Tetrahydrocannabivarine (THCV): waarom is het belangrijk om deze cannabinoïde te kennen? | CBDsvet.cz
Ihr Warenkorb

Bei einem Einkauf über 85€ – kostenloser Versand

 

 

Meer

Mein Konto
Kontakt

Möchten Sie uns anrufen?

Rufen Sie uns an unter: +420 777 666 651

Soziale Netzwerke

Tetrahydrocannabivarine (THCV): waarom is het belangrijk om deze cannabinoïde te kennen?

Hören Sie sich den Artikel an:

Er zijn veel cannabinoïden (meer dan 110) en tetrahydrocannabivarine (THCV) is een van de 6 belangrijkste. Laten we het eens nader bekijken en de effecten ervan op het menselijk lichaam beschrijven.

Wat is THCV?

Tetrahydrocannabivarin is een relatief veel voorkomende maar weinig bekende cannabinoïde. Het werd ontdekt in 1973 en hoewel het niet zo populair is als CBD of THC, is het een zeer goed bestudeerde cannabinoïde.

Het is een molecuul met de chemische formule C19H26O2, wat betekent dat het 19 koolstofatomen, 26 waterstofatomen en twee zuurstofatomen bevat. Het heeft het typische gedrag van fytocannabinoïden in de zin dat het onoplosbaar is in water, maar zeer goed oplosbaar in oplosmiddelen op basis van lipiden. Het is structureel vergelijkbaar met de beroemde psychoactieve cannabinoïde THC, maar er zijn een paar verschillen tussen de twee, die we hieronder opnoemen.

Tetrahydrocannabivarine (THCV)

THCV is ongebruikelijk omdat het alleen in hoge doses psychoactief is, een beetje zoals CBN. De bekendste cannabinoïden worden gesynthetiseerd uit cannabigerol (CBG), een verbinding die voorkomt in alle vormen van marihuana. CBG ondergaat een metabolisch proces dat CBD, THC en verschillende andere cannabinoïden produceert. THCV wordt echter gevormd wanneer divaricinoleenzuur en geranylfosfaat samenkomen. Het resulterende THCV wordt gedecarboxyleerd om THCV te vormen.

Bij lage doseringen werkt THCV als een CB1 receptor antagonist, wat betekent dat je geen psychoactieve toestand ervaart. Wanneer je echter de dosis verhoogt, gebeurt er iets heel vreemds: THCV verandert van gedrag en werkt als een CB-agonist, net als THC. Als je een hoge THCV-range in grote doses rookt, zou je stimulatie en een helder hoofd moeten ervaren, wat helaas niet lang duurt. Je kunt verwachten dat THCV sneller werkt dan THC, maar het mist de lange levensduur van zijn neef.

Wat is het verschil tussen THCV en THC?

Zoals gezegd kan THCV in grote doses de psychoactieve effecten van THC enigszins nabootsen vanwege hun vergelijkbare structuren. Hun atomen hebben bijvoorbeeld een bijna identieke rangschikking. De zijketen van THC bestaat echter uit een pentylgroep, terwijl THCV een propylzijketen heeft. De meest bekende cannabinoïden bestaan uit pentylgroepen, maar sommige volgen de propylgroep van THCV (waaronder CBDV en CBV).

Een van de meest fascinerende verschillen tussen de twee cannabinoïden is dat THCV de eetlust onderdrukt, terwijl THC deze juist vergroot. Studies hebben zelfs aangetoond dat THCV de effecten van THC kan verminderen, waardoor het een cannabinoïde is waarmee je een psychoactieve staat kunt ervaren terwijl je een mager lichaam behoudt.

Gezondheidsvoordelen van THCV

Onderzoek heeft niet alleen aangetoond dat THCV snellere en aantoonbaar intensere effecten heeft dan THC wanneer het in grote doses wordt gebruikt, maar het suggereert ook dat THCV een aantal legitieme medische voordelen heeft. Samen met verschillende andere cannabinoïden bindt THCV zich aan receptorplaatsen in het immuunsysteem, belangrijke organen en de hersenen.

