CBD-olie gebruiken bij de ziekte van Parkinson | CBDsvet.cz
Ihr Warenkorb

Bei einem Einkauf über 85€ – kostenloser Versand

 

 

Meer

Mein Konto
Kontakt

Möchten Sie uns anrufen?

Rufen Sie uns an unter: +420 777 666 651

Soziale Netzwerke

CBD-olie gebruiken bij de ziekte van Parkinson

Hören Sie sich den Artikel an:

Onderzoek suggereert dat CBD kan helpen bij het verminderen van angst, het verlichten van pijn en het bieden van neuroprotectieve eigenschappen. De potentiële voordelen van CBD voor de hersenen en het zenuwstelsel hebben de afgelopen jaren veel aandacht gekregen, vooral bij mensen met neurologische aandoeningen zoals de ziekte van Parkinson. Het onderzoek tot nu toe is relatief nieuw en beperkt, maar sommige studies hebben aangetoond dat het veelbelovend is voor mensen met deze ziekte. Laten we eens kijken hoe CBD kan helpen bij de symptomen van deze progressieve neurologische aandoening.

CBD voor de behandeling van de ziekte van Parkinson

CBD wordt nog niet zo lang gebruikt bij mensen met de ziekte van Parkinson en het onderzoek naar de voordelen van deze cannabinoïde is pas tientallen jaren geleden begonnen. Het onderzoek is dus beperkt en de studies die gedaan zijn, zijn vaak erg klein. Wetenschappers en artsen moeten zich meer inspannen om eventuele voordelen te bevestigen. Sommige onderzoeken suggereren echter dat CBD een aantal positieve effecten kan hebben, vooral als het gaat om niet-motorische symptomen zoals depressie, angst en slaapstoornissen.

Pijn

Uit een klein onderzoek bij een groep van 22 mensen met de ziekte van Parkinson (link naar studie) bleek dat cannabisgebruik hielp de pijn te verminderen. Dit onderzoek werd echter uitgevoerd met medische marihuana, dat zowel CBD als THC bevat.

De studie, die werd uitgevoerd bij dieren (link naar studie) toonde aan dat CBD alleen pijn en ontsteking kan verminderen, twee factoren die regelmatig van invloed kunnen zijn op mensen met de ziekte van Parkinson.

Bevingen

Sommige van de meest gebruikte behandelingen voor de ziekte van Parkinson kunnen tremoren of ongecontroleerde spierbewegingen veroorzaken. Deze studie (link naar studie) suggereert dat CBD deze spierbewegingen zou kunnen verlichten.

Psychose

Psychose is een mogelijke complicatie van de ziekte van Parkinson. Het kan gaan om hallucinaties, delirium of wanen, en komt vaker voor bij mensen in de latere stadia van de ziekte. Tot de helft van de mensen met Parkinson krijgt hiermee te maken. Hoewel er medicijnen beschikbaar zijn om deze psychoses te behandelen, geloven sommige mensen dat CBD zou kunnen helpen.

Een kleine studie uit 2009 (link naar studie) van patiënten met de ziekte van Parkinson en psychotische symptomen bleek dat CBD de ernst van de symptomen verminderde. Er zijn ook geen negatieve effecten vastgesteld.

Slapen

Veel mensen met de ziekte van Parkinson hebben last van slaapstoornissen en een gebrek aan kwaliteit van de slaap. Ze hebben ook vaak last van levendige dromen, nachtmerries of bewegingen tijdens de slaap.

Uit het onderzoek bleek (link naar studies) dat zowel cannabis als CBD zelf kunnen helpen bij slaapstoornissen.

Kwaliteit van leven

Vanwege de vele potentiële voordelen van CBD voor mensen met de ziekte van Parkinson, hebben onderzoekers gesuggereerd dat het gebruik van deze stof de kwaliteit van leven kan helpen verbeteren.

