CBD als geweldig ingrediënt in huidverzorging | CBDsvet.cz
Ihr Warenkorb

Bei einem Einkauf über 85€ – kostenloser Versand

 

 

Meer

Mein Konto
Kontakt

Möchten Sie uns anrufen?

Rufen Sie uns an unter: +420 777 666 651

Soziale Netzwerke

CBD als geweldig ingrediënt in huidverzorging

Hören Sie sich den Artikel an:

Een van de meest vervelende en wijdverspreide huidproblemen zijn acne en psoriasis (psoriasis). CBD is een optie om deze problemen te verlichten. De cosmetische industrie is voortdurend op zoek naar nieuwe serums van natuurlijke oorsprong. Cannabinoïden kunnen het ideale ingrediënt zijn.

Verschillende onderzoeken hebben de effecten van het gebruik van CBD aan de oppervlakte onderzocht en er zijn veel voordelen ontdekt. Een recente analyse van bestaand onderzoek (link naar analyse) toonde aan dat CBD, bij plaatselijk gebruik, de symptomen van acne, jeuk, eczeem en psoriasis kan verlichten. De auteurs van de analyse wijzen op een klein onderzoek waarbij een 3% hennepcrème werd gebruikt voor acne. Het onderzoek toonde aan dat mensen die twee keer per dag een CBD-crème aanbrachten op één kant van hun gezicht met acne en roodheid, een significante vermindering van talg en roodheid ondervonden. De ontstekingsremmende eigenschappen van CBD bleken effectief te zijn voor de lokale behandeling van verschillende huidaandoeningen zoals de eerder genoemde psoriasis en eczeem.

CBD als onderdeel van reguliere huidverzorging

De effecten van CBD op de huid worden ook bestudeerd door een Californische dermatoloog, Dr. Jeanette Jackin. Op de American Academy of Dermatology (AAD) sprak ze over het potentieel van topische CBD voor huidverzorging en zei ze dat hennep ook een belangrijk hulpmiddel kan zijn bij de dagelijkse lichaamsverzorging en anti-aging.

Volgens haar zijn er twee recente onderzoeken die het belang aantonen van CB1 (cannabinoïde receptor) receptoren in de huid voor een gezonde regeneratie van basale cellen. Basaalcellen moeten regenereren en groeien. Als dit niet gebeurt, veroudert de huid sneller en ziet de persoon er ouder uit. Cannabidoïden kunnen een bron van jeugdigheid zijn in de dermatologie. CBD hoeft niet alleen gebruikt te worden voor de huid, het kan het beste gebruikt worden als een van de andere ingrediënten die toegevoegd worden aan huidverzorgingsmengsels. De verschillende ingrediënten helpen bij de regeneratie van de huid, hydrateren en voeden de huid, CBD helpt bij ontstekingen.

Patiënten met huidproblemen zijn op zoek naar producten met CBD

Het is opgevallen dat consumenten zelf hun vraag naar producten met cannabisingrediënten vergroten. Steeds meer mensen leren over het vermogen van CBD om pijn te verlichten en zijn op zoek naar crèmes met dit ingrediënt om verlichting te brengen. Producten met CBD worden steeds vaker gezocht door mensen met psoriasis of misschien een auto-immuunziekte die leidt tot een ruwe en schilferige huid die erg pijnlijk kan zijn.

Omdat de CBD-markt niet gereguleerd is, moet je voorzichtig zijn met wat je koopt. Het loont om alleen producten van gerenommeerde merken te kopen. Let ook op het CBD-gehalte, als dit aan het einde van de CBD-formule zit, kan het zijn dat er slechts sporen zijn en dat je het effect niet voelt. Aanbevelingen werken heel goed, veel patiënten die producten met CBD gebruiken zullen producten aanbevelen die echt effectief zijn of, omgekeerd, kunnen ze je waarschuwen voor producten die geen effect hebben of zelfs gevaarlijk zijn.

Verwandte Beiträge

0 0 votes
Article Rating

Napsat komentář

0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments
Willkommen! Bitte verifizieren Sie Ihr Alter, um teilzunehmen Sind Sie 18 Jahre alt oder älter?