Waarom lacht men na het gras? | CBDsvet.cz
Ihr Warenkorb

Bei einem Einkauf über 85€ – kostenloser Versand

 

 

Meer

Mein Konto
Kontakt

Möchten Sie uns anrufen?

Rufen Sie uns an unter: +420 777 666 651

Soziale Netzwerke

Waarom lacht men na het gras?

Hören Sie sich den Artikel an:

Bijna iedereen die ooit gras, lachte hij soms. Auteurs Jack Margolis en Richard Clorfene leggen de hilariteit die cannabis teweeg kan brengen misschien wel het beste uit:

“Iets dat echt grappig is, zoals het horen van een goede mop, kan een spastische maniak van je maken, kronkelend van de pijn en smekend om hulp. In zo’n gemoedstoestand het publiek ingaan kan riskant zijn vanwege het lachprobleem, omdat je jezelf erop kunt betrappen dat je lacht om mensen die niet in dezelfde stemming zijn en niet zien wat er zo grappig is.” – A Child’s Garden of Grass: De officiële gids voor marihuanagebruikers

Wat is dat toch met gras dat alles leuker maakt?

Lachen 101: Wat is lachen en waarom voelt het zo goed?

Als je erover nadenkt, is lachen een behoorlijk wild concept. Spontaan, onbewust en primitief lachen barst diep in ons uit en is een taal die we universeel spreken en begrijpen. En het zijn niet alleen mensen. Sommige dieren lachen ook – sommigen zeggen dat er 65 verschillende soorten zijn.

Lachen heeft een unieke sociale dimensie. Mensen lachen veel meer als ze bij anderen zijn. We zijn dertig keer meer geneigd om te lachen in een sociale omgeving dan wanneer we alleen zijn. Bovendien werkt lachen aanstekelijk. Als je de lach van een ander hoort, kun je zelf in lachen uitbarsten, zoals iedereen kan beamen die wel eens gegiechel en gesnotter heeft gehoord tijdens een comedyshow.

Het sociale element van lachen lijkt meerdere functies te hebben. Op persoonlijk niveau doet lachen ons goed. Het bevordert ook sociale banden, versterkt relaties en deëscaleert negatieve situaties.

Het kan ook voordelen hebben voor de gezondheid: als we lachen, ademen we dieper, stimuleren we ons hart, onze longen en spieren en verhogen we de productie van endorfine die de hersenen ontspannen. Lachen kan stress verminderen, de stemming verbeteren, pijn verlichten en zelfs het immuunsysteem stimuleren. Met andere woorden, lachen kan een van de beste medicijnen zijn.

“Lachen is niet alleen gerelateerd aan één neurotransmitter of hormoon… lachen kan endorfine en dopamine verhogen en cortisol, adrenaline en noradrenaline licht verlagen – en nog veel meer”, zegt Codi Peterson PharmD, apotheker en senior wetenschapper bij The Cannigma.

Wetenschappers geloven dat er twee soorten lachen zijn: onvrijwillig en opzettelijk. Onwillekeurig lachen is een reactie op een gebeurtenis van buitenaf, zoals iets hilarisch zien en twee keer lachen.

Opzettelijk lachen is daarentegen gecontroleerder en wordt vaak gebruikt om een gesprek te onderbreken en vriendelijk te houden. Het is duidelijk dat de meesten van ons hunkeren naar de natuurlijke high die je krijgt van spontaan, diep lachen.

Hoe kan cannabis de lachlust opwekken?

Er zijn maar weinig studies die het verband tussen wiet en lachen onderzoeken. Maar experts zoals Peterson schetsen een breed beeld van hoe cannabis het endocannabinoïde systeem (ECS) en andere lichaamssystemen beïnvloedt om een lachbui op te wekken.

“Het endocannabinoïde systeem is de schakel tussen al onze verschillende lichaamssystemen,” zei Peterson. Het ECS werkt samen met ons endogene opioïde systeem, het systeem dat verantwoordelijk is voor de productie van endorfine, de lichaamseigen voorraad opiaten die vrijkomt wanneer we pijn, plezier of een lach voelen.

THC lijkt een wisselwerking aan te gaan met bepaalde endorfine receptoren, waardoor het endogene opioïde systeem gevoeliger wordt, legt Peterson uit. Met andere woorden, THC kan mensen aan het lachen maken.

Peterson suggereert dat cannabis ook invloed kan hebben op oxytocine, een feel-good hormoon dat sociaal gedrag sterk beïnvloedt. “Oxytocine is verantwoordelijk voor sociale versterking of de beloning van sociaal zijn,” zei Peterson. “Kortom, oxytocine bevordert prosociaal gedrag zoals glimlachen en lachen.”

Over het algemeen werkt wiet op verschillende, elkaar aanvullende manieren om een context te creëren waarin lachen gemakkelijker gaat. “Het netto-effect is over het algemeen het ontremmen of verzachten van onze afweermechanismen,” zei Peterson. “Het stelt ons in staat om vrijer te lachen en te genieten van het gevoel van lachen.”

Belangrijk is echter dat tolerantie en dosering ook van invloed zijn op de mate waarin we lachen na cannabis, en lage doseringen kunnen verschillen van hoge doseringen. Dus als je merkt dat je door wiet veroorzaakte lachbuien afnemen, is het misschien tijd voor een reset.

Soorten, terpenen, cannabinoïden: ga je meer lachen na een paar?

Hoewel de wetenschap achter de door wiet veroorzaakte lach schaars is, zeggen toegewijde cannabistelers volgens Reddit dat sommige cultivars meer aanzetten tot lachen. Sommigen zweren bij brownies , terwijl anderen de voorkeur geven aan tangies.

Volgens recensenten zijn Blue Diesel, Chemdog, Sweet Diesel, Black Diamond, Mango Kush, Church OG en de toepasselijke naam Laughing Buddha Leafly’s populairste soorten om je aan het lachen te maken.

Dan Wilson, redacteur Visit Hollyweed , gelooft dat het verband tussen cannabis en lachen wordt bevorderd door het vermogen van de plant om de stemming te verbeteren. Anekdotisch wijzen veel consumenten ook op bepaalde terpenen die ontspanning en de bereidheid om te lachen bevorderen. “Terpenen in cannabis kunnen antidepressieve eigenschappen hebben, zoals linalool en bèta-pineen,” zegt Wilson. Andere stressverlichtende terpenen, zoals caryofylleen en myrceen, kunnen je stemming ook opkrikken en je helpen je klaar te voelen voor wat vrolijkheid.

Maar Wilson waarschuwt dat te veel THC ook kan leiden tot angst, wat de vrolijkheid natuurlijk tempert. In dit geval kan de aanwezigheid van CBD helpen om de effecten van THC te verzachten.

Immers, afleiden welke specifieke verbinding in wiet de sleutel is tot lachen is te reductionistisch. In plaats daarvan is er waarschijnlijk een begeleidend effect – het idee dat de som van alle verbindingen tot bepaalde effecten leidt. De omgeving speelt waarschijnlijk ook een grote rol, en daarom is het erg leuk om in een groep vrienden te zijn.

“Wiet roken heeft mensen altijd dichter bij elkaar gebracht, socialer gemaakt en een sfeer van plezier en geluk gegeven,” zei Wilson. “Lachen en genieten van het leven is onderdeel van de wietcultuur. Dat is iets wat de plant ons leert.”

Verwandte Beiträge

0 0 votes
Article Rating

Napsat komentář

0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments
Willkommen! Bitte verifizieren Sie Ihr Alter, um teilzunehmen Sind Sie 18 Jahre alt oder älter?