Gewichtsverlies

Volgens statistieken van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) uit 2016 hebben naar schatting 1,9 miljard volwassenen overgewicht of obesitas. Dit komt overeen met 39% van de volwassen bevolking wereldwijd, terwijl 13% zwaarlijvig is. Deze cijfers omvatten ook gegevens uit ontwikkelingslanden, waardoor de statistieken in westerse landen nog somberder zijn.

Een van de belangrijkste redenen voor het succes van THCV op dit gebied is dat het een uitstekende onderdrukker is van CB1 receptoren. Onderzoek toont aan dat ongeveer 3 mg per kilogram lichaamsgewicht is de ideale dosis om af te vallen. Onderzoeken suggereren ook dat soorten hoog in THCV en CBD beter presteren dan soorten hoog in THCV en THC.

Het lijkt opmerkelijk dat THCV niet is goedgekeurd als behandeling om af te vallen, als je bedenkt dat er veel medicijnen zijn die waanzinnige bijwerkingen hebben. Rimonabant is een typisch voorbeeld. Dit middel tegen zwaarlijvigheid veroorzaakt ernstige depressies (naast andere bijwerkingen) en werd na een paar jaar van de markt gehaald vanwege hoge zelfmoordcijfers.

Diabetes

THCV helpt je eetlust te verminderen, dus het is niet alleen een geweldig middel om af te vallen, maar het zou ook nuttig kunnen zijn voor mensen met diabetes. Een onderzoek door Wargent et al. gepubliceerd in 2013 toonde aan dat THCV potentie heeft als behandelmethode voor diabetici die lijden aan obesitas-gerelateerde glucose intolerantie.

Ontstekingsremmende eigenschappen

In een ander onderzoek van Riedel et al., gepubliceerd in 2009, ontdekte het onderzoeksteam dat THCV zwelling en pijn bij muizen verminderde. Dit zijn twee van de belangrijkste symptomen van ontsteking na blootstelling aan ontstekingschemicaliën. Het team onderzocht ook het effect van Rimonabant en ontdekte dat het de effecten van THCV remde, een duidelijk teken dat THCV cannabinoïde receptoren activeert.

Tijdens het onderzoek kregen muizen THCV elke dag gedurende vier opeenvolgende dagen toegediend na blootstelling aan ontstekingen. De onderzoekers toonden effectiviteit aan bij het verminderen van ontstekingen en ontdekten dat de muizen geen tolerantie ontwikkelden voor de verbinding.

Vermindering van angst

Onderzoek heeft aangetoond dat THCV in staat is om paniekaanvallen te verminderen of zelfs te elimineren, wat betekent dat het een geweldige oplossing zou kunnen zijn voor mensen met PTSS of andere angststoornissen. Het meeste onderzoek werd uitgevoerd in Israël en onderzoekers ontdekten dat THCV werkt omdat het onze “paniek”-modus onderdrukt, die optreedt tijdens onze natuurlijke reactie op bedreigingen.

Andere voordelen

Onderzoek toont aan dat THCV effectief is in het verminderen van tremoren die gepaard gaan met aandoeningen zoals ALS en Parkinson, en ook in het verminderen van hersenletsel bij de laatstgenoemde ziekte. De stof kan ook de botgroei stimuleren, waardoor het een nuttige aanvulling is op de behandelopties voor osteoporose. Daarnaast is er bewijs dat THCV aanvallen vermindert, en omdat het in kleinere doses niet bedwelmend is, kan het een nuttige behandeling zijn voor kinderen met epilepsie.

Is THCV legaal?

Zoals gebruikelijk is er verwarring over de wettelijke status van THCVs. Aangezien het is afgeleid van marihuana en psychoactief is wanneer het in grote doses wordt ingenomen, zouden veel mensen verwachten dat het op dezelfde manier wordt behandeld als THC. De visie op de medicinale effecten van cannabis verandert voortdurend en het is mogelijk dat wat voorheen illegaal was, binnenkort wordt goedgekeurd, maar het is belangrijk om de wettelijke wetgeving in de gaten te houden voor zover deze betrekking heeft op individuele cannabinoïden. Tot nu toe is de wettelijke status van THCV’s in individuele staten onduidelijk.

