CBD Wat zijn full-spectrum cannabisextracten en hoe worden ze geproduceerd? |
Ihr Warenkorb

Bei einem Einkauf über 85€ – kostenloser Versand

 

 

Meer

Mein Konto
Kontakt

Möchten Sie uns anrufen?

Rufen Sie uns an unter: +420 777 666 651

Soziale Netzwerke

Wat zijn full-spectrum cannabisextracten en hoe worden ze geproduceerd?

Extracten van hele planten, ook wel volledige plantenextracten genoemd, behouden het volledige profiel van de cannabisplant. Ze bevatten verschillende cannabinoïden, waaronder THC , THCa, CBD , CBDa, CBG en CBN, evenals terpenen en andere verbindingen zoals flavonoïden, eiwitten, fenolen, sterolen en esters.

Waarom zijn deze extracten wenselijk? Vanuit ervaringsoogpunt bootsen ze het smaak- en aromaprofiel van de plant na. Vanuit therapeutisch of medisch oogpunt krijg je alle voordelen van neveneffect – de theorie dat verschillende componenten van de plant synergetisch werken om de effecten van actieve ingrediënten zoals THC en CBD te versterken.

Full-spectrum extracten zijn moeilijk te produceren. Hoewel je zoveel mogelijk van de gewenste verbindingen moet behouden, wil je het extract ook ontdoen van onnodige componenten. Sommige extractiemethoden filteren deze laatste met behulp van verschillende verfijningstechnieken.

Deze technieken ontdoen de extracten echter vaak van enkele van de meer delicate bestanddelen, zoals terpenen en flavonoïden.

Methoden die worden gebruikt om extracten met een volledig spectrum te produceren.

De processen die worden gebruikt om extracten met een volledig spectrum te maken, moeten een fijne lijn dansen om gewenste verbindingen binnen te houden en ongewenste verbindingen buiten.

Merk op dat het hele spectrum van de verbindingen van een bepaalde stam afhankelijk is van het punt waarop de extractie is uitgevoerd. Een levend hars extract van een verse plant zal bijvoorbeeld een ander profiel hebben dan een extract van gedroogd plantmateriaal. Dit komt doordat sommige verbindingen veranderen tijdens het droogproces.

Bovendien kan het profiel van een plant afhangen van verschillende andere factoren, zoals het deel van de plant, de leeftijd en omgevingsfactoren. Zo kun je meerdere full-spectrum extracten van dezelfde soort hebben die allemaal een ander profiel hebben.

CBDsvět.cz terpenen

Winning van koolwaterstoffen

Bij koolwaterstofextractie wordt butaan of een butaan-propaanmengsel gebruikt om extracten met een volledig spectrum te produceren. Met deze methode kan het profiel van het extract worden aangepast.

Bij dit type extractie wordt het koolwaterstofgas gekoeld en vloeibaar gemaakt voordat het door het ruwe plantenmateriaal gaat. De gewenste verbindingen uit de plant worden opgelost en de resulterende oplossing wordt verfijnd met behulp van verschillende technieken zoals overwinteren en ontwaxen. Beide processen gebruiken extra oplosmiddelen en lage temperaturen om was en lipiden uit het eindproduct te verwijderen.

Volledig spectrum extracten kunnen fijn zijn, dus de procesparameters moeten nauwkeurig zijn. Kleine veranderingen in de samenstelling van het oplosmiddel en de temperatuur kunnen leiden tot een ander product. Een kleine verhoging van de temperatuur kan bijvoorbeeld bepaalde terpenen vluchtiger maken en het smaakprofiel van het extract veranderen.

Superkritische CO2-extractie

Bij superkritische CO2-extractie worden temperatuur en druk gebruikt om faseveranderingen in CO2 te creëren. Het verandert van een gas in een vloeistof met de eigenschappen van zowel een gas als een vloeistof. Het heeft een gasachtige viscositeit en een lage oppervlaktespanning, waardoor het gemakkelijker in poreuze vaste stoffen dringt dan in vloeistoffen. Het resultaat is een stof die plantaardige stoffen verdringt op basis van hun massa.

Door de temperatuur aan te passen kunnen we de CO2 “tunen” om een zeer precieze omgeving te creëren waarin de superkritische vloeistof alleen de meest gewenste componenten zal extraheren. Hoewel CO2-extractie complexe apparatuur vereist, is er weinig of geen nabewerking nodig, in tegenstelling tot andere extractiemethoden.

Druk

Het idee achter full-spectrum extracten is om ongewenste bestanddelen te verwijderen. Sommige lipiden van planten kunnen bijvoorbeeld leiden tot een slechte smaak of harde damp. Dit betekent dat bepaalde concentraten die lipiden bevatten, zoals colofonium, worden soms als vol-spectrum beschouwd. Hars wordt geproduceerd door de hars uit het uitgangsmateriaal te persen (zoals droogzeven) met behulp van hitte en druk, vaak met behulp van een speciale harspers.

Het belangrijkste voordeel is dat voor de verwerking geen oplosmiddel nodig is en dat het relatief veilig is. Omdat er hitte aan te pas komt, bestaat de kans dat sommige van de gewenste bestanddelen van de plant, terpenen, verloren gaan tijdens het proces.

De zoektocht naar full-spectrum cannabisproducten

Er is weinig regelgeving die bepaalt wat een volspectrumextract is en sommige producten worden als zodanig geëtiketteerd, zelfs als ze niet aan de algemene definitie voldoen. De enige echte manier om daar achter te komen is door de resultaten van laboratoriumtests op het extract te onderzoeken.

Hier zijn een paar productnamen waar je op moet letten bij het kiezen van een full-spectrum extract.

Levende hars

Live Resin wordt gemaakt van verse (soms bevroren) cannabisplanten in plaats van gedroogd plantmateriaal. Niet alle levende harsen zijn full-spectrum extracten en hun samenstelling hangt af van hoe ze worden verwerkt.

Als je een van de bovenstaande methoden gebruikt, kun je een extract met een volledig spectrum krijgen. Maar als we bijvoorbeeld een proces met hitte gebruiken, verliezen we bepaalde verbindingen uit het plantprofiel – terpenen.

High Terpene Full Spectrum Extract (HTFSE)

De extractie van dit product is ontworpen om hoge niveaus van terpenen te leveren, soms tot 40%. Het is stroperig en helder met een honingachtige consistentie. Sommige HTFSE worden gelabeld als ” saus ” of “terp sauce”, namen die wijzen op een hoog terpeengehalte. Niet elke saus is echter een volspectrumsaus.

Volledig cannabinoïd extract met hoog spectrum (HCFSE)

Bij HCFSE worden de processen zo afgestemd dat het eindproduct een hoge concentratie cannabinoïden heeft. Het resultaat is een kristallijne structuur die lijkt op suiker of diamanten. Hoewel HTFSE en HCFSE van dezelfde plant gemaakt kunnen worden, worden beide beschouwd als volspectrum extracten omdat ze nog steeds de volledige lijst van gewenste verbindingen bevatten die aanwezig zijn in de grondstof, zij het op verschillende niveaus.

Informatie afkomstig van: http://fly.com/news/cannabis-101/what-are-full-spectrum-cannabis-extracts-how-are-they-made

Verwandte Beiträge

0 0 votes
Article Rating

Napsat komentář

0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments
Willkommen! Bitte verifizieren Sie Ihr Alter, um teilzunehmen Sind Sie 18 Jahre alt oder älter?