receptor ontdekte in ongeveer 1985. Een paar jaar later, in 1993, werd de CB2 receptor ontdekt. Deze twee ontdekkingen bewezen Mechoulam’s hypothese over het effect van cannabinoïden op de menselijke gezondheid. Het systeem waar hij naar verwees werd het Endocannabinoïde Systeem genoemd.

Volgens deze onderzoekers heeft het lichaam bepaalde receptoren die endocannabinoïden produceren. Van deze chemische stoffen is ontdekt dat ze processen als eetlust, slaap-waakcycli, pijn en voortplanting regelen.

Wanneer je cannabinoïden zoals CBD en THC neemt, activeren ze endocannabinoïde receptoren, wat leidt tot een breed scala aan therapeutische effecten die mensen ervaren.

Hoe werd CBD-olie voor het eerst gebruikt?

Cannabis wordt al minstens 5000 jaar verbouwd als hennep en marihuana. De voordelen van de plant voor de gezondheid (pijnverlichting en slapeloosheid) komen door de aanwezigheid van cannabinoïden. Deze verbindingen kunnen worden geëxtraheerd als een oliehars die mensen vaak toevoegen aan thee en andere dranken (bijv. bhang), lang voordat er licht werd geworpen op de chemische structuur van CBD.

Aan het eind van de 20e eeuw legaliseerde de staat New Mexico cannabis voor onderzoeksdoeleinden. De staat nam een wet aan, de Controlled Substances Therapeutic Research Act van 1978, die het mogelijk maakte om de therapeutische eigenschappen van cannabis te bestuderen.

In navolging van Mechoulam’s onderzoek in 1940 voerde een groep Braziliaanse onderzoekers een klinisch onderzoek uit; epileptische patiënten werden behandeld met 200 mg CBD-olie terwijl een andere groep een placebo kreeg. 40% van de populatie die CBD nam, had binnen een paar maanden geen last meer van stuiptrekkingen. Nog eens 40% zag de aanvalsfrequentie afnemen, terwijl 20% en de controlegroep geen respons vertoonden.

De opkomst van CBD in de Verenigde Staten

Terwijl het onderzoek naar de medicinale eigenschappen van CBD de aandacht van medische professionals bleef trekken, begonnen individuele staten redenen te zien waarom cannabis gedecriminaliseerd zou moeten worden. Na de goedkeuring van een wet in New Mexico en de decriminalisatie van cannabis in Oregon in 1973, begonnen meer staten het gebruik van marihuana als medicijn te legaliseren.

De eerste staat die medicinale cannabis legaliseerde was Californië in 1996.

Alaska, Washington en Oregon volgden een jaar later. Vlak daarachter kwam Maine, dat marihuana het jaar daarop legaliseerde. Daarna volgden Colorado, Nevada en Hawaï, die de wet in 2000 aannamen.

Vanaf 2021 hebben 18 staten in de VS cannabis gelegaliseerd voor recreatief gebruik.

Charlotte Figi: Een meisje achter de boom na CBD

Charlotte werd geboren op 18 oktober 2006 en was een pienter klein meisje dat leed aan het Dravetsyndroom, een ernstige vorm van epilepsie. Door de medicijnresistente ziekte belandde ze in een rolstoel toen ze nog maar vijf jaar oud was. Ze had vaak tot 300 aanvallen in één week.

Gelukkig woonde de familie in Colorado, waar het gebruik van medische marihuana al was gedecriminaliseerd. Charlottes moeder, Paige, begon een speciaal soort cannabisolie toe te dienen; Hippies stelde teleur. Charlottes aanvalsfrequentie verbeterde zo dramatisch dat ze een sensatie werd op sociale media. Mensen met soortgelijke gevallen kwamen van over de hele wereld naar Colorado om deze CBD-olie te kopen.

Charlottes aanvallen zijn drastisch gedaald van 300 per week naar maximaal drie per maand.

Helaas overleed ze op 7 april 2020 aan longontsteking en de complicaties daarvan.

Haar verhaal leidde al snel tot een wereldwijde hausse aan CBD-olie om behandeling van aanvallen en epilepsie .

CBD in de VS vandaag

Vijf jaar geleden hadden we weinig kennis over CBD en de therapeutische mogelijkheden ervan. Nu is het het volgende grote ding in de wellnesswereld;

De legalisatie van hennep en hennepproducten heeft geleid tot het ontstaan van veel CBD-gebaseerde bedrijven. Dit bevordert het gebruik van het plantenextract nog meer. De volgende statistieken helpen ons te begrijpen hoe belangrijk CBD in slechts een paar jaar tijd is geworden voor de Amerikaanse gemeenschap.

  1. In 2018 werd het eerste medicijn op basis van CBD goedgekeurd door de FDA. Het medicijn, Epidiolex, wordt gebruikt bij de behandeling van epilepsie. Orale toediening van het medicijn leidt tot een drastische vermindering van de aanvalsfrequentie.
  2. De CBD-markt is booming. Analisten voorspellen dat de CBD-industrie in 2022 $22 miljard waard zal zijn.
  3. Vandaag de dag zijn er meer dan 8 verschillende vormen van CBD in de VS: gommen, tincturen, lolly’s, pleisters, vape-pennen, capsules, crèmes, enzovoort. Dit weerspiegelt hoe het extract is ingeburgerd in het weefsel van de samenleving.
  4. De mogelijkheid van nog meer therapeutische resultaten van CBD is opwindend. Er wordt nog steeds onderzoek gedaan naar de mogelijke pijnstillende eigenschappen van CBD, maar ook naar de effecten op ontstekingen, neurodegeneratie en psychiatrische stoornissen.

De toekomst van CBD

De ontwikkeling van CBD als medicinaal kruid wordt gehinderd door twee factoren: het stigma dat geassocieerd wordt met cannabis en het gebrek aan klinisch onderzoek naar het therapeutisch gebruik ervan.

De verandering in de manier van denken van wetenschappers en het publiek zal het begin markeren van een nieuwe reis voor CBD en van hennep afgeleide supplementen;

Het stigma rond cannabis is aan het verdwijnen en dat is te zien aan de resultaten van recente polls die laten zien dat een overweldigende meerderheid van de Amerikanen voorstander is van federale legalisatie.

De geschiedenis van CBD is een beetje hobbelig. Ooit werd het gewaardeerd en veel gebruikt in de volksgeneeskunde, maar de razernij die werd veroorzaakt door cannabis voorstanders in de jaren 1940, zorgde ervoor dat het in de legale limbo belandde. Vandaag de dag lijkt CBD zijn eigen verlossingsverhaal te hebben gekregen – een verhaal dat goed geschreven is en op weg is naar een goede afloop.

Verwandte Beiträge

0 0 votes
Article Rating

Napsat komentář

0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments
Willkommen! Bitte verifizieren Sie Ihr Alter, um teilzunehmen Sind Sie 18 Jahre alt oder älter?