5 veel voorkomende mythes en controverses over cannabis met een hoog CBD-gehalte | CBDsvet.cz
Ihr Warenkorb

Bei einem Einkauf über 85€ – kostenloser Versand

 

 

Meer

Mein Konto
Kontakt

Möchten Sie uns anrufen?

Rufen Sie uns an unter: +420 777 666 651

Soziale Netzwerke

5 veel voorkomende mythes en controverses over cannabis met een hoog CBD-gehalte

Hören Sie sich den Artikel an:

CBD HEMP

Cannabidiol (CBD) is een opwindend aandachtspunt in medisch onderzoek, populaire media en cannabisgerelateerde wetgeving. CBD is alomtegenwoordig in natuurvoedingswinkels en in zoekresultaten voor tal van gezondheidsproblemen, maar geloof niet alles wat je hoort. Hoewel CBD een ongelooflijk veilig en therapeutisch bestanddeel van cannabis is, zijn er veel mythes en misvattingen over. Laten we er eens een paar bekijken.

Mythe nr. 1: CBD is niet-psychoactief en medisch; THC is recreatief.

Zowel leken- als wetenschappelijke literatuur classificeren CBD als een “niet-psychoactieve” stof, wat betekent dat het het bewustzijn van een persoon niet verandert. Maar hoe kan CBD het bewustzijn niet beïnvloeden als in menselijke studies is aangetoond dat het angstremmende, psychotische, alerterende en stemmingsverbeterende effecten heeft?

CBD heeft een duidelijke invloed op onze psyche, vaak op een positieve manier. Voor de meeste consumenten heeft het echter geen nadelige invloed op het mentale of fysieke functioneren, zelfs niet bij zeer hoge doses. CBD kan daarom worden beschouwd als psychoactief maar ‘niet schadelijk’ of ‘niet giftig’.

De meeste gebruikers hebben de valse dichotomie dat CBD het medicinale deel van de plant is en THC voor ontspanning, al herkend en overwonnen. THC is onmiskenbaar medicinaal – honderden klinische studies hebben aangetoond dat THC opmerkelijke en zeer relevante medicinale eigenschappen heeft.

Als THC zowel medicinaal als recreatief is, kan hetzelfde dan gezegd worden van CBD? Waarschijnlijk niet. Hoewel CBD duidelijk medicinale voordelen heeft, zouden maar weinig mensen het recreatief willen gebruiken. CBD produceert geen “belonend” of zeer plezierig effect. Het gebruik ervan in dierlijke en menselijke studies wordt niet geassocieerd met euforie, vervoering, dwangmatig gebruik of andere kenmerken die erop zouden wijzen dat het recreatief gebruik of drugsmisbruik in de hand werkt.

Maar dit roept de vraag op – waar eindigt recreatie en begint therapeutisch gebruik? Als een groep vrienden een joint of een CBD-dominante vape-pen deelt, zullen ze waarschijnlijk niet gaan giechelen en lange verhalen vertellen, onderbroken door periodes waarin ze zich afvragen waar ze het over hebben. De kans is echter wel groot dat ze zich meer ontspannen en gefocust zullen voelen en beter bestand zullen zijn tegen stress. Iemand hoeft niet behandeld te worden voor een ernstige medische aandoening om baat te hebben bij het nemen van CBD en te genieten van de sociale voordelen ervan.

Mythe 2: CBD werkt kalmerend;

Hoewel sommige vroege onderzoeken een kalmerend effect toeschreven aan CBD-dominante cannabispreparaten, is CBD zelf niet kalmerend; het is eigenlijk variable . Van CBD is aangetoond dat het de kalmerende effecten van THC tegengaat, de slaap vertraagt en de “kater” die met THC wordt geassocieerd vermindert. Zelfs zeer hoge doses pure CBD, zoals 600 mg in een enkele dosis, hadden geen kalmerend effect bij gezonde proefpersonen. Waarom de verwarring? Het is mogelijk dat cannabisvariëteiten met een hoog CBD-gehalte vaak ook aanzienlijke hoeveelheden myrceen bevatten, een potentieel kalmerend terpeen.

Af en toe zie ik patiënten die melden dat CBD hun slaap kan verstoren. Vaker vertellen patiënten me dat CBD hen wakker laat voelen, maar als ze gaan liggen en hun ogen sluiten, hebben ze geen problemen om te slapen.

CBD VS THC

Mythe #3: Alles wat je nodig hebt is een beetje CBD.

Waarom? Milligram voor milligram is CBD veel minder effectief dan THC bij het verlichten van symptomen. Bijvoorbeeld, een patiënt die verlichting van pijn of angst ervaart met 3 tot 5 mg THC heeft 30 tot 200 mg CBD nodig om vergelijkbare resultaten te bereiken, als ze al bereikt kunnen worden. En hoewel er een aanzienlijke overlap is in de symptomen die kunnen worden behandeld met THC of CBD, verschillen de manier waarop deze symptomen worden verlicht en de individuele reactie op de twee stoffen aanzienlijk.

Studies die CBD van farmaceutische kwaliteit hebben gebruikt om angst, schizofrenie en aanvallen te behandelen, hebben honderden milligrammen per dosis gebruikt. Dit zou simpelweg onbetaalbaar zijn voor de meeste consumenten. Maar kunnen lagere doses CBD voordelen bieden? Het antwoord is waarschijnlijk ja. Sommige patiënten melden dat ze zich alerter, geconcentreerder en helderder in hun hoofd voelen na inname van slechts 2 tot 20 mg CBD via de mond of na een paar inhalaties van CBD-dominante cannabis.

