Hoe maak je thuis cannabisdrankjes | CBDsvet.cz
Ihr Warenkorb

Bei einem Einkauf über 85€ – kostenloser Versand

 

 

Meer

Mein Konto
Kontakt

Möchten Sie uns anrufen?

Rufen Sie uns an unter: +420 777 666 651

Soziale Netzwerke

Hoe maak je thuis cannabisdrankjes

Hören Sie sich den Artikel an:

Cannabisdrankjes zijn een grote trend, maar wat is er leuker dan zelf thuis iets maken? NIETS! Laten we vandaag samen leren hoe je zo’n cannabisdrankje thuis kunt maken.

Hoe maak je eenvoudige cannabissiroop

Jamie Evans, ook bekend als Herb Somm , die sinds 2017 het snijvlak van cannabis, wijn en lekker eten verkent. Evans werkte jarenlang in de wijnindustrie voordat ze de parallellen van wijnparen en profielbeoordeling met wiet herkende. Ze lanceerde zelfs haar eigen alcoholvrije cannabiswijn, Herbacée.

“Toen ik begon te leren over cannabis, begon ik me te realiseren dat er zoveel overeenkomsten zijn en dat we cannabis kunnen benaderen vanuit een gourmetperspectief, denkend aan smaken, aroma’s en hoe we die kunnen verwerken in voedsel,” zei Leafly. “Vaak zie je van die commerciële blufjes en kun je niet kiezen.” Thuis zorgt het voor wat je nodig hebt.”

Evans’ favoriete methode is het infuseren van basisdrankjes zoals bitters en simpele siropen, die ze adviseert te maken van de cannabisbloem. Niet alleen past dit in de meeste drankjes zonder textuur- of smaakproblemen, maar het geeft jou, de amateur-mixoloog, ook de mogelijkheid om een drankje aan je voorkeuren aan te passen. Mimosa’s met infusion , anyone?

“Je kunt bitters, simpele siroop, dingen die we normaal in een cocktail combineren, vrij naadloos in een drankje verwerken. Het vergt veel experimenteren,” zegt ze. Maar maak je geen zorgen: “Als je de technieken eenmaal kent, wordt het makkelijk.”

Een commercieel geproduceerde cannabisdrank toevoegen aan een beproefd recept is eenvoudig, maar misschien woon je niet in een staat waar er een markt voor is. Door een dosis tinctuur of gedehydrateerd cannabinoïde-isolaat aan je drankje toe te voegen, weet je precies hoeveel je binnenkrijgt, maar de ingrediënten kunnen de textuur en smaak van het drankje verstoren. En met isolaten krijg je niet het levendigheidseffect . Evans raadt drankjes aan die gemengd of geschud kunnen worden als je deze route kiest, zoals smoothies.

Haar nieuwe boek Cannabis Drinks: Secrets to Crafting CBD and THC Beverages at Home , bespreekt enkele andere methoden om cannabis te infuseren in een drankje naar keuze. Elke methode heeft zijn voor- en nadelen, en lezers zullen sommige beter vinden dan andere, afhankelijk van het soort drank dat ze willen shaken, roeren of mixen;

Eenvoudig recept voor met cannabis geïnfuseerde siroop

Afhankelijk van je voorkeur kun je dit recept aanpassen met extra ingrediënten naar keuze. Evans raadt aan om te beginnen met een cannabisbloem uit het middensegment, zodat je geen $60 betaalt voor een achtste voor het geval er wat keukenflair in zit. Deze infusies kunnen maanden duren. Dit is overgenomen uit het recept van Jamie Evans.

Opbrengst : 465 naar 480 ml

Beoogde dosis : 16 mg CBD | 4 mg THC

Faciliteiten

 • Digitale weegschaal
 • Schraper
 • Maatbekers
 • Maatlepels
 • Kleine braadpan
 • Thermometer
 • Een gesteriliseerde Mason-pot van 480 ml;
 • Kaasdoek
 • Fijnmazige zeef

Ingrediënten

 • 3 gram gedecarboxyleerde bloem naar keuze
 • 2 kopjes (480 ml) water
 • 1 kop (340 g) honing
 • 1 eetlepel (15 ml) plantaardige glycerine

Instructies

Stap1: Voorbereiding

Weeg 3 gram gedecarboxyleerde bloem af. Decarboxylatie van je bloem bestaat uit het blootstellen aan gecontroleerde hitte om THC en andere cannabinoïden te activeren en de gewenste euforische effecten te verkrijgen. Leg het opzij.

Stap 2: Vloeistoffen koken

Meng water en honing in een kleine steelpan. Breng aan de kook en roer tot de honing is opgelost in het water.