Hoog THCV-gehalte

In tegenstelling tot cannabinoïden zoals CBN en CBC, zijn er relatief hoge THCV-niveaus in een breed scala aan marihuanarassen. Een artikel uit 2004 in het American Journal of Botany toonde bijvoorbeeld een reeks tests over de hele wereld met landrassen van marihuana om hun cannabinoïdenniveaus te bepalen. Dit gedetailleerde onderzoek vond meer dan 150 marihuanarassen met meetbare THCV-niveaus.

In een specifiek onderzoek uit 1973 bleek een Zuid-Afrikaanse soort THCV-gehaltes van meer dan 53% te hebben. De beste manier om soorten met een hoog THCV-gehalte te vinden is door je te richten op Afrikaanse sativa’s. Hier is een lijst van soorten met een hoge THCV:

  • Doug’s Varin: 24.3%
  • Ananas Purps: 4%
  • Slankeash: 38,44%
  • Schoppenaas: 2,4%
  • Agent Orange Nug Run: 1,9%

Zoals je misschien al raadt, zijn Doug’s Varin en Slim Hash speciaal gekweekt om een waanzinnig hoog THCV-gehalte te hebben. Slim Hash werd gecreëerd door Andrew Campbell en zijn creatie won een prijs op de 2017 Cannabis Classic. Willie Nelson is ook een soort met een hoog THCV-gehalte, hoewel het moeilijk is om betrouwbare gegevens te vinden over het werkelijke THCV-gehalteю

Hoe kom ik aan THCV

Om THCV te verkrijgen, moet je eerst het mechanisme begrijpen dat leidt tot het ontstaan ervan. Zoals we al eerder zeiden, wordt het gevormd wanneer geranyl pyrofosfaat reageert met divaricinoleenzuur in plaats van olivetolzuur, wat leidt tot de vorming van cannabinoïden zoals THC en CBD.

De eerste reactie produceert cannabigerovarininezuur, ook bekend als CBGVA, en deze nieuwe stof reageert met THCV synthase, een enzym, om THCVA (tetrahydrocannabivarin carboxylzuur) te vormen. Uiteindelijk wordt THCVA afgebroken tot THCV door decarboxylering.

Als je een vaporizer gebruikt om marihuana te roken, is het belangrijk dat je de kookpunten begrijpt. THC heeft bijvoorbeeld een kookpunt van 314 graden Fahrenheit, wat betekent dat je om THC te extraheren de pan ver onder die temperatuur moet houden; de meeste experts raden koken op 240 graden Fahrenheit aan.

Het kookpunt van THCV is echter een ongelooflijke 428 graden Fahrenheit – een volle 114 graden hoger dan THC. Als gevolg hiervan kun je edibles bereiden bij een hogere temperatuur, maar er is een probleem met deze techniek omdat de verschillende cannabinoïden en terpenen beginnen te verdampen zodra je 245 graden Fahrenheit overschrijdt (wat betekent dat je veel van de “actieve ingrediënten” verliest).

Tot slot

Als je nog nooit van THCV had gehoord voordat je dit artikel las, hopen we dat je nu beseft dat het een van de belangrijkste medicinale cannabinoïden in marihuana is. Hoewel het in lage doses geen psychoactieve effecten heeft, geeft het gebruikers intense, euforische en kortdurende effecten bij gebruik in grote hoeveelheden.

Onderzoek tot nu toe laat zien dat THCV de basis zou kunnen vormen voor effectieve behandelingen tegen obesitas en diabetes type 2. Andere potentiële voordelen zijn ontstekingsremmende effecten, vermindering van toevallen, vermindering van tremor bij Parkinson patiënten en beheersing van PTSS en angststoornissen.

Het is ook interessant om op te merken dat THCV weliswaar een vergelijkbaar profiel heeft als THC, tot aan de psychoactiviteit toe, maar dat het ook enkele van de negatieve bijwerkingen van THC tegengaat, zoals een verhoogde hartslag of gewichtstoename. Tot voor kort waren er weinig marihuanarassen met meer dan 2% THCV, maar nu kweken kwekers speciale planten met een hoog THCV-gehalte, in de wetenschap dat deze cannabinoïde in de nabije toekomst enorm populair zal worden.

Verwandte Beiträge

0 0 votes
Article Rating

Napsat komentář

0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments
Willkommen! Bitte verifizieren Sie Ihr Alter, um teilzunehmen Sind Sie 18 Jahre alt oder älter?