Verschillen tussen CBD en THC | CBDsvet.cz
Ihr Warenkorb

Bei einem Einkauf über 85€ – kostenloser Versand

 

 

Meer

Mein Konto
Kontakt

Möchten Sie uns anrufen?

Rufen Sie uns an unter: +420 777 666 651

Soziale Netzwerke

Verschillen tussen CBD en THC

Hören Sie sich den Artikel an:

Wat is het verschil tussen CBD en THC?

In het artikel van vandaag bespreken we de verschillen tussen onze favoriete THC en CBD. Jullie weten waarschijnlijk allemaal dat THC en CBD beide cannabinoïden komen van een plant die hennep heet, maar CBD en THC verschillen op veel manieren.

Een makkelijke manier om de verschillen tussen THC en CBD uit te leggen is dat THC je in een bepaalde staat brengt die anders genoemd wordt, we zullen zeggen dat je “stoned” bent. Na CBD ben je echter niet “stoned”. CBD wordt voornamelijk gebruikt vanwege de voordelen voor de gezondheid, het vermindert pijn en kalmeert de psyche.

CBD kan ook sommige ongewenste effecten van THC blokkeren. Het mengen van CBD en THC samen zal het psychoactieve effect verminderen, wat de reden is dat CBD en THC gemengde producten geweldig zijn voor mensen die voor het eerst CBD gebruiken.

Dit wil niet zeggen dat CBD alleen geen effect kan hebben. Hoge doses CBD zorgen vaak voor een diep ontspannende ervaring. Alsof je uit een warm bad stapt, kan je lichaam tintelend en ontspannen aanvoelen, en kun je een helder gevoel in je hoofd krijgen.

CBD en THC en wetgeving in Tsjechië

De Tsjechische wet staat de import en verkoop toe van technische hennep (met een THC-gehalte van minder dan 1%) – voor onderzoek of technische en agrarische verwerking. Verkopers mogen hun klanten echter niet aanmoedigen om gedroogde bloemen te roken zij mogen.

Het belangrijkste verschil in dit geval is tussen zogenaamde technische en “gewone” cannabis. Volgens Overheidsvoorschrift nr. 463/2013 Sb. op de lijst van verslavende stoffen [1] se as technische cannabis wijst op een geregistreerde variëteit waarin de voorstelling van het psychoactieve tetrahydrocannabinol (THC) niet meer dan 1% van het droge gewicht van de plant.

In een veld tot 100 m2 groeit in principe iedereen. Maar reken er niet op dat je met zo’n veld rust in je leven zult hebben, slechts één onrustige buur en je hebt constant de politie achter je aan.

Het is echter verboden om variëteiten te kweken met een THC-gehalte van meer dan 1%. Uitzonderingen worden gemaakt voor erkende kwekers.

En wat zijn de belangrijkste effecten van CBD?

De lijst met effecten, ziektes en problemen waar CBD ons bij kan helpen wordt steeds langer. Onderzoek naar CBD is nog gaande, maar op dit moment wordt het algemeen gebruikt om de volgende symptomen en aandoeningen te beheersen:

  • Epilepsie en aanvalsstoornissen
  • Pijn en ontsteking
  • PTSS en distress
  • Ziekte van Crohn
  • Multiple sclerose
  • Ontwenning van opioïden.

CBD heeft naam gemaakt door te helpen bij vele soorten ziekten, maar het is het meest bekend geworden door de behandeling van een zeldzame en slopende vorm van epilepsie bij kinderen.

Een van de eerste succesverhalen betreft een jong meisje genaamd Charlotte, die eetbare olie kreeg uit Charlotte’s Web., een CBD-ras dat speciaal is ontwikkeld om het alle voordelen van de drug te geven.

In minder dan twee jaar ging Charlotte van 1200 aanvallen per maand naar ongeveer drie. Meer succesverhalen volgden en meer ouders begonnen te praten, vooral ouders die wanhopig op zoek waren naar toegang tot deze levensreddende behandeling.

CBD heeft geen dodelijke dosis of bekende ernstige bijwerkingen.

Hoe zit het met THC en de effecten ervan?

Hoewel THC vooral bekend staat om zijn geestverruimende euforie, heeft het ook belangrijke medische voordelen. Er is enige overlap in wat CBD en THC kunnen behandelen, maar THC is vooral effectief in het verlichten van misselijkheid, verlies van eetlust, slapeloosheid en andere symptomen. Veel patiënten vinden dat een balans van CBD en THC de beste symptoomverlichting biedt, omdat deze twee middelen het beste samenwerken.

Verwandte Beiträge

0 0 votes
Article Rating

Napsat komentář

0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments
Willkommen! Bitte verifizieren Sie Ihr Alter, um teilzunehmen Sind Sie 18 Jahre alt oder älter?