Stap 3: Meng

Verlaag de temperatuur tot ongeveer 160°F tot 180°F (71°C tot 82°C) en voeg de gedecarboxyleerde cannabis toe.

Stap 4: Infuseer cannabis

Laat 50 minuten op laag vuur koken, af en toe roeren. Zet het vuur lager en voeg plantaardige glycerine toe – dit geeft de CBD en THC iets waaraan ze zich kunnen binden. Blijf 10 minuten verwarmen en roeren. Haal van het vuur.

Stap 5: Giet af en begin met mixen!

Giet de geïnfuseerde simpele siroop in een 16 ounce (480 ml) mason jar door een doek in een fijnmazige zeef om vaste deeltjes te verwijderen. Laat afkoelen. Deze siroop kan nu worden toegevoegd aan een cocktail of mocktail naar keuze.

Het ziet er eenvoudig genoeg uit ( wink, wink ), toch? Evans deelt hieronder ook twee recepten uit haar boek over zomers nippen met Leafly. Voor een van de recepten is alcohol nodig, wat niet iedereen met cannabis wil mengen. Net als bij andere roesmiddelen zegt Evans dat de vuistregel is: “begin laag en ga langzaam”.

Hoe hennepemulsie maken

Een van de eerste dingen die je leert tijdens scheikundeles op de middelbare school is dat olie en water niet mengen, tenminste niet zonder enige wetenschappelijke tussenkomst. Een emulsie is een vloeibaar mengsel van water en olie, die aan elkaar gebonden zijn door een emulgator om het mengsel te stabiliseren. Populaire emulgatoren zijn sojalecithine, eieren en mosterd, maar maak je geen zorgen, er zitten geen eieren in deze drankjes.

Dr. Harold Han, President en Chief Scientific Office van de De emulsiemaker Vertosa uit de Bay Area zegt dat ondanks hoe ingewikkeld het ook lijkt, iedereen met de juiste apparatuur, geduld en een gezonde dosis nieuwsgierigheid thuis emulsie kan maken. Hij probeerde cannabis pas toen hij 30 was, maar zijn perceptie veranderde onmiddellijk. Han heeft een PhD in emulsiechemie en hielp bij de oprichting van Vertosa om het voor consumenten gemakkelijker te maken cannabis te gebruiken en te waarderen zonder angstzaaierij en hardnekkige stigmatisering.

“Als je als consument een hobby of scheikundige achtergrond hebt en je hebt wat apparatuur en emulgatoren, dan kun je zeker een zelfgemaakt bier of een zelfgemaakte emulsie maken voor in je bier of koffie. Ik moedig mensen aan om het te proberen omdat het leuk is,” zei Han.

Naast het produceren van emulsieformules voor tientallen cannabisbedrijven in de VS en Canada, is Han bij Vertosa YouTube kanaal beschrijft hoe hij en zijn team bij Vertosa wiet in wijn (of koffie, kauwgom of frisdrank) veranderen. De emulsie vereist in principe een basiskennis van scheikunde (de ingrediënten en hoe ze op elkaar inwerken) en natuurkunde (de energie die nodig is om die interactie in stand te houden).https://www.youtube.com/embed/fPMvDhHytRs?feature=oembed(via YouTube)

Hoewel de emulsiemethode enige investering en oefening vereist, is het een van de snelste manieren om je favoriete drank op waterbasis te infuseren met een gecontroleerde dosis cannabis.

Recept voor hennepemulsie

Ingrediënten en apparatuur

 • High-speed blender
 • Voedingsemulgator (als polysorbaat)
 • Henneptinctuur op oliebasis
 • Water

Instructies

Verschillende emulgatoren vereisen verschillende hoeveelheden in je emulsie, maar Han zegt dat het echt zo makkelijk is als water, olie en emulgator samen mengen en ze in een high-speed blender of sonicator (een machine die ultrasone trillingen gebruikt) gooien en roeren tot je de gewenste consistentie hebt bereikt.

Houd er rekening mee dat dit een bederfelijk product is en dat je het tussendoor moet mengen omdat het kan ontmengen. Het kan ook zijn dat het niet goed samengaat met je favoriete drankje, maar de helft van het plezier is om dat uit te zoeken.

Recept voor een kruidige watermeloenmargarita van cannabis

De pittige watermeloenmargarita van je dromen.

