Pijnbehandeling met CBD-olie | CBDsvet.cz
Ihr Warenkorb

Bei einem Einkauf über 85€ – kostenloser Versand

 

 

Meer

Mein Konto
Kontakt

Möchten Sie uns anrufen?

Rufen Sie uns an unter: +420 777 666 651

Soziale Netzwerke

Pijnbehandeling met CBD-olie

Veel mensen met chronische pijn gebruiken verschillende producten die CBD bevatten om hun symptomen te beheersen, vooral CBD olie. Het kan pijn, ontstekingen en algeheel ongemak die gepaard gaan met verschillende gezondheidsproblemen verminderen.

Het onderzoek naar het effect van CBD op pijn is veelbelovend. Het kan een alternatief zijn voor mensen die lijden aan chronische pijn en alleen afhankelijk zijn van medicijnen zoals opioïden, die verslavend zijn en vaak veel bijwerkingen hebben.

CBD voor verlichting van chronische pijn

Elk heeft een systeem van celsignalering dat bekend staat als het endocannabinoïde systeem. Sommige wetenschappers denken dat CBD een interactie aangaat met het hoofdbestanddeel – de endocannabinoïde receptoren in je hersenen en immuunsysteem. Receptoren zijn kleine eiwitten die aan je cellen vastzitten. Ze ontvangen signalen, meestal chemische, van verschillende prikkels en helpen je cellen reageren. Deze reactie bestrijdt ontstekingen en brengt verlichting van pijn.

Het onderzoek uit 2018 (link naar studie) geëvalueerd hoe CBD werkt om chronische pijn te verlichten. Het was een overzicht van onderzoeken die werden uitgevoerd tussen 1975 en 2018. De onderzoeken richtten zich op verschillende soorten pijn, van kankerpijn tot neuropathische pijn en fibromyalgie. Op basis van deze onderzoeken concludeerden de onderzoekers dat CBD effectief is bij de algehele behandeling van pijn en geen negatieve bijwerkingen veroorzaakt.

CBD voor artritis

De studie uit 2019 (link naar studie) keek naar het gebruik van CBD bij ratten die aan artritis leden. De ratten kregen CBD-gel in verschillende doses. Het grootste effect werd gezien bij ratten die 6,2 mg CBD per dag kregen, een dosis die hoog genoeg was om hun pijn te verminderen. Ratten met tien keer hogere doses reageerden hetzelfde, dus een veel hogere dosis is niet nodig om de pijn te verminderen. De effecten van CBD-gel tegen pijn en ontsteking kunnen veel mensen helpen, maar er zijn meer onderzoeken nodig.

CBD tegen kanker

CBD wordt ook gebruikt door veel mensen met kanker. Onderzoek bij muizen (link naar onderzoek) heeft aangetoond dat CBD kan leiden tot het krimpen van tumoren. De meeste onderzoeken hebben zich echter gericht op de behandeling van kankerpijn. Het National Cancer Institute in de Verenigde Staten heeft CBD aangewezen als een optie voor het verminderen van de bijwerkingen van chemotherapie, zoals pijn, overgeven en eetlust. Eén ander onderzoek combineerde opioïden en CBD-extract met THC, deze combinatie met opioïden zorgde voor een effectievere pijnverlichting dan het gebruik van opioïden alleen.

CBD vertegenwoordigt een groot potentieel voor mensen die lijden aan chronische pijn. De gegevens voor de behandeling van pijn zijn niet overtuigend en er zijn nog veel meer onderzoeken nodig. Onderzoek tot nu toe toont echter aan dat CBD effectief kan helpen tegen pijn zonder vergiftiging of drugsverslaving te veroorzaken. Raadpleeg altijd eerst een arts als je CBD gebruikt voor pijnbestrijding, zij kunnen je adviseren over de dosering en vooral het gebruik raadplegen als je medicijnen gebruikt.

Verwandte Beiträge

0 0 votes
Article Rating

Napsat komentář

0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments
Willkommen! Bitte verifizieren Sie Ihr Alter, um teilzunehmen Sind Sie 18 Jahre alt oder älter?