Wat is CBD | CBDsvet.cz
Ihr Warenkorb

Bei einem Einkauf über 85€ – kostenloser Versand

 

 

Meer

Mein Konto
Kontakt

Möchten Sie uns anrufen?

Rufen Sie uns an unter: +420 777 666 651

Soziale Netzwerke

Wat is CBD

CBD, of cannabidiol, is een stof die behoort tot een groep stoffen die cannabinoïden worden genoemd. Deze komen van nature alleen voor in cannabisplanten. Het is na THC de belangrijkste stof. Het stimuleert cannabinoïde receptoren niet direct, het heeft geen bedwelmende effecten en het kan onder andere sommige bijwerkingen die THC veroorzaakt verminderen. Deze omvatten korte-termijn geheugenverlies of angsttoestanden.

Het helende potentieel van CBD

Onderzoek naar het therapeutisch potentieel is in het verleden verwaarloosd. Nu komt echter aan het licht dat de farmacologische effecten zeer interessant zijn. Een deel van het wetenschappelijk onderzoek toont aan dat het helpt om het verouderingsproces te vertragen en een significante invloed zou kunnen hebben op de behandeling van beroertes. Het heeft ook ontstekingsremmende, antipsychotische en antidepressieve effecten.

Andere gebieden waarin het gebruikt zou kunnen worden zijn de behandeling van epilepsie, diabetes, sociale fobie, schizofrenie, bipolaire effectieve stoornis, multiple sclerose of als alternatieve behandeling voor kanker.

Hoe kan CBD worden gebruikt?

Afbeeldingsresultaat voor CBD

Wanneer het via pillen wordt toegediend, d.w.z. langs orale weg, heeft het een lage biologische beschikbaarheid.

Dezelfde hoeveelheid CBD in een pil heeft mogelijk niet hetzelfde effect als dezelfde hoeveelheid die in andere vormen wordt toegepast. Verdampen (inhaleren met behulp van speciale apparaten) is bijvoorbeeld een directe route naar de bloedbaan.

Voor verdamping moet het kruid op welke manier dan ook in zeer kleine stukjes worden gemalen. Hierdoor kan de hete lucht door het kruid gaan en de maximale hoeveelheid essentiële olie en andere nuttige stoffen uit de plant vrijmaken. De voorbereide planten worden in het reservoir van het apparaat geplaatst, de gewenste temperatuur wordt ingesteld en het verdampen kan beginnen.

Een andere optie is het gebruik van tincturen of oliën die onder de tong worden aangebracht, een tijdje inwerken en dan worden doorgeslikt. Ze kunnen ook worden gebruikt in de eerder genoemde verdampers. Oliën zijn een van de populairste vormen waarin CBD wordt gebruikt. Ze worden meestal bereid door het mengen van hennep extract en olie, die wordt bereid door het persen van hennepzaden. Als de producten van biologische kwaliteit zijn, zullen ze de afweer en het immuunsysteem van het lichaam stimuleren. Ze kunnen veel verlichting geven bij chronische vermoeidheid, rugpijn, eczeem, slapeloosheid of ontstekingsaandoeningen.

Er zijn ook speciale soorten patches die ervoor zorgen dat er meer stoffen in de bloedbaan worden opgenomen. Deze kruidenpleisters zijn ideaal om het lichaam te ontgiften en de immuniteit te versterken op een niet-invasieve manier.

Andere methoden zijn voorgedoseerde capsules, bepaalde eetbare dingen, balsems of orale sprays.

Verwandte Beiträge

0 0 votes
Article Rating

Napsat komentář

0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments
Willkommen! Bitte verifizieren Sie Ihr Alter, um teilzunehmen Sind Sie 18 Jahre alt oder älter?