Recept od Jamie Evansové, The Herb Somm, uvedený v její nejnovější knize Cannabis Dranken: Secrets to CBD and THC Beverages at Home (vydalo Fair Winds Press z Quarto Publishing Group)

Opbrengst: 1 drinken

Faciliteiten

 • Blender of keukenmachine
 • Fijnmazige zeef
 • Een 240 ml (8 ounce) gesteriliseerde Mason-pot.
 • Podšálek
 • Citruspers
 • Ouderwets glas
 • Kan shaker
 • Jigger
 • Hawthorne zeef

Ingrediënten

 • Watermeloensap
 • 1/2 kleine pitloze meloen

Chili Salt Rim

 • 1 eetlepel (9 g) zout
 • 1/4 theelepel ancho chilipoeder of standaard chilipoeder
 • 1 limoenpartje

Pikante Watermeloen Margarita

 • 3 ounce (89 ml) watermeloensap, ontdaan van vruchtvlees
 • 38 ml versgeperst limoensap
 • 1/2 ounce (15 mL) infused rich simple syrup (pagina 89 in het boek Cannabis Drinks of gebruik het recept hierboven)
 • 1/2 ons (15 ml) tequily blanco
 • 1/2 ounce (15 ml) mezcal
 • 1/2 theelepel Aperol
 • 1 jalapeño peper, in plakjes gesneden (1 plakje apart houden voor garnering)
 • Led
 • Jalapeño of limoen, voor garnering

Instructies

Stap 1 : Bereid watermeloensap

Doe het watermeloenvlees in een blender of keukenmachine en kook het 1 minuut of tot de watermeloen fijngehakt is.

in sap veranderen.

Stap 2 : Afvoer

Scheid met een fijne zeef het vruchtvlees van het sap in een 240 ml Mason pot. Gooi het vruchtvlees weg en zet de pot opzij.

Stap 3: Chilirand

Meng zout en chilipoeder in een ondiepe schaal. Leg een limoenpartje op de rand van de pot en doop de pot in het zoutmengsel. Als je Tajín bij de hand hebt, werkt dit ook prima!

Stap 4: Alles samenvoegen

Voeg alle ingrediënten toe aan een shaker, inclusief 3 ounce (90 ml) watermeloensap en jalapeños.

Stap 5 : Schudden;

Voeg ijs toe, dek af en schud 25 seconden.

Stap 6 : Abgerufen von

Zeef voorzichtig in een ouderwets glas gevuld met vers ijs. Garneer met jalapeño- of limoenpartjes.

Recept voor cannabisdrank Ginger Rabbit

 

Recept od Jamie Evansové, The Herb Somm, uvedený v její nejnovější knize Cannabis Dranken: Secrets to CBD and THC Beverages at Home (vydalo Fair Winds Press z Quarto Publishing Group)

Opbrengst: 1 porce

Cile dosis: 8 mg CBD | 2 mg THC per drankje (met behulp van geïnfuseerde gember eenvoudige siroop, zie recept in het boek) of uw gewenste dosis (met behulp van een commercieel geproduceerde CBD of THC tinctuur van uw keuze, zie opmerking hieronder)

Faciliteiten

 • Muddler
 • Kan shaker
 • Fijnmazige zeef
 • Collins Glas
 • Barlepel
 • Herbruikbaar rietje

Ingrediënten

 • 1 (1 inch of 2,5 cm) stuk verse gember, geschild en in plakjes gesneden.
 • 2 ounce (60 ml) vers geperst appelsap
 • 4 ounce (118 ml) vers geperst wortelsap
 • 1½ ounce (45 ml) vers citroensap
 • ½ ounce (15 mL) geïnfuseerde gembersiroop (recept in boek)
 • Led
 • Een scheut gemberbier (Q aanbevolen, zie opmerking)
 • Groene worteltjes, eetbare bloemen en een schijfje citroen voor garnering

Instructies

Stap 1:

Roer de gember en het appelsap onder in de shaker. Roer goed om zoveel mogelijk gembersmaak te krijgen;

Stap 2:

Voeg wortelsap, citroensap, geïnfuseerde gembersiroop en ijs toe. Dek af en schud 15 seconden of tot het volledig gekoeld is.

Stap 3:

Scheid met een fijne zeef de vaste stoffen van de vloeistoffen door een Collins-glas dat voor driekwart gevuld is met vers ijs. Vul aan met een scheut gemberbier, roer goed door met een barlepel en garneer met een takje groene wortel, eetbare bloemen en een schijfje citroen.

Informatie afkomstig van:https://www.leafly.com/news/lifestyle/guide-how-to-make-cannabis-drinks-at-home

Verwandte Beiträge

0 0 votes
Article Rating

Napsat komentář

0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments
Willkommen! Bitte verifizieren Sie Ihr Alter, um teilzunehmen Sind Sie 18 Jahre alt oder älter?