Mythe #4: CBD is hetzelfde van hennep, medicinale cannabis of isolaat;

De CBD-molecule is hetzelfde, ongeacht zijn oorsprong in medicinale cannabis, hennep of het lab. Maar hebben de verschillende CBD-producten op de markt dezelfde effecten, ongeacht hun herkomst? Waarschijnlijk niet.

Hoewel CBD een opmerkelijk medicijn is, werkt het duidelijk het beste in de context van zijn phytochemische broers en zussen van de cannabisplant, vooral THC. Wanneer CBD samen wordt gebruikt, kan het de therapeutische effecten van THC versterken en tegelijkertijd de bijwerkingen verminderen. Zelfs zeer lage concentraties THC en andere bestanddelen van de cannabisplant lijken de voordelen van CBD op pijn en ontstekingen te versterken, tenminste in één onderzoek bij knaagdieren.

Hoewel het onderscheid tussen medicinale cannabis en hennepvariëteiten vervaagt, is het nog steeds waarschijnlijk dat hennep een minder krachtige bron van CBD is – er zijn veel grotere hoeveelheden hennep bronmateriaal nodig om CBD te extraheren in vergelijking met medicinale cannabisvariëteiten. Dit kan het risico op verontreinigingen in het eindproduct vergroten. Daarnaast wordt de CBD-industrie op basis van hennep geplaagd door verkeerde etikettering. Uit een recent onderzoek bleek dat slechts 31% van 84 CBD-producten die online werden gekocht, correct waren gelabeld voor wat betreft het CBD-gehalte.

Wat is dan de beste bron van CBD? Waar mogelijk raad ik lokaal geteelde, ambachtelijke, laboratoriumgeteste producten aan die verkregen zijn via een legaal medisch cannabisprogramma. Ik realiseer me dat dit niet voor alle lezers mogelijk is. Als je online winkelt, kan het moeilijk zijn om te weten welke verkoper je kunt vertrouwen, en helaas is er geen goede oplossing tenzij je toegang hebt tot laboratoriumtests door derden op cannabinoïde werkzaamheid en verontreinigingen. Ik moedig consumenten van CBD op basis van hennep aan om te vragen naar gedetailleerde antwoorden op kwaliteitscontroles – sommige bedrijven zullen kopieën van labanalyses verstrekken – zoals ons bedrijf dat correleert met de batch in kwestie.

Onze certificaten zijn te vinden op hier.

Mythe 5: Cannabidiol werkt door cannabinoïde receptoren te activeren.

We hebben allemaal endocannabinoïde systeem als essentieel onderdeel van het leven. Het helpt ons te reageren op ziekte en verwondingen, herstelt het evenwicht op cellulair niveau en werkt altijd in al onze organen en weefsels om ons gezond te houden. Dit systeem is dus een natuurlijk doelwit voor therapeutische interventies, waaronder kruiden, medicijnen en aanpassingen van de levensstijl, voor bijna elke ziekte die de mensheid kent. De moeilijk te geloven werkzaamheid van medicinale cannabis bij de behandeling van neurologische, inflammatoire, gastro-intestinale, psychiatrische, infectieuze en metabolische aandoeningen wordt gerechtvaardigd door de wijdverspreide aanwezigheid en genezende effecten van het endocannabinoïde systeem.

De therapeutische effecten van CBD zijn in veel opzichten vergelijkbaar met die van zijn nauwe verwant THC. Beide verlichten pijn, spasticiteit, misselijkheid, angst en aanvallen, en beide verminderen ontstekingen. We weten dat THC werkt zoals de endocannabinoïden van ons lichaam; beide zetten cannabinoïde receptoren aan en leiden tot cellulaire activiteiten die het fysiologisch evenwicht herstellen.

Je zou kunnen veronderstellen dat CBD op een vergelijkbare manier werkt, maar in werkelijkheid is dit een misvatting. CBD stimuleert CB1- of CB2-receptoren niet direct. In plaats daarvan, wanneer CBD in contact komt met deze receptoren, is het eigenlijk verlaagt hun activiteitsniveau, wat een milde tot matige vermindering veroorzaakt van de effecten van THC en endocannabinoïden signalering op de CB1 receptor.

Ondanks het vermogen om cannabinoïdesignalering direct te verminderen, heeft CBD ook het vermogen om direct de cannabinoïdesignalering verhogen. Het doet dit door de afbraak en het transport van onze meest overvloedige endocannabinoïde, anandamide, te remmen. Eén klinische studie toonde aan dat patiënten met schizofrenie die werden behandeld met 800 mg CBD per dag, binnen 28 dagen een significante toename in anandamidespiegels ondervonden.

Als deze twee tegengestelde eigenschappen van CBD moeilijk te begrijpen zijn, welkom bij de cannabinoïdenwetenschap, een gebied vol tegenstrijdigheden en paradoxen. Als je CBD neemt, zal het dan je endocannabinoïde systeem remmen of stimuleren? Het antwoord is waarschijnlijk beide, en hangt waarschijnlijk af van je behoeften en de hoeveelheid CBD die je neemt.

CBD

Getrokken informatie: https://www.leafly.com/news/cannabis-101/separating-cbd-facts-from-myths

Verwandte Beiträge

0 0 votes
Article Rating

Napsat komentář

0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments
Willkommen! Bitte verifizieren Sie Ihr Alter, um teilzunehmen Sind Sie 18 Jahre alt oder älter?