Kan CBD een behandeling of preventie van hartaandoeningen zijn? | CBDsvet.cz
Ihr Warenkorb

Bei einem Einkauf über 85€ – kostenloser Versand

 

 

Meer

Mein Konto
Kontakt

Möchten Sie uns anrufen?

Rufen Sie uns an unter: +420 777 666 651

Soziale Netzwerke

Kan CBD een behandeling of preventie van hartaandoeningen zijn?

Hören Sie sich den Artikel an:

Cannabinoïden beïnvloeden ons endocannabinoïde systeem, dat het lichaam in een staat van evenwicht en homeostase houdt. Wanneer ontstekingen door verwonding of ziekte in het lichaam ontstaan, kan CBD je endocannabinoïde systeem een signaal geven om sneller te genezen.

CBD zit tegenwoordig in een enorm aantal producten en heeft volgens velen een positief effect op verschillende gezondheidsproblemen, van angst tot chronische pijn en zelfs hartaandoeningen. Het grote probleem met CBD is dat we nog niet veel weten over de effecten ervan, het meeste onderzoek staat nog in de kinderschoenen en dus weten we niet wat het volledige potentieel ervan is voor ons lichaam. Laten we eens kijken naar wat het onderzoek tot nu toe zegt over CBD en de behandeling van hartaandoeningen.

Wat zegt het onderzoek over CBD en hartaandoeningen?

De ontstekingsremmende en antioxiderende eigenschappen van CBD kunnen risicofactoren die kunnen leiden tot hartaandoeningen, zoals een hoge bloeddruk, verminderen. Het zou ook het risico op gerelateerde aandoeningen zoals een beroerte kunnen verminderen.

Hoge bloeddruk

Hoge bloeddruk is een belangrijke risicofactor voor hartaandoeningen. De bloeddruk kan stijgen wanneer je gestrest bent, maar sommige onderzoeken suggereren dat een dosis CBD deze stijging kan verminderen.

In een onderzoek uit 2009 (link naar studie), werden de ratten blootgesteld aan een stressvolle situatie die hun bloeddruk en hartslag deed stijgen. Een dosis CBD verlaagde hun bloeddruk en hartslag.

In een onderzoek uit 2017 (link naar studie) gezonde vrijwilligers werden gestrest en kregen toen een dosis CBD. CBD verlaagde hun bloeddruk in vergelijking met vrijwilligers die alleen een placebo kregen.

Hoewel er nog meer onderzoek nodig is, lijkt CBD zeer nuttig te zijn bij het verlagen van de bloeddruk en hartslag tijdens stress.

Een analyse van 25 studies uit 2017 (link naar analyse) vond echter dat er geen bewijs is dat CBD vergelijkbare voordelen biedt onder omstandigheden waarbij de proefpersonen niet aan stress worden blootgesteld. Als je een hoge bloeddruk hebt en CBD wilt proberen, raadpleeg dan altijd eerst je arts.

Beroerte

Hartaandoeningen verhogen het risico op een beroerte. Een ischemische beroerte treedt op wanneer een bloedstolsel de bloedstroom naar de hersenen blokkeert. Een bloedvat in de hersenen kan ook barsten en een hemorragische beroerte veroorzaken.

Onderzoek uit 2010 (onderzoekslink) gevonden dat CBD beroertepatiënten kan helpen beschermen tegen hersenschade en zelfs kan helpen bij het herstel door de hersenfunctie te bevorderen.

De eerder genoemde analyse uit 2017 concludeerde ook dat CBD de bloedstroom in de hersenen verhoogt tijdens een beroerte. Het is echter belangrijk op te merken dat deze analyse zich alleen richtte op dierstudies. Er is verder onderzoek nodig om te bepalen of deze bevindingen van toepassing zijn op mensen.

Hoe CBD gebruiken

Als je CBD wilt gebruiken om hartgerelateerde ziekten te behandelen of te voorkomen, raadpleeg dan altijd eerst je arts. Overleg is belangrijk omdat CBD een wisselwerking kan hebben met verschillende medicijnen en dit kan gezondheidscomplicaties veroorzaken. Als je besluit CBD te proberen zonder je arts te raadplegen, begin dan altijd met kleine doses om te zien hoe je lichaam erop reageert. Pas daarna kun je de dosis verhogen, maar slechts een klein beetje, met een maximum van 5-10 milligram. CBD-producten zijn er in vele vormen, van CBD-oliën in voedingsmiddelen of crèmes. Kies altijd alleen producten van gerenommeerde fabrikanten om er zeker van te zijn dat je een kwaliteitsproduct krijgt dat geen kwaad kan.

Onderzoek naar het effect van CBD op hartaandoeningen is veelbelovend, maar er is nog maar weinig onderzoek dat dit effect bevestigt.

Verwandte Beiträge

0 0 votes
Article Rating

Napsat komentář

0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments
Willkommen! Bitte verifizieren Sie Ihr Alter, um teilzunehmen Sind Sie 18 Jahre alt oder älter?