In welke doses kan CBD worden gebruikt? | CBDsvet.cz
Ihr Warenkorb

Bei einem Einkauf über 85€ – kostenloser Versand

 

 

Meer

Mein Konto
Kontakt

Möchten Sie uns anrufen?

Rufen Sie uns an unter: +420 777 666 651

Soziale Netzwerke

In welke doses kan CBD worden gebruikt?

CBD heeft talloze voordelen voor de gezondheid, maar niet iedereen weet hoeveel CBD kan worden ingenomen. Cannabidiol (CBD) is slechts één van de 60 werkzame stoffen die in de cannabisplant worden aangetroffen. Deze werkzame stoffen, bekend als cannabinoïden, beïnvloeden ons lichaam op verschillende manieren. Verwar CBD niet met THC, CBD is geen psychoactieve stof die je gemoedstoestand verandert, het is puur een drug.

Huidig onderzoek toont aan dat CBD kan helpen bij de volgende aandoeningen:

  • vermindering van angst en depressie
  • slaap verbeteren
  • aanvallen bij mensen met epilepsie verminderen
  • vermindering van pijn en ontsteking in het lichaam
  • de gezondheid van het hart verbeteren
  • verbetering van de symptomen van inflammatoire darmziekten (IBD)

Voor welke gezondheidstoestand je CBD ook gebruikt, het moet in de juiste hoeveelheid worden ingenomen, anders werkt het misschien niet zoals je verwacht. Soms kan het heel moeilijk zijn om te weten welke hoeveelheid CBD je moet gebruiken, omdat CBD op geen enkele manier gereguleerd is en er geen officiële aanbevolen doseringen zijn.

Wat onderzoek zegt over CBD

CBD is de afgelopen jaren het onderwerp geweest van veel onderzoek en discussie. Eén studie (link naar onderzoek) toont aan dat CBD een relatief veilige behandeling is. Het onderzoek toonde echter niet aan dat er één universele dosis CBD is die elke patiënt zou moeten gebruiken. Het benadrukte alleen het feit dat proefpersonen reageren op verschillende doses CBD. De meeste onderzoeken bij mensen gebruiken doses die ruwweg tussen de 20 en 1500 milligram per dag liggen. We weten nog niet veel over CBD, maar de hennepindustrie groeit gestaag, dus het is waarschijnlijk dat er in de toekomst meer onderzoeken en informatie over CBD-gebruik zullen volgen.

Hoe bepaal je de juiste dosering

De dosis CBD die je zou moeten nemen hangt af van een aantal factoren, waaronder je lichaamsgewicht, het gezondheidsprobleem waarvoor je behandeld wordt, je individuele lichaam en de concentratie CBD in het product dat je wilt gebruiken.

Er zijn dus veel variabelen die de dosering bepalen. Raadpleeg in ieder geval altijd je arts over de juiste dosering en mogelijke risico’s voordat je CBD gaat gebruiken. Als je arts geen advies geeft en je besluit CBD te nemen, begin dan nooit met een hoge dosering, maar met kleine doseringen die je geleidelijk kunt verhogen om te zien hoe je lichaam reageert.

Dit betekent dat je niet moet beginnen met meer dan 20-40 mg per dag, na een week kun je de dosis verhogen met bijvoorbeeld 5 mg en doorgaan totdat je het gevoel hebt dat CBD helpt bij het behandelen van je symptomen. Als je CBD neemt voor pijnbestrijding, bijvoorbeeld, en je neemt 40 mg, dan kun je na een week de dosis iets verhogen en kun je het gevoel krijgen dat je pijn beter te verdragen is.

Houd altijd bij welke dosering je neemt en kijk wat het effect is op je symptomen. Bij sommige producten is het makkelijk om te zien welke dosis CBD je neemt, maar bij andere is dat moeilijker. Als je bijvoorbeeld een flesje van 10 ml hebt waarop staat dat het 1000 mg CBD bevat en er zitten 200 druppels in, dan kun je uitrekenen dat 1 druppel ongeveer 5 mg CBD bevat.

Is het mogelijk om een overdosis CBD te nemen?

Een studie uit 2001 (link naar studie) toonde aan dat het zelfs in hogere doses (ongeveer 1500 mg per dag) relatief goed door het lichaam wordt verdragen. Een andere studie uit 2017 (link naar studie) bevestigde dit alleen maar. Voorzichtigheid is echter geboden bij het gebruik van CBD in combinatie met andere medicijnen, de combinatie kan leverschade veroorzaken. Er is weinig informatie over de mogelijke bijwerkingen van CBD. Mogelijke bijwerkingen zijn vermoeidheid, diarree, gebrek aan eetlust en gewichtsverandering. Aangezien CBD-producten op geen enkele manier gereguleerd zijn, moet je altijd alleen kwaliteitsproducten kopen van geverifieerde merken en verkopers om er zeker van te zijn dat je geen onveilige producten koopt. Raadpleeg altijd je arts over het daadwerkelijke gebruik en de dosering, vooral als je medicijnen gebruikt.

Verwandte Beiträge

0 0 votes
Article Rating

Napsat komentář

0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments
Willkommen! Bitte verifizieren Sie Ihr Alter, um teilzunehmen Sind Sie 18 Jahre alt oder älter?