Werkt CBD-olie ook bij migraine? | CBDsvet.cz
Ihr Warenkorb

Bei einem Einkauf über 85€ – kostenloser Versand

 

 

Meer

Mein Konto
Kontakt

Möchten Sie uns anrufen?

Rufen Sie uns an unter: +420 777 666 651

Soziale Netzwerke

Werkt CBD-olie ook bij migraine?

Hören Sie sich den Artikel an:

Migraine is een zeer onaangename aandoening die gepaard gaat met ernstige hoofdpijn, vaak gepaard gaat met stress en erg lang kan aanhouden. Veel gewone activiteiten kunnen migraine nog erger maken. Terwijl de meeste beschikbare pijnstillers alleen de symptomen kunnen verlichten, kunnen ze ook verschillende bijwerkingen geven. Migraine is een van de aandoeningen waarbij CBD een grote hulp kan zijn. Het is al bewezen effectief te zijn voor veel aandoeningen en migraine is een van die aandoeningen waarbij het een groot potentieel heeft om te helpen.

Wat zegt het onderzoek?

Onderzoek naar het effect van CBD op migraine is beperkt, waarbij een groot aantal onderzoeken kijkt naar het gecombineerde effect van CBD en THC (tetrahydrocannabinol). Onderzoeken naar het effect van CBD alleen op migraine zijn nog niet beschikbaar. Dit is deels te wijten aan het feit dat het onderzoek wordt beperkt door de huidige regelgeving met betrekking tot CBD en de legalisering van cannabis. Desondanks suggereren laboratoriumonderzoeken dat CBD-olie lijkt te helpen bij alle vormen van chronische en acute pijn, waaronder migraine.

In 2017 waren ze op 3. Congres van de European Academy of Neurology (EAN), presenteerde een groep onderzoekers de resultaten van een studie (link naar studie) over cannabiniods en migraine preventie.

Fase I

In Fase I van hun onderzoek kregen 48 mensen met chronische migraine een combinatie van twee stoffen. Het ene mengsel bevatte 19% THC, terwijl het andere mengsel 9% CBD en vrijwel geen THC bevatte. De stoffen werden oraal toegediend. Doses onder de 100 mg hadden geen effect. Toen de dosering werd verhoogd tot 200 mg, verminderde de acute pijn met 55%

Fase II

Fase II van het onderzoek richtte zich op 79 mensen met chronische migraine of clusterhoofdpijn. Deze 79 mensen met chronische migraine kregen een dagelijkse dosis van 200 mg van het THC-CBD mengsel uit Fase I of 25 mg van het tricyclische antidepressivum amitriptyline.

Achtenveertig mensen met clusterhoofdpijn kregen een dagelijkse dosis van 200 mg van een fase I THC-CBD mengsel of 480 mg verapamil, een calciumkanaalblokker. De behandelingsperiode duurde drie maanden en de follow-up vond vier weken na het einde van de behandeling plaats.

De resultaten van het onderzoek

De combinatie THC-CBD verminderde migraineaanvallen met 40,4%, terwijl amitriptyline leidde tot een vermindering van migraineaanvallen met 40,1%. De combinatie THC-CBD verminderde ook de pijnintensiteit met 43,5%.

Deelnemers met clusterhoofdpijn ervoeren slechts een lichte vermindering in de ernst en frequentie van hun hoofdpijn. Sommigen ervoeren echter een afname van 43,5% in pijnintensiteit. Deze afname in pijnintensiteit werd alleen gezien bij deelnemers die migraineaanvallen hadden die in hun kindertijd begonnen.

De onderzoekers concludeerden dat cannabinoïden alleen effectief waren tegen acute hoofdpijn als de persoon als kind migraineaanvallen had gehad.

Produkte, die für Sie von Interesse sein könnten

Verder onderzoek naar cannabis

Er is veel onderzoek gedaan naar de werking van medische marihuana bij migraineaanvallen. Onderzoeken tonen aan dat ongeveer 40% van de mensen verlichting ervaart, maar het nadeel zijn de bijwerkingen, waaronder slaperigheid. Veel mensen die lijden aan migraine, hoofdpijn of artritis gebruiken cannabis ter vervanging van opiaten of opioïden.

Hoe werkt CBD tegen migraine?

CBD heeft een wisselwerking met de cannabinoïde receptoren (CB1 en CB2) in het lichaam. Hoewel deze mechanismen nog niet volledig zijn onderzocht en begrepen, kunnen ze een grote invloed hebben op het immuunsysteem.

CBD kan bijvoorbeeld voorkomen dat het lichaam anandamide metaboliseert, wat verband houdt met pijnbestrijding. Als je een hoog anandamideniveau in je bloed houdt, kan dat je pijngevoelens verminderen.

Van CBD wordt gedacht dat het ontstekingen in het lichaam vermindert, wat ook pijn en andere reacties van het immuunsysteem kan helpen verminderen.

Hoe CBD gebruiken

Cannabis wordt al 3000 jaar gebruikt in de alternatieve geneeskunde, vooral om pijn, neurologische problemen en ontstekingen te verminderen. CBD olie kan worden gebruikt door te vapen, in te nemen of plaatselijk aan te brengen.

Als CBD nieuw voor je is en je hebt het nog niet geprobeerd, kun je beginnen met een paar druppels van de olie onder je tong te leggen, CBD-capsules in te nemen of een CBD-product in te nemen. Vaping CBD olie heeft bewezen zeer effectief te zijn bij migraine, het inhalatieproces krijgt de verbindingen veel sneller in de bloedbaan dan andere methoden. Er zijn momenteel geen voorgeschreven doseringen voor wat geschikt is om te gebruiken bij migraineaanvallen, dus je kunt het zelf proberen om te zien welke dosis goed voor je is of een arts raadplegen. Als je CBD probeert te nemen zonder een arts te raadplegen, begin dan altijd met de minimale dosis, die je geleidelijk kunt verhogen om je lichaam te laten wennen aan CBD olie en het risico op bijwerkingen te vermijden.

Verwandte Beiträge

0 0 votes
Article Rating

Napsat komentář

0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments
Willkommen! Bitte verifizieren Sie Ihr Alter, um teilzunehmen Sind Sie 18 Jahre alt oder älter?