Feiten over CBD die je misschien nog niet wist! | CBDsvet.cz
Ihr Warenkorb

Bei einem Einkauf über 85€ – kostenloser Versand

 

 

Meer

Mein Konto
Kontakt

Möchten Sie uns anrufen?

Rufen Sie uns an unter: +420 777 666 651

Soziale Netzwerke

Feiten over CBD die je misschien nog niet wist!

CBD gaat de effecten van THC tegen.

Zoals je waarschijnlijk wel weet, is CBD niet psychoactief, dat wil zeggen dat het geen high opwekt, maar alleen een staat van ontspanning. Maar wist je dat het juist helpt tegen de bijwerkingen van THC, zoals angst, paranoia en geheugenstoornissen? Nee? Nou, nu weet je het! Er mag dan wel geen dodelijke dosis THC bekend zijn, maar een overdosis is echt geen pretje, nou ja, zeg het maar. Het leuke is bijvoorbeeld om CBD en THC met elkaar te mengen.

Cannabis bevat meer dan 113 cannabinoïden.

Dit feit is erg interessant, niet veel mensen denken er zo diep over na, we leren er tenminste iets van.

Over het algemeen denken de meeste mensen bij cannabis en cannabisplanten aan THC en CBD. Deze planten hebben echter meer dan 113 cannabinoïden. De reden dat de andere cannabinoïden niet veel aandacht krijgen, is omdat THC en CBD over het algemeen in de hoogste concentraties aanwezig zijn. Daarom richten de meeste kwekers zich op het THC- en CBD-gehalte bij het kweken van nieuwe variëteiten en het selecteren van planten.


CBD stimuleert CB1- en CB2-receptoren niet rechtstreeks.

CBD is niet psychoactief omdat de moleculen zich niet binden aan de CB1- en CB2-receptoren in het endocannabinoïde systeem (ECS). In plaats daarvan geven ze signalen af aan natuurlijk voorkomende cannabinoïden in het lichaam om de receptoren te activeren om meer te doen van wat ze normaal doen.

CBD heeft veel medicinale voordelen.

Jullie weten waarschijnlijk allemaal al dat CBD een eersteklas genezer is, maar laten we eens op een rijtje zetten wat CBD eigenlijk kan beheersen, of in ieder geval bij kan helpen.

Eerste onderzoeken hebben aangetoond dat CBD een aantal therapeutische voordelen biedt, waaronder:
Antiemetica (vermindert misselijkheid en braken)
Werkt tegen ontstekingen
Antioxidant
Antipsychotica
Anticonvulsiva (onderdrukt aanvallen)
Onderdrukt depressie
Bestrijdt angst
Analgetica (verlicht pijn)

Gewoon iets dat je pijn doet? Hier heb je CBD!

Je kunt CBD ook aan je huisdieren geven

Dit is ook cool, het is geweldig dat CBD niet alleen mensen helpt, maar ook onze huisdieren. Maar hoe helpt het hen eigenlijk?

CBD helpt dieren die bijvoorbeeld lijden aan artritis/gewrichtspijn, epilepsie, huidproblemen of angst. Artsen hebben in het verleden geprobeerd om dieren te helpen met THC, maar dat doet de dieren geen goed. Ik herinner me een verhaal waarbij een hond cannabiszalf at en vervolgens zo buiten zinnen raakte dat de eigenaars hem naar de eerste hulp moesten brengen, het is behoorlijk gevaarlijk voor dieren, dus houd je huisdieren uit de buurt van THC.

CBD als verslavingsremmer

Ben je een roker maar wil je dat niet worden? Begin dan met het roken van CBD, de kans is groot dat het je van je nicotineverslaving afhelpt. Elke keer als je trek hebt in nicotine, neem dan CBD. Verschillende onderzoeken hebben aangetoond dat je trek in een sigaret met wel 40% kan afnemen.

Een andere verslaving waar CBD bij kan helpen is opioïdenverslaving.

CBD – je kleine hartje

YES! We houden van CBD, maar op dit moment denken we niet op dezelfde manier over de term.

Een ander voordeel van de antioxiderende eigenschappen van CBD is het vermogen om de vaatspanning te verminderen en het LDL (slechte) cholesterol te verlagen. Beide componenten dragen vaak bij aan verschillende hart- en vaatziekten. Daarnaast kunnen de ontstekingsremmende eigenschappen van CBD de spanning op het hart verminderen, de slagaders dunner maken en de bloeddruk verlagen.

Jij en CBD?

Nu willen we jou vragen: hoe zit het met jou en CBD? Heeft het jou geholpen om iets te doen? Voel jij je anders na langdurig gebruik van CBD? Zo ja, stuur ons dan een paar zinnen op Instagram over hoe CBD jou heeft geholpen, we lezen het graag en posten interessante antwoorden.

CBD is medicijn, CBD is de wereld.

Verwandte Beiträge

0 0 votes
Article Rating

Napsat komentář

0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments
Willkommen! Bitte verifizieren Sie Ihr Alter, um teilzunehmen Sind Sie 18 Jahre alt oder älter?