Uit één onderzoek bleek (link naar studie) dat mensen die de ziekte van Parkinson hadden en geen psychiatrische symptomen of aandoeningen hadden, een verbeterde levenskwaliteit ervoeren wanneer ze CBD namen. Deze studie werd ook uitgevoerd bij een zeer kleine groep mensen, dus er is meer onderzoek nodig om de bevindingen grondig te ondersteunen.

Gebruik in de geneeskunde

Tot nu toe is er nog geen officieel goedgekeurde behandeling voor de ziekte van Parkinson met CBD. Er lopen echter onderzoeken naar het effect van CBD op de ziekte en deze kunnen interessante resultaten opleveren.

CBD als preventie van de ziekte van Parkinson

Wetenschappers hebben ontdekt dat CBD de ziekte van Parkinson kan helpen voorkomen, maar op dit moment wordt er alleen onderzoek gedaan op dieren. Huidig onderzoek toont aan dat CBD de ziekte van Parkinson niet kan genezen, maar alleen kan werken als preventie en om bepaalde aandoeningen te verlichten.

Tegen de tijd dat iemand tekenen van de ziekte van Parkinson begint te vertonen, is ongeveer 60% van de dopaminegevoelige neuronen in de hersenen al vernietigd. In de meeste klinische onderzoeken wordt CBD pas na de diagnose gebruikt. Het is moeilijk om te weten wie wel en wie niet de ziekte van Parkinson zal ontwikkelen. Er zijn weinig preventieve strategieën en het is moeilijk om te weten wie er baat bij zou kunnen hebben.

Manieren om CBD te gebruiken bij de ziekte van Parkinson

Als CBD nieuw voor je is, vraag je je misschien af hoe je het het beste kunt gebruiken als je aan de ziekte van Parkinson lijdt. CBD is verkrijgbaar in de volgende vormen:

  • Oils en Tincturen – Als vloeistoffen kunnen deze vormen van CBD worden ingeslikt of sublinguaal (onder de tong) worden opgenomen. Dit kan een goede optie zijn als je moeite hebt met het slikken van pillen of kauwen in gelatineachtige vorm.
  • Crèmes – Het kan even duren voordat de effecten van de CBD in de crème merkbaar zijn, maar het kan nuttig zijn bij de behandeling van pijn of stijfheid van gewrichten.
  • Capsules en pillen – Als je CBD in een capsule of pil neemt, kun je een vertraging in de effecten ervaren, maar deze vorm kan ideaal zijn voor mensen met tremoren waardoor ze de vloeistof niet goed kunnen innemen.
  • Voedingsmiddelen met CBD – ze zijn een populaire keuze voor CBD-gebruik. De dosering is hier echter erg onnauwkeurig.
  • Vaping – CBBD olie kan verdampt en geïnhaleerd worden. Als je deze optie gebruikt, is het effect snel. Vaping kan echter longweefsel beschadigen of symptomen zoals hoest of keelpijn verergeren.

Mogelijke risico’s

Bijwerkingen zijn zeldzaam, meestal in de vorm van gebrek aan eetlust, diarree of vermoeidheid. Overleg voor gebruik altijd met je arts, het is mogelijk dat CBD een wisselwerking heeft met bepaalde medicijnen.

CBD houdt enige belofte in voor mensen met de ziekte van Parkinson. De cannabinoïde kan niet alleen de symptomen van de degeneratieve ziekte zelf verlichten, maar ook de bijwerkingen van de meest voorkomende behandelingen verlichten.

Het is echter belangrijk op te merken dat de onderzoeken zich nog in een vroeg stadium bevinden, dat veel onderzoeken nog lopen en dat we pas in de toekomst meer te weten zullen komen over de effecten van CBD op de ziekte van Parkinson.

Verwandte Beiträge

0 0 votes
Article Rating

Napsat komentář

0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments
Willkommen! Bitte verifizieren Sie Ihr Alter, um teilzunehmen Sind Sie 18 Jahre alt oder älter?