Kan CBD worden aangetroffen in een drugstest? | CBDsvet.cz
Ihr Warenkorb

Bei einem Einkauf über 85€ – kostenloser Versand

 

 

Meer

Mein Konto
Kontakt

Möchten Sie uns anrufen?

Rufen Sie uns an unter: +420 777 666 651

Soziale Netzwerke

Kan CBD worden aangetroffen in een drugstest?

Cannabidiol (CBD) zou niet zichtbaar moeten zijn bij een drugstest, maar een groot aantal CBD-producten bevat sporen van delta-9-tetrahydrocannabinol (THC), het belangrijkste actieve ingrediënt in marihuana. Als er voldoende THC aanwezig is, zal dit te zien zijn bij een drugstest. Kortom, in zeldzame gevallen kan CBD-gebruik leiden tot positieve drugstesten, afhankelijk van de kwaliteit en samenstelling van het product. De meeste CBD-producten zijn op geen enkele manier gereguleerd, dus je kunt als consument niet weten wat er allemaal in zit. Veel factoren zijn van invloed op de waarschijnlijkheid van THC-besmetting, zoals waar het CBD-extract vandaan komt en hoe het wordt geoogst.

Verschillende soorten CBD?

CBD varieert per soort, waarbij sommige soorten meer en andere minder THC bevatten. Cannabisplanten bevatten honderden natuurlijk voorkomende verbindingen, waaronder cannabinoïden, terpenen en flavonoïden. Hun chemische samenstelling varieert per soort en variëteit van de plant.

De hoogste concentratie THC wordt aangetroffen in marihuanaplanten, terwijl cannabisplanten wettelijk minder dan 0,3% THC mogen bevatten. CBD uit hennep bevat daarom minder THC dan CBD uit cannabis. Natuurlijk is de plantensoort niet de enige factor; oogsttechnieken en raffinagemethoden spelen ook een belangrijke rol en kunnen veranderen welke verbindingen aanwezig zijn in CBD.

CBD-extracten worden meestal gelabeld als een van de volgende soorten:

  • Cellulose CBD – deze extracten worden meestal geëxtraheerd uit verschillende ondersoorten marihuana en bevatten alle bestanddelen die van nature voorkomen in de plant waaruit ze geëxtraheerd zijn – waaronder CBD samen met terpenen, flavonoïden en andere cannabinoïden, waaronder THC. Aan de andere kant is CBD olie van hennep wettelijk verplicht om minder dan 0,3 procent THC te bevatten. Niet alle fabrikanten vermelden de herkomst van hun full-spectrum extracten, dus het is moeilijk om te bepalen hoeveel THC aanwezig kan zijn.
  • Breedspectrum CBD – Net als volspectrumproducten bevatten breedspectrumproducten CBD en andere bestanddelen die in de plant voorkomen, waaronder terpenen en andere cannabinoïden. In het geval van breedspectrum CBD is echter alle THC verwijderd. Daarom is de kans kleiner dat breedspectrum CBD-producten THC bevatten.
  • Gesoldeerde CBD – dit is pure CBD zonder extra bestanddelen van de plant waaruit het is geëxtraheerd. Geïsoleerde CBD is meestal afkomstig van de cannabisplant en wordt soms verkocht als kristallijn poeder of vaste blokken die kunnen worden afgebroken en geconsumeerd, maar het is ook verkrijgbaar als olie of tinctuur.

Hoeveel THC is er nodig om op te duiken bij een drugstest?

Drugstesten testen op de aanwezigheid van THC of een van de belangrijkste metabolieten ervan, namelijk THC-COOH. Er zijn bepaalde grenswaarden voor de testen, dus slagen voor een drugstest betekent niet noodzakelijkerwijs dat er geen THC of THC-COOH in je lichaam zit.

  • Urin – Urinetesten zijn wijdverbreid en er moet een THC-COOH-niveau van 50 nanogram per milliliter (ng/mL) aanwezig zijn om een positieve test aan te tonen. Over het algemeen zijn THC-metabolieten ongeveer 3-15 dagen na gebruik aantoonbaar in de urine. Vaker en frequenter gebruik kan deze periode echter verlengen tot wel 1 maand.
  • Bloed – bloedteksten komen niet zo vaak voor omdat THC snel uit de bloedbaan wordt geëlimineerd. THC kan ongeveer 5 uur in plasma worden gedetecteerd, maar THC-metabolieten kunnen tot 7 dagen lang worden gedetecteerd. Bloedtesten worden vooral gedaan bij rijden onder invloed. De meeste staten hebben een zero tolerance beleid.
  • Saliva – Speekseltesten zijn niet gebruikelijk en er zijn geen afkapwaarden. THC is ongeveer 72 uur detecteerbaar in orale vloeistoffen, maar kan veel langer detecteerbaar zijn bij zwaar gebruik.
  • Haar – ook haartesten zijn niet gebruikelijk. THC-metabolieten zijn tot 90 dagen lang detecteerbaar in het haar. Limieten voor de privésector zijn 1 picogram per milligram (pg/mg) THC-COOH.

Hoe zorg je ervoor dat de producten die je gebruikt geen THC bevatten

De veiligheid van CBD-producten loopt in dit opzicht sterk uiteen. Eerst en vooral moet je je afvragen of het product afkomstig is van hennep of marihuana en of de CBD volledig, breed spectrum of puur CBD-isolaat is. Probeer altijd producten te kiezen waarop deze belangrijke informatie vermeld staat.

Het komt erop neer dat CBD niet tevoorschijn zou moeten komen bij een drugstest, maar koop voor de zekerheid alleen CBD-producten van goede kwaliteit met een minimale kans op besmetting met THC.

Verwandte Beiträge

0 0 votes
Article Rating

Napsat komentář

0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments
Willkommen! Bitte verifizieren Sie Ihr Alter, um teilzunehmen Sind Sie 18 Jahre alt oder älter?